:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: THE MUPPETS
PERSBERICHT: THE MUPPETS
Bron: Disney - Datum: 2012-05-08 - Geplaatst door: Werner
THE MUPPETS
Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray vanaf 30 mei 2012

Kermit, Piggy en al hun poppen-vrienden, één voor één grote tv-persoonlijkheden uit de jaren 70, zijn eindelijk terug met een nieuw en spannend avontuur!

De bekendste bende poppen ter wereld, opgericht op 25 september 1976 door Jim Henson, staat alweer te trappelen om uw lachspieren te testen. 35 jaar na hun tv-debuut en 12 jaar na hun laatste langspeelfilm Muppets From Space, komen the Muppets terug met een uitstekende nieuwe film, vanaf 30 mei verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Kermit, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie de beer, Animal, Scooter, Statler, Waldorf, en alle andere, zijn eindelijk nog eens samengekomen om de meest geschifte, uitbundige en vrolijke show allertijden op te voeren. Maar het scenario voorziet ook allerlei komische momenten voor Amy Adams (Enchanted), Jason Segel (How I Met Your Mother) en Chris Cooper (American Beauty) alsook traditiegetrouw een groot aantal cameo’s. Deze film viert het succesvolle verleden van de Muppets en biedt een cinema-spektakel vol kleur, humor en emotie, voor een super familie-moment!

Het verhaal
Walter is de grootste Muppets fan ter wereld. Samen met zijn beste vrienden Gary (Jason Segel) en Mary (Amy Adams) gaat hij op vakantie in Los Angeles. Tijdens zijn bezoek aan The Muppets Studios ontdekt hij het slechte plan van de rijke oliemagnaat Tex Richman (Chris Cooper). Hij wil The Muppets Studios veranderen in een groot olieplatform.  Walter, Mary en Gary gaan daarom op zoek naar The Muppets om ze weer bij elkaar te brengen voor de ultieme Muppet Show "The Greatest Muppet Telethon ever" om zo 10 miljoen dollar op te halen en de Studios te kunnen redden. Maar The Muppets bij elkaar brengen blijkt nogal een lastige opdracht. Ze zijn al jaren niet meer samengekomen en ieder van hen leidt nu een eigen leven. Fozzy zit nu bij een band genaamd Moopets, Miss Piggy is een moderedactrice bij Vogue en woont in Parijs, Animal zit in een kliniek in Santa Barbara om zijn woede-uitbarstingen onder controle te krijgen en Gonzo is een zeer succesvolle loodgieter geworden. Éénmaal samengekomen, zullen zij de magie en de humor terug kunnen samenbrengen, waarmee ze de wereld veroverd hebben?

Wist je dat...
- Kermit, de kikker, sinds 2002 een ster op de Hollywood Walk of Fame heeft?
- Het liedje “The Rainbow Connection” uit The Muppets Movie (1979) genomineerd was in de categorie beste originele lied tijdens de 52e Oscar-ceremonie en de Golden Globes Awards? Sinds dat succes, is dit liedje de hymne geworden van The Jim Henson Company en werd het overgenomen door verschillende artiesten zoals Jazon Mraz, The Pussycat Dolls, Justin Timberlake en Aaron.
- Man or Muppet  (The Muppets anno 2012) is het eerste liedje van The Muppets die dit jaar de Oscar voor beste originele lied heeft gewonnen.
- De makers van de film belisten om oude technieken te gebruiken voor de special effets, zoals de afstandsbediening en batterijen om de poppen te controleren, zodat de charme en de authenticiteit van de Muppets werd behouden.

Technische specificaties DVD
Genre: Familie
Speelduur: 103 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Beeldformaat: 16x9, 1.78:1
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels / Frans
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden

Bonus
• De meeste bloopers ooit gemaakt in de Muppets geschiedenis

Technische specificaties Blu-ray
Genre: Familie
Speelduur: 103 minuten
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Beeldformaat: 1080p high definition/16x9, 1.78:1
Talen: DTS-HD Master 7.1: Engels; DTS-HD HR 7.1: Nederlands / Frans; Dolby Digital 5.1: Vlaams
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden

Bonus
• De meeste bloopers ooit gemaakt in de Muppets geschiedenis
• Onder het oppervlak: de making-of de Muppets
• Een screentest voor de leessessie

The Muppets wordt gedistribueerd door The Walt Disney Company BeneluxRecent nieuws van dezelfde bron