:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES MEI 2011
PERSBERICHT: DOCUMENTAIRES MEI 2011
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2011-05-11 - Geplaatst door: Werner

GANGLAND (seizoen 1 & 2)

 
Te koop: 15 juni 2011
 
• Bekend van RTL 7
• Ca. 10 uur speelduur per seizoen
• Met Nederlandse ondertiteling
 

GANGLAND (Seizoen 1)

Bendes bestaan al sinds het begin van de mensheid. Deze nieuwe History-serie biedt de kijker een zeldzame blik op een aantal van de meest invloedrijke bendes ut de geschiedenis. In iedere aflevering laten we zien hoe Amerika's meest beruchte straatbendes het straatbeeld beïnvloedden van de wijken die ze bestuurden. We zien de verwoesting, veroorzaakt door de heroïnebazen in Harlem in de jaren '70. We volgen de gevaarlijkste bende van nu: MS-13, die zich verspreid heeft van de binnenstad naar de buitenwijken. De exclusieve interviews en zelden vertoonde beelden geven een rauwe blik op de geschiedenis van de Amerikaanse straatbendes.

 
GANGLAND (Seizoen 2)

We komen nog dichter bij de waarheid over Amerikaanse bendes in het tweede seizoen van Gangland. Zelden vertoonde beelden en unieke toegang tot de levens van voormalige en huidige bendeleden geven een inzicht in hoe een bende opereert en waarom. We zien hoe de methodes steeds destructiever worden en hoe de bendes zich met alarmerende snelheid verspreiden over de buitenwijken en naar de landelijke gebieden. We delven diep in de rijke en bloederige traditie van bendes in Amerika's, van de Aziatische Triads tot aan de totale oorlog tussen de motorbendes The Outlaws en de Hells Angels. We zien de verontrustende opkomst van meisjesgangsters, we infiltreren in de duistere hoeken van Amerika en schijnen ons licht op diverse bendes, waaronder de Maniac Latin Disciples, the Texas Syndicate, Los Angeles' 18th Street en de Monguls.

 

JFK COLLECTION
 
Te koop: 15 juni 2011
 
• Zéér unieke beeldopnamen
• Meer dan 4 uur beeldmateriaal
• Met Nederlandse ondertiteling
 
Synopsis
 

Geen andere dag kent zoveel complottheorieën en wordt zo bediscussieerd als 22 november 1963, de dag waarop president John F. Kennedy werd vermoord. Op deze DVD wordt de gebeurtenis op twee manieren bekeken; een volledige kijk op alle eigenaardigheden van deze dag. In Jfk: 3 Schoten Die Amerika Veranderden wordt gebruik gemaakt van uniek, zelden vertoond materiaal van de moord op Kennedy. De Moord Op Kennedy: De 24 Uur Erna richt zich meer op de kritieke uren direct na de tragische moord op JFK. Ondanks dat het een van de belangrijkste gebeurtenissen is uit de Amerikaanse geschiedenis, is het ware verhaal namelijk zelden of alleen deels verteld.

 

WARRIORS
 
Te koop: 15 juni 2011
 

• Met spectaculaire simulaties van de grootste krijgers uit de geschiedenis
• Ruim 8 uur beeldmateriaal

• Met Nederlandse ondertiteling
 
Synopsis

Door de eeuwen heen is er over de hele wereld heel wat af gevochten. Op deze DVD worden de meest beruchte krijgers in de meest legendarische gevechten nader bekeken. Terry Schappert, een militaire deskundige en zelf Groene Baret, verdiept zich in de wapens, tactieken, trainingen en psyche van de grootste vechters uit de geschiedenis. Elke aflevering van Warriors vertelt een dramatisch verhaal uit krijgerculturen als de Vikingen of de Barbaren en laat zien welke rituelen, technologieën en strategieën hen zo machtig maakten. Van Spartanen tot de Samurai en van de Zoeloes tot Middeleeuwse ridders, Schappert gaat op zoek naar al hun geheimen.

 

DE GROTE... COLLECTIE

 
Te koop: 15 juni 2011
 

GROTE ONTDEKKINGSREIZIGERS

 

Ga mee op reis met drie van de grootste ontdekkingsreizigers aller tijden! We volgen Charles Darwin op zijn historische reis aan boord van de Beagle. Reis mee met Christoffel Columbus en ontdek hoe hij het Spaanse koningspaar Ferdinand en Isabella zover kreeg om zijn reizen te bekostigen. En als laatste de fantastische avonturen van Marco Polo, die zijn geboortestad Venetië op 17-jarige leeftijd verliet met een hunkering naar avontuur.

 
Speelduur ca. 2.5 uur.
 
GROTE SCHILDERS
 

Elk schilderij vertelt een verhaal. Maar de schilders zelf hebben vaak ook een fascinerende geschiedenis. Deze serie dvd's vertelt de levensverhalen van drie van de meest legendarische kunstschilders aller tijden: Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Salvador Dalí. Een team van experts en kenners leidt ons door de pieken en dalen in de levens van deze drie kunstenaars die voor altijd herinnerd zullen worden als de grootsten in de kunst.

 
Speelduur ca. 2.5 uur.
 
GROTE SCHRIJVERS
 

Ontdek de verhalen achter vier van de grootste schrijvers die de wereld ooit gekend heeft en wier levens even interessant, spannend en dramatisch waren als hun beroemde boeken, namelijk: H.G. Wells, James Joyce, Edgar Allan Poe en Charles Dickens.

 
Speelduur ca. 3 uur.
 
GROTE GENIEËN
 

Maak kennis met drie van de grootste genieën uit de geschiedenis. Mannen die zich keerden tegen de heersende opvattingen en die daarmee de wereld voor altijd veranderden. Sir Isaac Newton, Thomas Edison en Albert Einstein.

 
Speelduur ca. 2.5 uur.
 
 


UIT HET ARCHIEF