:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FOREVER MARYLIN - THE BLU-RAY COLLECTION
PERSBERICHT: FOREVER MARYLIN - THE BLU-RAY COLLECTION
Bron: Fox - Datum: 2012-08-13 - Geplaatst door: Werner
FOREVER MARILYN: THE BLU-RAY COLLECTION

De absolute topfilms van Marilyn Monroe!

Beschikbaar op Blu-ray vanaf 1 augustus
 
 

Ervaar de unieke elegantie en schoonheid van Marilyn Monroe zoals je haar nog nooit gezien hebt, in onovertroffen Blu-ray kwaliteit. Alle zeven films in deze verzamelbox werden volledig geremastered. Deze unieke release, samenvallend met de vijftigste verjaardag van Marilyns overlijden, is een must-have voor elke filmliefhebber!

 

Met volledig geremasterede films op Blu-ray Amerika's beroemdste sekssymbool heeft zoveel gezichten, ook als actrice, en dat zie je scherper dan ooit in deze collector's box. De adembenemende Blu-ray kwaliteit haalt het onderste uit de kan en bovendien werden alle films in de box speciaal herwerkt voor de Blu-rayrelease: How To Marry A Millionaire, Gentlemen Prefer Blondes, The Seven Year Itch, There's No Business Like Show Business, River Of No Return, Some Like It Hot en The Misfits. Ontdek alle facetten van Marilyn in een gevarieerde collectie filmklassiekers vol drama, humor en spanning, van de hand van onvergetelijke regisseurs als John Huston, Billy Wilder en Howard Hawks.

 
Films

Gentlemen Prefer Blondes

Marilyn Monroe en Jane Russell spelen de hoofdrol als revuedanseressen die koers zetten naar liefde en plezier aan boord van een luxueus zeilschip.

 

How To Marry A Millionaire

Marilyn, Betty Grable en Lauren Bacall zijn drie modellen uit Manhattan die een wild plan beramen om de mannen van hun dromen te strikken.

 

River Of No Return

Marilyn en Robert Mitchum bundelen de krachten in dit spannende verhaal over avontuur en overleven in de Northwestern wildernis.

 
There's No Business Like Show Business

Marilyn vertolkt de rol van een ambitieuze revuedanseres die betrokken raakt in het leven van en de liefde voor de Five Donahues, een familie vaudeville artiesten.

 

The Seven Year Itch

Marilyn kruipt in de huid van een verleidster die de trouwbelofte van een man op de proef stelt wanneer ze in het appartement boven hem gaat wonen.

 

Some Like It Hot

Marilyn is de leadzangeres van een meidengroepje, waarbij Tony Curtis en Jack Lemmon zich aansluiten. Ze doen zich voor als vrouwen om zich te verbergen voor de maffia.

 

The Misfits

In haar laatste film speelt Marilyn de hoofdrol als een gevoelige gescheiden vrouw die verliefd wordt op een moderne cowboy, vertolkt door Clark Gable.

 

Unieke box met portretfoto's

De verpakking van de Forever Marilyn collector's box is een echt juweeltje. Drie schitterende portretfoto's sieren de Blu-raycovers, uitgevoerd in glans wit. Een stijlvol design voor een tijdloos icoon.

 

Marilyn, 50 jaar later

 

Marilyn Monroe is in haar korte carrière als actrice, model en zangeres uitgegroeid tot een van de grootste filmsterren aller tijden.

Ze kreeg haar eerste filmcontract bij Twentieth Century Fox in 1946 en brak door met haar sterke vertolkingen in The Asphalt Jungle (1950) en All About Eve (1950). Wereldwijde bekendheid wachtte haar met Niagara (1953), Gentlemen Prefer Blondes (1953) en How To Marry A Millionaire (1953). The Seven Year Itch volgde in 1955 en voor Bus Stop (1956) kreeg ze een Golden Globe-nominatie. In 1957 kreeg ze een BAFTA-nominatie voor The Prince And The Showgirl, voor Some Like It Hot (1959) werd ze bekroond met een Golden Globe. Haar laatste volledige film, The Misfits, kwam uit in 1962. Bij de uitreiking van de Golden Globes in 1962 werd Marilyn tot vrouwelijke World Film Favorite uitgeroepen. Vele van deze films vind je terug in de gloednieuwe Marilyn-box samen met River Of No Return en There's No Business Like Show Business!

 
Glamour

Marilyn, met haar natuurlijke elegantie en sexappeal, was gemaakt voor de foto- en cameralens. In 1952 verscheen ze op de cover van Life, maar al in 1949 maakte fotograaf Tom Kelley een serie naaktfoto's van haar. Één van die foto's zou terug opduiken in de beroemde eerste decembereditie van Playboy uit 1953, die een breed lachende Marilyn op de cover toont. Recent nog verschenen de beroemde portretten van haar door fotograaf Bert Stern, gecombineerd met haar biografie door Norman Mailer, in een luxeuitgave bij Taschen.

 
Perfecte schoonheid

Marilyn wist hoe ze haar schoonheid kon accentueren. Daarvoor haalde ze alle make-up trucjes uit de kast, opdat het studiolicht haar trekken nog beter zou laten uitkomen. Voor haar lippen - altijd perfect getuit - gebruikte ze vijf verschillende lagen van liner en gloss. Als afwerking kwam de lipstick. De donkere roodtinten bracht ze aan in de buitenhoeken, het lichtere rood in het midden voor een vollere indruk. Met een crèmekleurige highlighter vergrootte ze ook nog het lipvolume.

 
Norma Jeane

Marilyn werd geboren als Norma Jeane Mortenson op 1 juni 1926 in Los Angeles. Omdat de identiteit van haar vader niet te achterhalen was, werd ze later gedoopt als Norma Jeane Baker, de familienaam van haar moeder. Haar moeder had een baan bij de filmmontage van RKO Studios, maar na psychische problemen belandde ze in een psychiatrische instelling.

Norma Jeane bracht het grootste deel van haar jeugd door in pleeggezinnen en weeshuizen, tot ze in 1937 verhuisde naar Grace McKee Goddard, een vriendin van de familie. Wanneer de man van Grace in 1942 aan de Oostkust moest gaan werken, hadden ze niet de middelen om de zestienjarige Norma Jeane mee te nemen. Norma Jeane had twee opties: terugkeren naar het weeshuis of trouwen.

 

In juni 1942 huwde Marilyn haar buurjongen, Jimmy Dougherty. Die ging in 1944 met de mariniers naar de Stille Zuidzee en Norma Jeane nam een baan aan in een munitiefabriek. Daar werd ze ontdekt door een fotograaf van Yank Magazine, David Conover. Conover introduceerde haar in de modellenwereld, waarin ze twee jaar later aan de top zou staan. Ze schreef zich in voor acteerlessen, scheidde van haar man in 1946, en koos voor een carrière in de filmwereld. De rest is geschiedenis.

 

Later zou ze nog huwen met baseball-legende Joe DiMaggio en auteur Arthur Miller, maar die huwelijken bleken niet zo duurzaam. In 1962 overleed ze aan een overdosis slaapmiddelen. In 1962 werd Marilyn levenloos aangetroffen door haar huishoudster. Er is een dosis medicijnen in haar lichaam gevonden maar de exacte doodsoorzaak is nooit bevestigd

 
 
Productinformatie

Koop-Forever Marilyn: The Blu-ray Collection

Titel en lengte: 

• Gentlemen Prefer Blondes – 1.31 u.

• How To Marry A Millionaire – 1.35 u.

• River Of No Return – 1.30 u.

• There's No Business Like Show Business - 1.57 \u.

• 7 Year Itch – 1.44 u.
• Some Like It Hot - 2.01 u.
• The Misfits - 2.04 u.
Releasedatum: 1 augustus 2012
Leeftijd: 12
Audio: Engels, Frans
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
 
Extra's:

• Alle films: Marilyn Monroe filmtrailers

Some Like It Hot
• Commentaar met Tony Curtis interview

• Archiefinterview met Jack Lemmon en commentaar door Paul Diamond (zoon van I.A.L. Diamond) en screenwriters Lowell Ganz en Babaloo Mandel

• Het maken van Some Like It Hot

• The Legacy of Some Like It Hot: nostalgisch terugblikkende documentaire

The Seven Year Itch

• Commentaar door auteur Kevin Lally (biograaf van Billy Wilder)

• The Hays Code - Picture-in-Picture with Sexual Innuendo Meter: ontdek hoe deze film afwisselend de censuur van die tijd omzeilde en er werd door beïnvloed.

• Marilyn Monroe interactieve tijdslijn: gebruik de afstandsbediening om films te selecteren en het belang ervan te ontdekken in Marilyns carrière.

• Monroe & Wilder: An Intersection of Genius

• Weggelaten scènes

• Hollywood Backstories: The Seven Year Itch

• Fox Movietonews: "The Seven Year Itch" Has Sneak Preview

• Fotoalbums: achter de schermen
 Recent nieuws van dezelfde bron