:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: DE EETCLUB
PERSBERICHT: DE EETCLUB
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2011-03-29 - Geplaatst door: Werner
DE EETCLUB
Indrukwekkende topcast in de verfilming van het boek van Saskia Noort

Karen en Michel zijn een koppel dertigers die samen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk verhuizen. Terwijl Michel zich op zijn carrière concentreert, sluit Karen zich aan bij ‘De Eetclub’, een hechte vriendenkring van een aantal buurvrouwen en hun echtgenoten. Alles lijkt goed te gaan, tot de ogenschijnlijke zelfmoord van één van de clubleden de relaties onder druk zet. Het wordt Karen duidelijk dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor elkaar. Vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub met wie Karen inmiddels een passionele affaire is begonnen, lijkt meer te weten dan hij wil toegeven. Wanneer zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub, beslist Karen om zelf op zoek te gaan naar de waarheid…

De Eetclub is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Saskia Noort, waarvan het lezende publiek meer dan 300.000 exemplaren verslond. Robert Jan Westdijk maakte er een spannende, maar toegankelijke thriller van met sterke vertolkingen, prachtige locaties en een mooie cinematografie.

Saskia Noort mag als één van Nederlands populairste thrillerschrijfsters beschouwd worden. Voor de langverwachte verfilming van haar tweede bestseller, De Eetclub, zocht regisseur Robert Jan Westdijk dan ook een absolute topcast bij elkaar. Naast de mooie Bracha van Doesburgh (S1ngle, Moordwijven, Vet Hard) zien we ook Thom Hoffman (Zwartboek, Dogville) , Halina Reijn (Valkyrie, Zwartboek), Angela Schijf (Flikken Maastricht, Van God Los, Ik Ook Van Jou) en Mark van Eeuwen (Goede Tijden Slechte Tijden).

Regisseur Robert Jan Westdijk debuteerde in 1995 met de volledig zonder subsidies gemaakte film Zusje, waarmee hij zijn eerste Gouden Kalf won (in de categorie 'beste lange speelfilm'). Voor zijn volgende bioscoopfilm, Siberia, wist hij de Amerikaanse voormalige Baywatch-actrice Nicole Eggert te strikken voor een gastrolletje. In 2003 verfilmde Westdijk het boek Phileine Zegt Sorry van Ronald Giphart. Een film die als opener voor het Nederlands Film Festival werd geselecteerd. Het Echte Leven (2008) was Westdijks vierde bioscoopfilm en de eerste die hij volledig zelf schreef. De film won twee Gouden Kalveren, voor montage en cinematografie.

Reviews
* TV Krant “Je wordt langzaam in het verhaal getrokken en de film kijkt erg lekker weg”
* De Pers “Thom Hoffman is heerlijk als charismatisch opperhoofd Simon Vogel”
* TV Film “Deze gelikt ogende productie van Westdijk met fraaie aankleding, decors en acteurs past prima tussen die andere geslaagde romanverfilmingen”
* Vrij Nederland “Het verhaal wordt door Robert Jan Westdijk mooi in beeld gebracht op fraaie locaties”
* Veronica Magazine “Een stijlvolle, licht verteerbare thriller”

Synopsis
Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Details: DVD + Slipcase / Blu-ray + Slipcase
Distributeur: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 22 april 2011
Regie: Robert Jan Westdijk (Het Echte Leven, Phileine Zegt Sorry, Zusje)
Cast: Bracha van Doesburgh (Moordwijven, Vet Hard, Single), Thom Hoffman (Zwartboek, Dogville), Halina Reijn (Valkyrie, Zwartboek), Angela Schijf (Van God Los, Ik Ook Van Jou), Mark van Eeuwen (GTST), Bas Keijzer (De Storm, De Dominee, Alles Is Liefde), Peter Paul Muller (De Dominee, All Stars, Gooische Vrouwen), Birgit Schuurman (Floris, Lieve Lust), Mattijn Hartemink (Oppassen!!!, Bride Flight), Irma Hartog (GTST, Intensive Care)
stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1) (dvd), 16:9 Widescreen (2.35:1) Full HD 1080p (blu-ray)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS
Nederlands gesproken
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten (dvd), 94 minuten (blu-ray)
Classificatie: 12, geweld, angst, seks, grof taalgebruik

Extra’s:
• Premiere Special - Making Of
Speelduur: 52 min.


UIT HET ARCHIEF