:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS 2012
PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-06-04 - Geplaatst door: Werner
SKOONHEID
 

Every familyman has his secrets...

 

François, een blanke Zuid-Afrikaan, runt een goedlopende houthandel in Bloemfontein. Hij heeft een mooi huis, een lieve vrouw en twee geslaagde kinderen. Zijn leven oogt perfect en hij bezit alle status die hij als Afrikaan nodig heeft. Zo af en toe rijdt hij naar een afgelegen boerderij en blijft hij een avondje weg. Wat daar gebeurt weet niemand en hoeft ook niemand te weten. François lijkt zijn hele leven onder controle te hebben. Tot zijn ogen op de bruiloft van zijn dochter op de jonge knappe Christian vallen. Hij kan hem niet meer loslaten en een onschuldige fascinatie slaat om in blinde obsessie. Skoonheid vertelt het aangrijpende verhaal van een man die bang is om eerlijk naar zichzelf en de wereld te zijn. Oliver Hermanus liet zich voor Skoonheid inspireren door Thoman Manns Dood In Venetië. Skoonheid werd bekroond in Cannes, won meerdere awards en werd door Zuid Afrika ingezonden voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

 
- 'Ingetogen en indrukwekkend' - Winq
- 'Rauw en indrukwekkend' - VPRO Gids
- 'Gedurfde, intelligente film' -Trouw
- 'Taboedoorbrekend' -NRC Handelsblad
 
Regie: Oliver Hermanus
Releasedatum: 19 juni 2012
 

PARKED
 

Fred Daly (Colm Meaney, The Conspirator, Star Trek) is op het eerste gezicht een gewone man van middelbare leeftijd. Fred woont echter noodgedwongen in zijn auto. Geparkeered aan de woeste Ierse kust, leidt hij een tamelijk troosteloos bestaan. Totdat de jonge, jointjes rokende Cathal (Colin Morgan, Merlin) met zijn knalgele auto Freds nieuwe buurman wordt. Fred ontmoet muzieklerares Juliana en ziet mogelijkheden om zijn situatie te veranderen. Dan gaat het mis met Cathal. Parked is een verhaal over vriendschap, hoop en doorzettingsvermogen.

 

"Dit sympathieke Ierse drama (...) ontpopte zich het afgelopen jaar als festivallieveling." - Filmkrant

"Zeer ontroerend" - Trouw
 
Regie: Darragh Byrne

Releasedatum: 19 juni 2012

 

FOUR MORE YEARS
 
Verliefd op je grootste politieke tegenstander...
 

Partijleider David Holst is al jaren een van de meest populaire politici van Zweden. Hij is knap, grappig en de gedoodverfde kandidaat om de nieuwe minister-president van Zweden te worden. Maar na een dramatische verkiezingsstrijd gaan zijn tegenstanders, de sociaal-democraten, er opeens toch met de winst vandoor. Volledig gedesillusioneerd sleept David zich na zijn nederlaag weer naar zijn werk. Zijn leven voelt betekenisloos. Tot hij opeens Martin ontmoet. Martin is aantrekkelijk, houdt van het leven en David valt als een blok voor hem. Maar David is getrouwd en overtuigd heteroseksueel. En tot overmaat van ramp komt hij erachter dat Martin ook nog eens een machtig lid is van één van zijn grootse politieke rivalen is, die zijn liberale partij net met de grond gelijk gemaakt hebben. David wordt enorm met zichzelf en zijn positie geconfronteerd. Moet hij zijn carrière en huwelijk opgeven? En dat allemaal voor een sociaal-democraat die meer one-night stands heeft gehad dan David stemmen? Four More Years is een heerlijke Zweedse komedie met gevatte dialogen en een hartverwarmend verhaal.

 

Regie: Tova Magnusson-Norling

Releasedatum: 19 juni 2012

 

OMAR M'A TUER
 

Frankrijk, 1991. Het lichaam van de bruut om het leven gebrachte rijke weduwe Chislaine Marchal wordt in een kelder gevonden. Op de muur staat in haar eigen bloed geschreven: 'Omar heeft me vermoorden'. Haar Marokkaanse nietsvermoedende tuinman Omar wordt hierop direct opgepakt en veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf. Dit ondanks dat tijdens de rechtszaak meerdere elementen erop wijzen dat het politieonderzoek niet correct is uitgevoerd. Terwijl Omar wegkwijnt in de gevangenis gaat de journalist Vaugrenard (Denis Podalydès, La Conquête) op onderzoek uit. Zou een hoog opgeleide stervende vrouw een grammaticale fout maken als ze met haar eigen bloed haar daders naam op de muur kalkt? Bovendien zou ze dan haar ernstig bloedende lijf door de gehele kelder heen gesleept moeten hebben. Waar zijn dan de bloedsporen? Ook blijkt de datum van overlijden te zijn veranderd, zijn er geen vingerafdrukken afgenomen en komt naar voren dat een getuige is verdwenen... Omar M'a Tuer is een spannend gevangenisdrama - een thriller en rechtsbankdrama ineen - en gebaseerd op een van de meest schokkende, gerechtelijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. Zeven jaar na zijn opsluiting verkreeg Omar gratie door Jacques Chirac, maar tot op de dag van vandaag vecht hij om zijn onschuld te bewijzen.

 

- 'Meeslepend drama over bizarre Franse moordzaak' -Trouw

- 'Rauw en hartverscheurend' - MovieScene
- 'De gevangenisscènes die aan Un Prophète doen denken hakken erin' - Nu.nl
- '****'-Algemeen Dagblad
- '****' -De Filmkrant Omar M'a Tuer-Roschdy Zem
 

Regie: Roschdy Zem

Releasedatum: 17 juli 2012

 

SO HARD TO FORGET
 

In love, you can't win unless you learn how to lose

 

Na de breuk met haar vriendin Antonia besluit Julia, 35 en lerares Engels, te verhuizen naar de kust. Ze trekt in bij haar beste gayvriend Hugo en zijn alleenstaande zwangere vriendin Lisa in hun idyllische strandhuisje. De avonden brengen ze door met openhartige gesprekken over hun liefdeslevens. Julia is helemaal klaar met de liefde. Tot Lisa's prachtige nicht Helena langskomt en Julia zich meteen tot haar aangetrokken voelt. So Hard to Forget is een tedere film over opnieuw verliefd worden. En over hoe het eigenlijk helemaal niet zo anders is als de eerste keer.

 

'Will pull at your heartstrings' - EurOut.Org

 

Regie: Malu De Martino

Releasedatum: 17 juli 2012

 

MY LAST ROUND
 

Every chance is worth fighting for

 

Octavio is een bokser en een beroemdheid in zijn geboortestad in het zuiden van Chili. Octavio heeft de reputatie van een keiharde tegenstander en verbergt dat hij op mannen valt. Als hij Hugo ontmoet, een knappe twintiger die in een keuken werkt, is hij van slag. Hugo ziet Octavio eerst niet staan, maar valt uiteindelijk voor zijn charmes. De twee besluiten naar de hoofdstad Santiago te verhuizen waar ze openlijk zichzelf en samen kunnen zijn. Maar niets loopt zoals gepland. Hugo raakt in de war van de onbekende wereld die Jenny, de dochter van zijn nieuwe baas, hem toont. En Octavio, die vanwege gezondheidsredenen is geadviseerd te stoppen met boksen, besluit toch weer dat te doen wat hij het beste kan... boksen. My Last Round is een intens en gevoelig liefdesverhaal.

 
Regie: Julio Jorquera Arriagada

Releasedatum: 17 juli 2012

 

STADT LAND FLUSS
 
Prachtig rauw debuut over ontluikende jonge liefde
 

De jonge Marko is student op een agrarische school in een boerderij ten zuiden van Berlijn. Hij moet bijna zijn examen doen, maar twijfelt of hij echt boer wil worden. Ondanks zijn twijfels en de druk van zijn medestudenten om te drinken en te feesten, concentreert de stille Marko zich op zijn werk en examens. Zijn wereld wordt ondersteboven gekeerd als de mooie zelfverzekerde Jacob dezelfde opleiding komt volgen. Jacob voelt zich meteen aangetrokken tot Marco en er ontstaat een stormachtige romance tegen de prachtige achtergrond van het platteland.

 

Regie: Benjamin Cantu

Releasedatum: 21 augustus 2012

 

THE FOUR-FACED LIAR
 
A comedy about drama
 

Bridget, literatuurstudente in New York en liefhebster van Emily Brontë, is gek op vrouwen. Ze wil absoluut geen relatie en noemt de vrouwen die ze verovert naar de dagen van de week. Met haar beste vriend Trip deelt ze een appartement. Trip is net als zij een rokkenjager, ondanks het feit dat hij wel een relatie heeft. Op een avond ontmoeten ze het schijnbaar perfecte stelletje Gregg en Molly. Trip en Gregg, beiden gek op sport en games raken direct met elkaar bevriend. Ook Molly – eveneens studente literatuur - en Bridget kunnen goed met elkaar overweg. Ze besluiten samen te studeren, maar al snel verandert de aandacht voor de literatuur in lust voor elkaar. Hierdoor komt het leven van de vier vrienden op z'n kop te staan.

 

Regie: Jacob Chase

Releasedatum: 21 augustus 2012

 

WE WERE HERE
 

We Were Here is de eerste documentaire waarin zeer uitgebreid wordt teruggekeken naar de komst en impact van een ongelofelijk belangrijk hoofdstuk uit de homogeschiedenis: de aidsepidemie. We volgen verschillende mensen in San Fransisco die allen op een andere manier werden geraakt door deze onheilspellende epidemie. Door gebruik te maken van veel historisch materiaal laat de maker een diep menselijke blik zien op een wereld die op instorten stond. Tegelijkertijd ontwikkelde zich ook een krachtige, solidaire en creatieve beweging die de strijd aanging met vooroordelen, de farmaceutische industrie en de overheid. We Were Here is een aangrijpend en zeer inspirerend document dat wereldwijd op de diverse filmfestivals vol lof werd ontvangen.

 

'Heartbreaking and inspiring' - The New York Times

 
Regie: Bill Weber & David Weissman

Releasedatum: 21 augustus 2012