:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: THE ADVENTURES OF TINTIN - THE SECRET OF THE UNICORN
PERSBERICHT: THE ADVENTURES OF TINTIN - THE SECRET OF THE UNICORN
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2012-01-27 - Geplaatst door: Werner
DE AVONTUREN VAN KUIFJE: HET GEHEIM VAN DE EENHOORN
Golden Globe winnaar voor Beste Animatiefilm en bekroond door de Producers Guild of America in dezelfde categorie

Jeugdsentiment in 3D
Release DVD, Blu-ray Disc en Blu-ray Disc 3D op 27 februari 2012

Sony Pictures Home Entertainment koppelt nostalgie aan technologie en Belgische stripkunst met de dvd-, blu-ray-en Blu-ray 3D release van De Avonturen Van Kuifje: Het Geheim Van De Eenhoorn. Topregisseur Steven Spielberg en producer Peter Jackson hebben het kind in zich losgelaten en tegelijkertijd de erfenis van Hergé met uitermate veel respect behandeld door de personages van de Kuifje stripalbums tot leven te wekken en hen mee te sleuren in een wereldwijde zoektocht gevuld met verborgen mysteries, gevaarlijke vijanden en een eeuwenoude schat. De visionaire filmmakers creëerden deze hoogtechnologische adaptatie dankzij de 'motion capture'-techniek, een verfijnd procédé dat gebruik maakt van live-action en digitale animatie. De Avonturen Van Kuifje: Het Geheim Van De Eenhoorn is pure filmmagie en zal jong en oud bekoren!

De jonge reporter Kuifje en zijn trouwe hond Bobbie ontdekken dat een schaalmodel van het prachtige zeilschip De Eenhoorn een groot geheim met zich meedraagt. De verslaggever in hem wil dit mysterie dan ook zo snel mogelijk ontsluieren. Hij krijgt het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die te weten komt dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Met de hulp van Bobbie, de onstuimige Kapitein Haddock en het stuntelige detectiveduo Jansen en Janssen reist Kuifje de wereld rond, van de hoge zeeën tot het woestijnzand in Noord-Afrika, constant op de hielen gezeten door de vijand.

Ook het bonusmateriaal op zowel de dvd als de Blu-ray is de moeite waard om te bekijken. Zo wordt de motion capture-techniek uit de doeken gedaan en zien we de overgang van Kuifje als stripfiguur tot een levensecht filmpersonage. Ook de muziek uit de film krijgt speciale aandacht.

Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Jamie Bell (Tintin), Andy Serkis (Captain Haddock), Nick Frost, Gad Elmaleh (Thomson And Thompson), Daniel Craig (Sakharine)
Genre: Animatie, avontuur

Extra's op dvd en Blu-ray disc:
• De reis naar Kuifje
• De wereld van Kuifje: van stripverhaal naar het witte doek
• Wie is wie?
• Bobbie: van begin tot eind
• De muziek
Exlusieve extra's op Blu-ray disc
• Een toost op Kuifje: deel 1
• Een toost op Kuifje: deel 2
• Het ontwerpen van Kuifje
• Hoe werkt Motion Capture?
• De animatie van Kuifje
• Het verzamelen van Kuifje

(C) 2011 Columbia Pictures Industries, Inc., DW Studios L.L.C. and Hemisphere –
Culver Picture Partners I, LLC. All Rights Reserved.