:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2011
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2011-06-08 - Geplaatst door: Werner
DAS BOOT
 
Dompel jezelf onder in de beste oorlogsfilm aller tijden

Digitaal gerestaureerd en geremasterd en nu voor het eerst op Blu-ray Disc!

 

Naar aanleiding van de 30e verjaardag van de film Das Boot, brengt Sony Pictures Home Entertainment het magistrale WOII-epos voor de eerste maal uit op Blu-ray Disc. Deze langverwachte, digitaal gerestaureerde versie van de succesvolle "director's cut" voegt 60 nagelbijtende minuten toe aan de originele versie. De originele versie van de film werd voor 6 Oscars genomineerd waaronder Beste Regisseur en Beste Film. Ook opgenomen in deze 2-delige set is de originele, bioscoopversie van de film en bijna 3 uur aan nieuw bonusmateriaal met exclusieve features en een retrospectieve documentaire met regisseur Wolfgang Petersen.

 

In de film volgen we het leven van de onbevreesde duikbootkapitein Henrich Lehmann-Willenbrock (Jurgen Prochnow) en zijn onervaren bemanning, wanneer zij betrokken raken in de "Slag om de Atlantische Oceaan" tijdens Wereldoorlog II. Naast de strijd van de bemanning tegen de claustrofobische verveling in de ijzeren romp van de Duitse onderzeeër worden ze ook geconfronteerd met de verstikkende angst voor de ongekende vijand. Door de uiterst precieze en realistische opnames van regisseur Wolfgang Petersen wordt de kijker op een beklijvende manier geconfronteerd met wat de bemanning van de U-boot doormaakt: het najagen van rivaliserende schepen in een onderzeese, blinde en door zweet bevochtigde omgeving met een constante bittere geur van metaal.

 
Synopsis

In volle WOII-tijd vertrekt een jonge Duitse duikbootcrew op een geheime missie waarvan de meesten niet levend zullen terugkeren. Ze sluipen onder water rond in het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan en zijn steeds opnieuw een uitdaging voor de Britse marine. De bemanning aan boord van de U-96 levert een wanhopige strijd op leven en dood. Ze vechten tegen de oneindige, claustrofobische verveling op zee, die plaatsmaakt voor doodsangst bij een confrontatie met de vijand. De U-96 wordt onophoudelijk aangevallen en wordt gedwongen naar een ongekende diepte af te dalen. Daar dreigt de krakende romp het te begeven en de zeelui lijken een afschuwelijke dood tegemoet te gaan.

 

Deze meesterlijk vervaardigde film werd door critici als beste oorlogsfilm aller tijden uitgeroepen en mag dus in geen enkele filmcollectie ontbreken! De twee Blu-ray Discs zijn goed gevuld met speciale features waaronder een retrospectieve documentaire over de making of, rondleidingen op de Duitse onderzeeër, audiocommentaar van Maria Petersen (vrouw van regisseur Wolfgang Petersen en assistent-regisseur), een blik achter de schermen met commentaar van de regisseur en historisch beeldmateriaal over de evolutie van de onderzeeërs tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Regisseur: Wolfgang Petersen

Acteurs: Jürgen Prochnow (The Da Vinci Code, The English Patient), Klaus Wennemann (Neuner), Herbert Gronemeyer (Control)

Genre: Drama, Oorlog

Release Blu-Ray Disc koop op 6 juli 2011
 

Extra's op Blu-Ray Disc:

• Documentaire: "Wolfgang Petersen – Back To The Boat"

• Going Deeper: Maria Petersen's Take

• The Perfect Boat – Director's Cut

• Captain's Tour – Het interieur van een duikboot
• Achter de Schermen (1981)
• De slag om de Atlantische Oceaan
 

FASTER
 
Dwayne Johnson is terug in actiemodus
Justitie is snel... Wraak is sneller
 

Sony Pictures Home Entertainment brengt in juli Faster uit op DVD en Blu-ray Disc, een film met Dwayne Johnson die hiermee zijn terugkeer maakt in het actiegenre. Ook Billy Bob Thornton, Academy Awardwinnaar, Oliver Jackson-Cohen, Maggie Grace, Carla Gugino en Moon Bloodgood spelen mee in deze actiegeladen thriller.

 

Na 10 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, heeft Driver (Dwayne Johnson) nog maar één doel: wraak nemen op de moordenaars van zijn broer. Driver's broer werd vermoord tijdens een mislukte bankoverval die ervoor zorgde dat Driver de gevangenis in moest. Als vrij man met een dodelijke to-do list, kan hij aan zijn wraakmissie beginnen, maar wel met twee mannen die hem op het spoor zijn. Een politieveteraan (Billy Bob Thornton) en een jonge egocentrische huurmoordenaar (Oliver Jackson-Cohen), die een neus heeft voor moorden en een waardige tegenstander is. Het is een ware race naar de waarheid over zijn broers mysterieuze dood. Als Driver's lijst bijna is afgewerkt en er nieuwe details over de moord naar boven komen, lijkt het of de lijst verre van compleet is.

 

Zowel de DVD als de Blu-ray Disc bevatten extra bonusmateriaal, onder meer verwijderde scènes en een alternatief einde met introducties van de regisseur. Exclusief verkrijgbaar op de Blu-ray zijn de Animatics en behind the scenes features.

 

Regisseur: George Tillman Jr. (Men Of Honor)

Acteurs: Dwayne "The Rock" Johnson (Fast Five, The Mummy Returns), Billy Bob Thornton (Bad Santa, Monster's Ball), Oliver Jackson -Cohen (Going The Distance), Maggie Grace (Knight And Day, Tv-Serie Lost), Carla Gugino (Watchmen, Tv-Serie Entourage), Moon Bloodgood (Terminator Salvation)

Genre: Actie, Thriller

Release DVD / Blu-Ray Disc koop op 6 juli 2011

 
Extra's op Dvd / Blu-Ray Disc:

• Alternatief einde en verwijderde scènes met introducties van de regisseur

 

Extra's exclusief op Blu-Ray Disc:

• Criminals and Cops: The Cast of Faster

• Weapons and Wheels: The Guns, Cars and Stunts of Faster

• Animatics
• MovieIQ+sync
 

CIRQUE DU SOLEIL: JOURNEY OF MAN IN 3D
 
Maak je klaar voor halsbrekend spektakel in 3D
 
Sony Pictures Home Entertainment verbaast met denkbeeldige werelden, inspirerende dans en acrobatische kunsten die de zwaartekracht uitdagen. Een wondermooie show met wereldbefaamde artiesten komt in juli uit op Blu-ray Disc 3D: Cirque Du Soleil – Journey Of Man. Deze magische film werd opgenomen in 3D op verschillende natuurlijke en historische locaties over de hele wereld. Cirque Du Soleil – Journey Of Man neemt de kijkers mee op een ongelooflijke reis rond de wereld, van bungeejumpen in de gigantische redwoods in Boulder Creek in Californië tot onderwater synchroonzwemmen in de Bahamas. De verteller van dienst is Ian McKellen en in de film maken we kennis met enkele Cirque Du Soleil artiesten: Brian Dewhurts, Nicky Dewhurst en Yves Decoste. Zij werden voor deze show uitgedaagd om hun 'veilige' cocon van het podium achter te laten. In plaats daarvan moesten ze op zoek naar geschikte locaties om op te treden op onvoorspelbare plaatsen in de natuur, zelfs in open lucht. Cirque Du Soleil – Journey Of Man is een adembenemende reis, die de verschillende stadia van de menselijke ontwikkeling toont, van de geboorte tot de volwassenheid. Elk stadium wordt daarbij geïllustreerd door een act. Het kenmerkende samenspel van kleur, belichting, muziek en fantastische kostuums met op de achtergrond verschillende natuurlijke en historische plaatsen over de hele wereld, maakt van Cirque Du Soleil – Journey Of Man een prachtig optreden met haast mythische proporties. Het spektakel leidt ons via de openingsscène, badend in licht en geluid dat de geboorte van een universeel kind moet voorstellen, door elk stadium van het leven: van de kinderjaren naar de pubertijd om uiteindelijke de volwassenheid te bereiken.
 

Cirque Du Soleil – Journey Of Man in 3D is een heuse traktatie voor de zintuigen, onvergelijkbaar artistiek en stijlvol elegant.

 

Acteurs: Brian Dewhurst, Nicky Dewhurst, Yves Decoste
Release Blu-Ray Disc 3D koop op 6 juli 2011

 


UIT HET ARCHIEF