:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: WAR HORSE
PERSBERICHT: WAR HORSE
Bron: Disney - Datum: 2012-05-09 - Geplaatst door: Werner
WAR HORSE

Beschikbaar op DVD en Blu-ray vanaf 30 mei 2012

War Horse is het meeslepende oorlogsdrama van Steven Spielberg, met in één van de bijrollen de Belgische Céline Buckens!

Deze Dreamworks Pictures-productie, dit jaar genomineerd voor 6 Oscars, waaronder Beste Film, Beste Cinematografie en Beste Muziek, vertelt het uitzonderlijke verhaal over vriendschap in tijden van oorlog. Het verhaal is gebaseerd op een bestseller roman, die eveneens is uitgegroeid tot een uiterst succesvol theaterstuk en nog steeds volle zalen trekt op Broadway. Het is een lyrisch oorlogsepos waarin trouw, hoop en vastberadenheid heerst! Een avontuur dat wordt gedragen door een paard – Joey - dat ons meevoert doorheen prachtige Engelse velden tot aan de grenzen van een Europa dat volledig ondergedompeld wordt in de Eerste Wereldoorlog.

War Horse trok in België bijzonder veel aandacht dankzij de 15-jarige actrice Céline Buckens, die de rol speelt van de kleindochter van een Franse boer. Ze is één van de vele personages die het paard Joey kruist tijdens zijn avontuur. Deze frisse verschijning kreeg op nationaal niveau massaal veel persaandacht omwille van haar Belgische roots en het feit dat dit haar allereerste filmrol is! En wat voor één! Ze sierde onder andere de cover van Nina magazine, Het Laatste Nieuws, was ze te gast bij VTM, RTL-TVI, Kzoom en reserveerde Humo onlangs 4 pagina’s voor een exclusief gesprek met haar.

Het verhaal:
War Horse vertelt het verhaal van een jonge Brit, Albert, en de opmerkelijke vriendschap met zijn paard, Joey. Albert is gepassioneerd door zijn paard, die hij getemd en getraind heeft. Bij het uitbreken van Wereldoorlog I, verkoopt Albert’s vader Joey aan de Briste soldaten. Joey inspireert iedereen die hij op z’n reis tegenkomt – de Britse cavalerie, Duitse soldaten, een Franse boer en zijn kleindochter (rol van Belgische Céline Buckens)– tot de film een emotionele climax bereikt in het hart van No Man’s Land...

Technische specificaties DVD
Genre: Drama
Duur: 140 minuten
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Formaat: 16x9, 2.40:1
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden

Extra's:
• War Horse: The journey home
• An extra’s point of view

Technische specificaties Blu-ray
Genre: Drama
Duur: 146 minuten
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Formaat: 1080p high definition / 16x9, 2.40:1
Talen: DTS 7.1- HD MA: Engels; DTS 7.1- HD HR: Frans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden

Extra's:
Disc 1:
• War Horse: The journey home
• An extra’s point of view

Disc 2:
• A filmmaking journey
• Editing & scoring
• The sounds of War Horse
• Through the producer’s lens

War Horse wordt gedistribueerd door The Walt Disney Company Benelux


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron