:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2011
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2011
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2011-03-29 - Geplaatst door: Werner

DVD & Blu-ray releases april 2011

 
WORLD WAR II 360°
 

World War II 360° bevat 2 documentaires van History: Battle 360° en Patton 360°

 

In deze twee series neemt History de kijker mee naar de Tweede Wereldoorlog. Door middel van 360° graden panoramabeelden en adembenemende computeranimaties beleven we de oorlog alsof we er midden in zitten. In Battle 360° gaan we aan boord van het enige vliegdekschip dat aan ieder groot zeeconflict in de Grote Oceaan heeft deelgenomen. De mannen op de USS Enterprise vochten tegen de vijand in de felste gevechten ooit in moderne oorlogstijd. Dat deden ze op meerdere fronten: vanuit de lucht, de zee en onderwater.

 

We reizen mee met generaal George S. Patton Jr. en zie hoe hij zijn moedige soldaten ten strijde leidt in Noord-Afrika, tijdens de invasie van Sicilië en in de aanvalstocht dwars door Europa, allemaal om Hitlers Derde Rijk te verslaan. Patton 360° combineert strijdbeelden, interviews met historici en mannen die onder Patton hebben gevochten en commentaar van hedendaagse militaire experts. Samen bieden ze een indrukwekkende analyse van de briljante strategie van Patton en laten zijn sterke leiderschapskwaliteiten zien. Hij was het die de golf van nazisme terugdreef tijdens WOII.

 
• Bijna 21 uur speelduur
• Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray
• Met Nederlandse ondertiteling
 
Te koop: 20 april 2011
 

Special features:

• The Making of 360°,

• Best of CGI,

• Meet the Men and much more previously unseen footage.

 

WW II: THE LOST FILMS
 
Synopsis

Zeventig jaar lang werd er aan gewerkt. Drieduizend uur aan kleurenfilm – waarvan de meeste mensen het bestaan niet eens kennen – werd onderzocht. Dit is de eerste documentaire ooit die originele kleurenbeelden laat zien van de Tweede

Wereldoorlog. In deze wereldpremière worden de verhalen en herinneringen gebruikt van soldaten die dienden tijdens de grootste en zwaarste veldslagen van WO II. Ze geven een persoonlijk en gedetailleerd beeld van het leven voor en achter de linies. Volg twaalf onvergetelijke militairen en ervaar de oorlog door hun ogen. Luister naar hun eigen woorden en ervaar de oorlog zoals hij daadwerkelijk was. WO II The Lost Films transformeert een roerige reis in een tastbaar stuk geschiedenis. Op basis van zeldzame kleurenfilms die tijdens een twee jaar durende zoektocht werden gevonden en overgezet werden naar digitaal formaat, biedt WO II The Lost Films een unieke historische kijk op de Tweede Wereldoorlog.

 
 
• 7,5 uur speelduur
• Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray
• Met Nederlandse ondertiteling
 

Te koop: 20 april 2011

 

THE PACIFIC: HELL ON EARTH
 
Synopsis:

Deze bloedstollende serie gaat over heldendom en moed. Persoonlijke verhalen over de strijd op de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van Guadalcanal, Tarawa en Saipan tot Guam, Okinawa en Iwo Jima. Overal namen jonge Amerikaanse soldaten het op tegen het schijnbaar onoverwinnelijke Japanse leger. Maar de lange en zware gevechten dreven ook de Japanners langzaam tot wanhoop. The Pacific: Hell On Earth maakt gebruik van zeldzame archiefbeelden, de nieuwste CGI technieken en interviews met overlevenden. De soldaten vertellen over de meest heftige aanvallen, ultieme overwinningen, en bloederigste veldslagen van WO II voor de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Deze prachtige 5-DVD-box bevat ook de bonusdisc Sledgehammer, Old Breed Marine, het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse marinier Eugene B. Sledge. De man die door zijn vrienden 'Sledgehammer' (De Moker) werd genoemd schreef het boek With The Old Breed: Peleliu And Okinawa, dat wordt gezien als het beste relaas van de oorlog ooit door een soldaat geschreven. De documentaire vertelt het waargebeurde verhaal van Sledge's ervaringen tijdens het conflict. Zijn memoires diende ook als inspiratie voor de veelgeprezen TV-miniserie The Pacific en zijn daarmee in deze DVD-box voorgoed vereeuwigd.

 
Te koop: 20 april 2011
 
• Bijna 7 uur speelduur
• Verkrijgbaar op DVD
• Met Nederlandse ondertiteling
 

Special features:

• Sledgehammer: Old Breed Marine

 

ADOLF HITLER: A REIGN OF TERROR
 
Synopsis:
 

Hoe goed kennen wij Adolf Hitler? Hij was de leider van Nazi-Duitsland en de hoofdarchitect van 'Die Endlösung', dat de systematische moord op meer dan zes miljoen joden betekende. Als het brein achter de meest gewelddadige oorlog ooit zal zijn naam op zijn minst voor altijd berucht blijven. De naam Hitler is in de geschiedenisboeken gereserveerd voor de plaats van ergste dictator van de 20e eeuw. Maar wat weten we naast de fascistische politiek, de massale groet en zijn markante snor eigenlijk van de man? Op 6 DVD's onderzoekt History Channel in deze onthullende box de verschillende aspecten van het leven van Adolf Hitler. Wat waren zijn banden met de anonieme (nationalistische) groeperingen in Duitsland? Is het mogelijk om zijn moorddadige dictatuur terug te voeren op zijn leven van voor het Nazi-tijdperk, of zelfs zijn jeugd? Hoe was Hitler privé, wanneer de camera's, die zijn openbare bijeenkomsten zo goed hebben gedocumenteerd, er niet stonden? En hoe overleefde hij de talrijke moordaanslagen, waarvan vele afkomstig waren uit zijn eigen leger? We zullen hem door en door moeten begrijpen want zij die de geschiedenis vergeten zijn gedoemd deze te herhalen. Maar Hitler liet ons achter met vele vragen. Vragen die beantwoord dienen te worden om dat ene grote mysterie te kunnen begrijpen. Hoe kon de meest gehate man van de vorige eeuw zoveel macht krijgen?

 
Te koop: 20 april 2011
 
• Ruim 4 uur speelduur
• Verkrijgbaar op DVD
• Met Nederlandse ondertiteling