:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE KILLING
PERSBERICHT: THE KILLING
Bron: Fox - Datum: 2012-06-11 - Geplaatst door: Werner
THE KILLING

Geniet nu exclusief op DVD van dé Amerikaanse thrillerserie die je naar de strot grijpt!
Verkrijgbaar vanaf 13 juni

Sinds Twin Peaks is het een tijd geleden dat we een dergelijk intrigerend moordmysterie te zien kregen. The Killing is een geniale remake van het aangrijpende Deense origineel met geheel eigen plotwendingen en accenten. Helaas zijn de keuzes van de TV-stations soms onbegrijpelijk en mede daardoor heeft de serie nog niet zijn weg kunnen vinden naar het grote publiek, maar gelukkig kunnen we nu al van deze Amerikaanse instantklassieker op dvd genieten: huiver en geniet …

Het verhaal
Nadat er een schokkende en afgrijselijke moord is gepleegd, raken de levens van de politie, verdachten en familieleden van het slachtoffer op complexe wijze met elkaar verstrikt. The Killing seizoen 1 is een ijzersterke Amerikaanse remake van de populaire Deense versie. Dit eerste seizoen van deze spannende serie werd in Amerika en daarbuiten overweldigend ontvangen door de critici en het publiek.

"We creëren onze eigen wereld"
De Deense versie van The Killing is uit zeer goed hout gesneden, maar dat neemt niet weg dat deze bijzondere Amerikaanse remake makkelijk naast het origineel kan staan. Ook voor wie de Deense serie heeft gezien, is deze versie even aangrijpend. Het gure klimaat van Seattle, het gefilterde licht en de nieuwe karakters... ze hercreëren het universum van het origineel vanuit een nieuwe invalshoek. "We creëren onze eigen wereld", legt de Canadese executive producer Veena Sud uit. "We gebruiken de Deense serie als een blauwdruk, maar we wijken af en we hebben onze wereld van verdachten en mogelijk zelfs onze moordenaar van Rosie Larsen." Kijkers kunnen er alvast zeker van zijn dat de Amerikaanse serie net zo verslavend is als de Deense: een ideale dvd voor een lang weekend vol spanning op de comfortabele bank, met de mobiele telefoon op de trilstand!

Bekroningen en nominaties
Het eerste seizoen van The Killing werd bekroond voor maar liefst zes Emmy Awards en een Golden Globe voor Mireille Enos’ vertolking. Daarmee doet de Amerikaanse tegenhanger het beter dan zijn Deense stamvader die maar twee nominaties kon noteren.

Drie ijkpunten
Diverse webbronnen (o.a. David Bianculli) noemen The Killing de Twin Peaks van deze generatie en slaan de brug naar andere grensverleggende televisieseries. Ze hebben een punt: Twin Peaks, de cultserie van David Lynch uit het begin van de jaren negentig, begint met de moord op tiener Laura Palmer. Laura Palmer en Rosie Larsen hebben veel gemeen, niet het minst hun schijnbare onschuld. Ook hun entourage vertoont veel gelijkenissen: beide series focussen op het leed van de nabestaanden en de indiscrete betrokkenheid van politici en prominente figuren. Een tweede vergelijking voor The Killing is het zeer geroemde 24. In 24 is de wegtikkende klok één van de sleutelelementen die elke aflevering in real time precies één uur wegtikt. The Killing speelt zich dag per dag af, als een dagboek dat per pagina zwarter kleurt. In beide series bepaalt het strakke ritme van de klok de gebeurtenissen en wordt de kijker in een ijzingwekkende spanning vastgehouden. Ten slotte is er Murder One, het geesteskind van de briljante televisiemaker Steven Bochco (Hill Street Blues, LA Law, NYPD Blue), waarbij het oplossen van een enkele moord ook het volledige seizoen van de serie in beslag neemt. De veel langere spanningsboog wijkt af van de gebruikelijke ‘whodunit’ in ongeveer vijftig minuten en laat veel meer diepgang en uitwerking toe.

Sterk acteerwerk
Hoofdactrice Mireille Enos verwierf grote publieksbekendheid met haar rol in de schitterende HBO-serie Big Love. Ze schittert ook op de planken van Broadway: in 2005 ontving ze een Tony Award voor haar vertolking in Who’s Afraid Of Virginia Woolf. The Killing vormt een nieuw hoogtepunt waarvoor ze een Emmy-nominatie ontving. Haar tegenspeler Billy Campbell heeft er een goed gevulde carrière opzitten met zowel film- als televisierollen. Voor televisie herkennen we hem van Once And Again, Crime Story en The 4400. De bekendste films waarin hij meespeelde zijn Dracula, Enough, en The Rocketeer. Ook Joel Kinnaman zien we opduiken in de laatste drie afleveringen van dit eerste seizoen. Kinnaman speelde ook mee in de Darkest Hour en heeft zowel de Zweedse
als de Amerikaanse nationaliteit.

Verslavend goed
The Killing is een meesterwerk zoals je ze maar zelden te zien krijgt, vol buitengewone acteerprestaties, verrassende plotwendingen en een aangrijpende verhaallijn. Een verslavende kijkervaring die je nog lang zal bijblijven!

Productinformatie koop-dvd
Titel: The Killing
Releasedatum: 13 juni 2012
Genre: Drama, crime
Leeftijd: 12
Speelduur: Circa 11 uur
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldverhouding: 16x9, widescreen 1.78:1
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• De "making of": an autopsy of The Killing
• Blooopers
• Verwijderde scènes
• Audiocommentaar
• Verlengde afleveringRecent nieuws van dezelfde bron