:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2012
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2012
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2012-03-19 - Geplaatst door: Werner
STRAW DOGS
 
De meest intense psychologische thriller van het jaar
Release DVD koop en Blu-ray Disc koop op 4 april 2012
 

James Marsden, Kate Bosworth en Alexander SkarsgArd in een psychologische thriller van formaat: Sony Pictures Home Entertainment brengt op 4 april 2012 Straw Dogs uit op dvd en Blu-ray Disc. Deze sterrencast schittert in een pannend verhaal over een jong koppel dat besluit om het heft in eigen handen te nemen, na geterroriseerd te zijn door de plaatselijke bevolking van hun geboortestad.

 

David en Amy Sumner (James Marsden en Kate Bosworth), een Hollywoodscenarist en een actrice, keren terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS. Haar vader is immers overleden en ze gaan het ouderlijke huis klaarmaken voor de verkoop. Eenmaal daar aangekomen lopen de spanningen in hun huwelijk op en worden er conflicten uit het verleden met de lokale bevolking weer opgerakeld. Wanneer Charlie (Alexander SkarsgArd), de ex-vriend van Amy, opduikt en betrokken raakt, ontstaat er een gewelddadige confrontatie.

 

Regisseur: Rod Lurie (The Contender, The Last Castle)

Acteurs James Marsden (X-Men), Kate Bosworth (21), Alexander SkarsgaRd (TV-serie True Blood), Dominic Purcell (TV-serie Prison Break), Willa Holland (TV-serie Gossip Girl), James Woods (Ghosts Of Mississipi)

Genre: Thriller
 
Extra's op dvd en blu-ray disc
• 4 documentaires:
• Courting Controversy: De remake van een klassieker

• The Dynamics of Power: De cast

• Inside the Siege: Stunts

• Creating the Summer House: Productie-ontwerp

• Audiocommentaar van schrijver/regisseur Rod Lurie
 

BLU-RAY CLASSICS
 

All time favorite Classics in een gloednieuwe Collector's edition

Release Blu-ray collector's edition op 18 april 2012

 

Sony Pictures Home Entertainment brengt op 18 april 2012 elf tijdloze klassiekers uit in een gloednieuwe Blu-ray Collector's edition, van de beste regisseurs en met de beste acteurs.

 
STAND BY ME
 

Vier jonge pubers staan voor het weekend van hun leven. De laatste dagen luisteren ze gespannen naar de nieuwsberichten op de radio over een twaalfjarige jongen die wordt vermist. Een van de jongens hoort van z'n oudere broer dat hij het lichaam heeft gezien aan de rand van de spoorweg. De vier jongens besluiten het lichaam te gaan zoeken.

 
TAXI DRIVER
 

Travis Bickle (Robert De Niro) is een getraumatiseerde Vietnamveteraan, met slaapproblemen. Hij werkt lange nachten als taxichauffeur. Het kille en gewelddadige leven dat hij om hem heen ziet, dompelt hem onder in eenzaamheid. Een serie frustrerende gebeurtenissen en de wanhopige relatie met een 14-jarige prostituee dwingen hem tot een vernietigende actie. De climax van dit verhaal is één van de krachtigste en meest aangrijpende scÞnes uit de filmgeschiedenis.

 
MIDNIGHT EXPRESS
 

Het wereldberoemde, schokkende en waar gebeurde verhaal van Billy Hayes, een jonge Amerikaan die in Turkije tot 30 jaar gevangenis wordt veroordeeld wegen hasjsmokkel. De mensonterende toestand in de Turkse gevangenis is ondraaglijk. Billy realiseert zich dat hij weg zal kwijnen als hij niet vlucht...

 
GANDHI
 

Er was één opmerkelijke man voor nodig om een wereldmacht te verslaan en 350 miljoen mensen te bevrijden. Zijn doel was vrijheid, zijn strategie was vrede en zijn wapen was zijn menselijkheid. Richard Attenborough mocht voor zijn meesterwerk 9 Oscar's in ontvangst nemen. Het vertelt de geschiedenis van Gandhi, één der meest monumentale persoonlijkheden van de vorige eeuw. Hij begon zijn loopbaan als jurist en werd na een jarenlange strijd voor zijn idealen een moderne Messias, wiens passief verzet leidde tot het eind van de Engelse koloniale overheersing in India. Zijn naam is synoniem aan een levenshouding die de loop der geschiedenis heeft gewijzigd en nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen. Gandhi is een meesterlijke vertolking van een groots menselijk epos. De film is opgenomen in India en Ben Kingsley schittert als Gandhi.

 
EASY RIDER
 

Easy Rider is de klassieke film over de zestiger jaren, die als geen ander de ideeën, dromen en levensstijl van een tijdperk uitdraagt. Het is een film over een generatie. Twee motorrijders (Peter Fonda en Dennis Hopper) scheuren dwars door Amerika om het ware karakter van dit land te ontdekken. Ze zien vele gezichten van de steden en dorpen, verblijven in een commune en raken verzeild in een drugs en sex scene in een hoerenhuis in New Orleans. Een magnifieke bijrol is weggelegd voor Jack Nicholson, die hiermee internationale erkenning verwierf. Easy Rider werd in 1969 in Cannes terecht gekozen tot de film met het Beste Regiedebuut. En niet te vergeten: boordevol muziek uit de jaren zestig!!

 
DAS BOOT
 

Das Boot geeft een verbazingwekkend realistisch verslag van de bemanning van de U96, de Duitse elite-onderzeeboot, die een strijd levert op leven en dood. De bemanning vecht tegen de oneindige, claustrofobische verveling op zee, die plaatsmaakt voor doodsangst bij een confrontatie met de vijand.

 
THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI
 

Een tijdloos verhaal over de zinloosheid van oorlog. In de Tweede Wereldoorlog moeten Britse krijgsgevangenen een brug bouwen voor de Japanse overheersers in Birma. Ze moeten stand bieden aan de ontberingen van de gewetenloze Japanse officieren, de genadeloze weersomstandigheden, maar bovenal ook de plannen van de geallieerde troepen die de brug uit strategisch oogpunt willen vernietigen. De meest spectaculaire en onvergetelijke film over psychologische oorlogvoering, doorzettingsvermogen en strijd. Met natuurlijk het bekendste 'fluit'liedje ter  wereld: "Colonel Bogey March".

 
BOYZ N' THE HOOD
 

Boyz 'N The Hood is het bekroonde verhaal van drie vrienden die opgroeien in een wijk in South Central Los Angeles. Een plek waar harmonie hand in hand gaat met rampspoed, vooral voor drie jongeren die er wonen: Doughboy, een drugsdealer zonder ambitie; zijn broer Ricky, een studerende tienervader; en Ricky's beste vriend Tre, die een betere toekomst buiten de 'The Hood' voor ogen heeft. In een wereld waar een boodschap halen je dood kan betekenen gaan de vrienden verschillend om met hun sombere omgeving.

 

THE GUNS OF NAVARONE

 

In de Tweede Wereldoorlog hebben de Duitsers de machtige kanonnen van Navarone in handen. Ze staan diep in de rotsen opgesteld en zijn met geen mogelijkheid vanuit zee of de lucht te vernietigen. Omdat ze een strategische zee-engte in de Egeïsche Zee bestrijken is het noodzakelijk dat de kanonnen worden opgeblazen. Een commandogroep wordt samengesteld met alpinist Keith Mallory, explosieven-expert Korporaal Miller, de Griekse verzetstrijder Andrea Stravos en de Engelse Majoor Franklin. Het doel is Navarone en de totale vernietiging van de kanonnen.

 

DR. STRANGELOVE OR: HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE THE BOMB

 

Dr. Strangelove is het werk van een filmgenie en een ware klassieker in elke betekenis van het woord. Genomineer voor 4 Oscars waaronder die voor Beste Film

(1964). Deze zwarte komedie van Stanley Kubrick gaat over paranoïde, oorlogszuchtige generaals die een kernoorlog tussen Amerika en de Sovjet-Unie uitlokken. De film is zowel angstaanjagend als humoristisch en nog steeds  verrassend actueel.

 
CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND
 

Steven Spielberg's is terug met de klassieker Close Encounters Of The Third Kind op Blu-ray Disc, inclusief de 3 uitgebrachte versies van deze sci-fi blockbuster. In de woestijn van Californië gebeuren buitengewone dingen. Huizen beginnen te schudden zonder reden, meteorieten vliegen door de lucht en op een dag verdwijnt er een kind... Roy Neary (Richard Dreyfuss) heeft een "close encounter" met een buitenaards ruimteschip. De Amerikaanse overheid ondekt dat de aliens op een bepaalde plek zullen landen en verzinnen een dekmantel om het publiek op een afstand te houden. Een groep mensen, waaronder Roy, heeft echter een visioen van de precieze plek en gaan ernaar op zoek...