:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STAR WARS
PERSBERICHT: STAR WARS
Bron: Fox - Datum: 2011-05-05 - Geplaatst door: Werner
STAR WARS: THE COMPLETE SAGA

Haal de volledige collectie in huis!
Deze collectie van negen discs, afgeladen vol met nog nooit vertoonde speciale extra's, biedt een inzicht zonder weerga in een "melkwegstelsel ver, ver weg"
De complete saga komt uit op high definition Blu-ray op 14 september

Haal het avontuur in huis en deel Star Wars met je hele familie wanneer Star Wars: The Complete Saga van Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment op Blu-ray disc verschijnt! Vanaf 14 september brengt deze collectie op negen discs het wonder van de volledige saga direct in je huiskamer, waar je al je favoriete Star Wars-momenten opnieuw kan beleven in schitterende high definition met glashelder 6.1 DTS surround sound. Duik dieper in het universum met een ongeëvenaarde 40 uren en meer aan extra's, met als hoogtepunten nog nooit vertoond materiaal afkomstig uit de archieven van Lucasfilm.

De uitgebreide collectie bevat ook tal van verwijderde, verlengde en alternatieve scènes, nieuwe documentaires en een representatieve selectie van de talloze Star Wars-parodieën die verschenen in de popcultuur gedurende de voorbije drie decennia. Star Wars: The Complete Saga on Blu-ray biedt ook een verlokkelijke, steelse blik in het maken van de saga met vintage-documentaires, audiocommentaren, opnames achter de scènes, interviews, herwerkingen van rekwisieten en kostuums, retrospectieven en meer.

Episodes I-III en IV-VI zullen ook uitkomen als afzonderlijke Blu-ray Trilogy collecties.

Extra's:
Star Wars: The Complete Saga on Blu-ray wordt aangeboden in breedbeeld met 6.1 DTS surround sound. De extra's omvatten:
Disc één: Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Audiocommentaar van George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, John Knoll, Dennis Muren en Scott Squires
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc twee: Star Wars Episode II: Attack Of The Clones
• Audiocommentaar van George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, Pablo Helman, John Knoll en Ben Snow
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc drie: Star Wars Episode III: Revenge Of The Sith
• Audiocommentaar van George Lucas, Rick McCallum, Rob Coleman, John Knoll en Roger Guyett
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc vier: Star Wars Episode IV: A New Hope
• Audiocommentaar van George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt en Dennis Muren
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc vijf: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back
• Audiocommentaar van George Lucas, Irvin Kershner, Carrie Fisher, Ben Burtt en Dennis Muren
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc zes: Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi
• Audiocommentaar van George Lucas, Carrie Fisher, Ben Burtt en Dennis Muren
• Audiocommentaar van archiefinterviews met cast en crew
Disc zeven: Nieuw! Star Wars Archives: Episodes I-III
• Inclusief: verwijderde, verlengde en alternatieve scènes; rekwisieten, maquette- en kostuumherwerkingen; decorschilderingen en concepttekeningen; aanvullende interviews met cast en crew; een rondgang door de Lucasfilm Archives en meer
Disc acht: Nieuw! Star Wars Archives: Episodes IV-VI
• Inclusief: verwijderde, verlengde en alternatieve scènes; rekwisieten, maquette- en kostuumherwerkingen; decorschilderingen en concepttekeningen; aanvullende interviews met cast en crew en meer
Disc negen: The Star Wars Documentaries
• Nieuw! Star Warriors (2007, kleur, ca. 84 minuten)
– Sommige Star Wars-fans willen actiefiguren verzamelen ... deze fans willen actiefiguren zijn! Deze verrijkende documentaire, een eerbetoon aan het 501e Legioen, een wereldwijde vereniging voor Star Wars-kostuumliefhebbers, toont hoe de superfanclub interesse opwekt voor de films door liefdadigheid en vrijwilligerswerk via fondsenwerving en toonaangevende events over de hele wereld.
Nieuw! A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010, kleur, ca. 25 minuten)
– George Lucas, Irvin Kershner, Lawrence Kasdan en John Williams blikken terug op het maken van The Empire Strikes Back in deze diepgaande retrospectieve van Lucasfilm, gecreëerd om de 30e verjaardag van de film te vieren. De meesters discussiëren en halen herinneringen op aan een van de meest geliefde films aller tijden.
• Nieuw! Star Wars Spoofs (2011, kleur, ca. 91 minuten)
– 'The farce is strong' met deze release! Geniet van een hilarische collectie Star Wars-parodieën en persiflages die over de jaren werden gemaakt, waaronder waanzinnige fragmenten van Family Guy, The Simpsons, How I Met Your Mother en meer — en mis “Weird Al” niet, Yankovics unieke hommage op videoclip van de The Phantom Menace!
The Making of Star Wars (1977, kleur, ca. 49 minuten)
– Maak kennis met de ongelofelijke verhalen achter de schermen die vertellen hoe de originele Star Wars-film het witte doek haalde in deze fascinerende documentaire, gepresenteerd door gastheren C-3PO en R2-D2. Interviews met George Lucas en optredens van Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher.
• The Empire Strikes Back: SPFX (1980, kleur, ca. 48 minuten)
– Maak kennis met de geheimen van het filmmaken in een melkwegstelsel ver, ver weg. Gastheer is Mark Hamill: deze onthullende documentaire biedt een blik achter de schermen in de verbazingwekkende special effects die de visie van George Lucas voor Star Wars en The Empire Strikes Back tot realiteit maakten!
Classic Creatures: Return of the Jedi (1983, kleur, ca. 48 minuten)
– Ga achter de schermen — en kruip in de kostuums — terwijl productieopnames van Return Of The Jedi worden afgewisseld met vintage monsterfilmclips in deze diepgaande verkenning van de nauwgezette technieken die George Lucas gebruikte om de klassieke wezens en karakters uit zijn film te creëren. Gepresenteerd en verteld door Carrie Fisher en Billie Dee Williams.
• Anatomy of a Dewback (1997, kleur, ca. 26 minuten)
– Ontdek hoe sommige van de special effects in Star Wars nog specialer werden twee decennia later! George Lucas legt uit en demonstreert hoe zijn team de originele Dewbackwezens omtoverde van onbeweeglijke rubberen poppen (in de originele release van 1977) tot schijnbaar levende, ademende wezens voor de Star Wars 1997 Special Edition update.
• Star Wars Tech (2007, kleur, ca. 46 minuten)
– Star Wars Tech, dat de technische aspecten van de Star Wars-voertuigen, -wapens en -gadgets onderzoekt, adviseert gezaghebbende wetenschappers in domeinen als fysiotherapie, prothetische geneeskunde, lasers, engineering en astronomie om de haalbaarheid van Star Wars-technologie te verkennen op basis van onze huidige wetenschappelijke inzichten.

Over Star Wars
25 mei 1977, dag van de cinemapremière van Star Wars op een karige 32 schermen in Amerika, zou voor altijd het gezicht van de cinema veranderen. Als instantklassieker en ongeëvenaard boxofficesucces was deze opwindende "space opera" evenzeer een sprookje, een western, een feuilleton uit de jaren dertig en een vuurwerk van special effects, met wortels in mythologieën en culturen van over de hele wereld. Deze epische ruimtefantasie uit het brein van de visionaire schrijver-regisseur George Lucas introduceerde de mystieke 'Force' in het culturele vocabularium, evenals iconische personages als de boosaardige Darth Vader, de idealistische Luke Skywalker, de speelse Princess Leia, de beminnelijke leegloper Han Solo en de wijze Obi-Wan Kenobi. Sinds zijn debuut in 1977 is Star Wars blijven groeien terwijl zijn weelderige verhaal zich van zijn bescheiden begin uitbreidde tot een epische saga in zes films, die de kroniek opvoert van de ondergang en de verlossing van The Chosen One, Anakin Skywalker.
Recent nieuws van dezelfde bron