:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2012
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2012
Bron: Homescreen - Datum: 2012-02-06 - Geplaatst door: Werner
MEDIANERAS - BUENOS AIRES IN TIMES OF VIRTUAL LOVE

Hoe vind je de ware?

Martin en Mariana, twee dertigers in het turbulente en enorme Buenos Aires, wonen recht tegenover elkaar, maar ontmoeten doen ze elkaar nooit. Ze komen op dezelfde plekken, maar merken elkaar nooit op. Zij loopt de trap af, hij loopt de trap op; hij stapt in de bus, zij stapt eruit; ze snuffelen in dezelfde videotheek, maar aan weerszijden van de stellages; ze zitten in de bioscoop zelfs in dezelfde rij, maar het donker houdt hen gescheiden. Hun leven is hectisch en het lukt hen beiden niet om de ware te vinden. Toch is vanaf het begin duidelijk dat de twee soulmates voor elkaar bestemd zijn. Maar hoe kan je je ware liefde vinden in een wereldstad van drie miljoen inwoners? Medianeras is een heerlijk originele én romantische komedie over het leven in de grote stad, toevallige ontmoetingen,het lot en... het vinden van de ware liefde.

- 'Verrassend originele film... de humor maakt deze film tot een aanrader ****' – Metro
- '****' -VPRO GIDS
- 'Hartverwarmend!' -Trouw

Regie: Gustavo Taretto
Releasedatum: 14 februari


BLOOMINGTON

Om los te komen van haar moeder en haar verleden als hele jonge actrice vertrekt Jackie uit Californie om te gaan studeren. Tijdens haar eerste dagen op de universiteit ontmoet ze de prachtige Catherine, een mysterieuze lerares met een bizarre reputatie. Ondanks waarschuwingen valt Jackie als een blok voor de oudere Catherine. Er ontstaat in het diepste geheim een heftige affaire. Tot de mogelijkheid aan Jackie zich voordoet om weer te gaan acteren... Bloomington is een verrrassend sexy drama over verboden liefde tussen leerling en lerares dat doet denken aan Loving Annabelle.

Regie: Fernanda Cardoso
Releasedatum: 14 februari


COSA VOGLIO DI PIÙ [WHAT MORE DO I WANT?]

Anna woont samen met Alessio, werkt op een kantoor en is tevreden met haar leventje. Maar op een dag ontmoet ze op een feestje de getrouwde Domenico. Op een onschuldige manier flirten ze met elkaar. Todat Anna Domenico bij toeval een tweede keer ontmoet.  Ze worden stapelverliefd en Anna en Domenico leveren zich compleet over aan passionele hartstocht. Als ze Domenico ziet verlangt ze naar een leven met hem. Domenico wil ook niets liever dan met Anna zijn en vergeet liever zijn gezin. Ze brengen zoveel tijd mogelijk samen door in bed, in een goedkoop hotel. Als ze samen zijn bestaat alleen het bed nog. Langzamerhand druppelen echter ook schuldgevoelens naar binnen. Cosa Voglio Di Più is een zinderend Italiaans drama over passie en verscheurdheid van de regisseur van Pane E Tulipani, met de Italiaanse steractrice Alba Rohrwacher (De Eenzaamheid Der Priemgetallen, Io Sono L'Amore) in de hoofdrol.

- "Liefde is zoals het weer, je hebt er geen controle over ****" - De Telegraaf
- "Delicaat, met overtuigende vertolkingen gekruid liefdesdrama" - Humo
- "Gepassioneerde Seksscenes" - NRC Handelsblad
- "Twee mensen hervinden een vurige passie in elkaars armen" - Trouw
- "Een toevallige ontmoeting. Een lichte flirt. Een tijdje later gevolgd door stomende seks." De Morgen

Releasedatum: 14 februari
Regie: Silvio Soldini


AÑO BISIESTO

Laura is een vrijgezelle 25-jarige journaliste, ze woont in een klein appartement in Mexicostad.  Na een serie affaires ontmoet ze Arturo.  Er ontplooit zich een intens gepassioneerde en seksuele romance waarin genot, pijn en liefde samen komen. In de verstrijkende dagen, die door Laura afgestreept worden op haar kalender, leert Arturo steeds meer over Laura's verleden. En wat hij hoort drijft hem tot het uiterste.

'Ano Bisiesto heeft veel kwaliteiten, waaronder een ongelooflijk dappere, sterke rol van Monica del Carmen.' - De Volkskrant

Winnaar Camera d'Or, Cannes festival, de prijs voor beste debuutfilm.

Regie: Michael Rowe
Releasedatum: 14 februari


YOUNG @ HEART

Should I Stay or Should I Go?

Young@Heart, een grote hit op de filmfestivals, is een hartverwarmende en verrassende film over een koor dat Jimi Hendrix, Sonic Youth, Nirvana, maar ook James Brown, de Pointer Sisters en Coldplay op zijn repertoire heeft staan. Bijzonderheidje: de gemiddelde leeftijd van de club is 81!  Speelt het leven van ouderen zich normaliter rond eenzaamheid, kwalen of ziekte af; deze groep mensen leeft voor rock, punk en funk. Regisseur Stephen Walker schetst in deze indrukwekkende en ontroerende documentaire de repetities van het koor en van zijn leden, maar ook volgt hij hen daarbuiten. Het koor is net terug van optredens in Europa en is bezig een nieuw show voor te bereiden. De repetities lopen niet van een leien dakje; naast gezondheidskwalen is het geheugen van sommige leden niet meer helemaal up-todate... Young@Heart is met zijn prachtige hoofdrolspelers hartverwarmend en ontroerend en dè utieme feelgood film!

- 'Begrippen als feelgood en joie de vivre krijgen met Young@Heart een nieuwe dimensie.' **** Mikrogids
- 'Heel mooi.' Het Parool
- 'Young@Heart ontroert...' De Volkskrant
- 'Heerlijke film voor jong en oud!' Metro
- 'Young@Heart is een geestig en ontroerend.' De Telegraaf
- 'Grappig en indrukwekkend.' Algemeen Dagblad
- 'Zowel grappige als ontroerend.' Spits

Regie: Stephen Walker
Releasedatum: 14 februari


MILAREPA

Milarepa vertelt het intrigerende verhaal van de man die ooit Tibets grootste spirituele leraar zou worden. Op jonge leeftijd verliest Milarepa zijn vader, waarna zijn oom en tante het familiefortuin afpakken. Teleurgesteld en woedend leert hij zwarte magie om zich te wreken. Als hij zich realiseert dat zijn acties dood en verderf voor zijn eigen familie brengen, komt hij tot inzicht. Milarepa, de tweede Bhutaanse speelfilm ooit, is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Neten Chokling Rinpoche (die eerder te zien was in The Cup) toont in zijn debuutfilm, opgenomen in de adembenemende landschappen van de Spiti vallei op de grens van India en Bhutan, hoe Milarepa (1052-1135) op jonge leeftijd de eerste stappen zette naar zijn spirituele rijkdom. Waargebeurd en gebaseerd op eeuwenoude Boeddhistische en Tibetaanse tradities; negen honderd jaar na zijn dood blijft Milarepa -een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus.

'I cry, weep and feel a strong sense of faith each time I read or hear the story of Milarepa, the great yogi of Tibet' The Dalai Lama

Regie: Neten Chokling
Releasedatum: 14 februari


RAM DASS - FIERCE GRACE

Ram Dass - Fierce Grace is een aangrijpende documentaire over spiritualiteit, bewustzijn, healing en de onverwachte genade van het ouder worden. In 1964 wordt hoogleraar psychologie Richard Alpert door de Harvard Universiteit ontslagen, waar hij een controversieel en gewaagd onderzoek deed naar de invloed van psychedelische drugs. Alpert vertrekt naar India, waar hij zich verder verdiept in spiritualiteit en een nieuwe naam aanneemt: Ram Dass (Dienaar van God). Wanneer hij een paar jaar later, in 1971, het baanbrekende esotherische boek Be Here Now schrijft, wordt Ram Dass als spiritueel leider en verlichte geest over de hele wereld bejubeld. Regisseur Mickey Lemle maakte een ontroerend portret van de grootmeester, waar hij boeiende interviews afwisselt met bijzonder archiefmateriaal uit de hoogtijdagen van de hippietijd.

Regie: Mickey Lemle
Releasedatum: 14 februari


KING OF THE DEVIL'S ISLAND

Noorwegen, januari 1915. Op het eiland Bastøy staat de gelijknamige, beruchte jeugdgevangenis. Hier leven jonge veelplegers onder het strenge regime van genadeloze bewakers. Wanneer de zeventienjarige Erling arriveert, is hij vastbesloten te ontsnappen. In het grootste geheim wordt een opstand tegen de bewakers voorbereid. Zodra de jongeren na een heftige strijd de leiding over het eiland krijgen, worden onverwacht de rollen omgedraaid. De Noorse autoriteiten komen in actie en vanaf het vasteland naderen 150 gewapende soldaten om orde op zaken te stellen. Tegen elke prijs. Voor Erling en zijn vrienden dringt de tijd. Zij willen het onmogelijke bereiken: weg van het eiland Bastøy. King Of Devil's Island is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het is de vierde speelfilm van de veelbekroonde Noorse regisseur Marius Holst. Met een hoofdrol voor de Noorse acteur Stellan Skarsgård, die internationale bekendheid verwierf met zijn rol in Pirates Of The Caribbean, Dogville en Melancholia.

****Cinema.nl
****Het Parool

Regie: Marius Holst
Releasedatum: 13 maart


I'M NOT A F**KING PRINCESS

I'm Not A F**king Princess is een dapper en meeslepend filmdebuut van actrice en regisseur Eva Ionesco met o.a. steractrice Isabelle Huppert (La Pianiste, 8 Femmes, Les Valseuses). Hannah (Isabelle Huppert) en Violetta (Anamaria Vartolomei) vormen een buitengewoon paar: een onbereikbare moeder en een meisje hunkerend naar moederliefde, een grillige artieste en een model tegen wil en dank. Wanneer Hannah haar dochter vraagt voor haar te poseren, verandert het leven drastisch voor de jonge Violetta. Van een onschuldig meisje verandert ze in de muze van de hippe Parijse kunstwereld door de erotische foto's die belanden in o.a. de Playboy. Wanneer is iets kunst? Hoe ver kun je gaan met kunst en bovenal; hoe ver kun je gaan als moeder? Ionesco baseerde het scenario van I'm Not A F**king Princess op ervaringen uit haar eigen jeugd en de relatie met haar moeder, de beroemde erotische kunstfotografe Irina Ionesco.

- 'Bizar en aangrijpend. Elfjarige bloot in playboy ***' - Het Parool
- 'Huppert is indrukwekkend als de egocentrische moeder. ****' - VPRO Gids
- 'Explosief' - De Volkskrant
- 'Ionesco rekent op radicale wijze af met haar kinderjaren. *** - NRC Handelsblad

Regie: Eva Ionesco
Releasedatum: 13 maart


GARDE A VUE

Het is een regenachtige oudejaarsavond. Inspecteur Antoine Gallien wordt naar kantoor geroepen om een verhoor af te nemen van notaris Martinaud omtrent de dood van twee jonge meisjes. Martinaud heeft het lijk van een van de meisjes gevonden, dat verkracht en gewurgd blijkt te zijn. Inspecteur Gallien heeft zo z'n bedenkingen bij het verhaal van Martinaud en is ervan overtuigd dat Martinaud de dader is. Gallien stelt steeds lastigere vragen, waar Martinaud ontwijkende antwoorden op geeft. Zijn alibie werkt in zijn nadeel. Hij vertelt steeds meer over zijn privéleven, maar blijft de moorden hardnekkig ontkennen. Als de vrouw van Martinaud (Romy Schneider), waar hij een slecht huwelijk mee heeft, een belastende verklaring over hem afgeeft wordt zijn positie bijna onhoudbaar. Winnaar van 3 Césars waaronder beste screenplay en beste acteur.

Regie: Claude Miller
Releasedatum: 13 maart