:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: HISTORY RELEASES FEBRUARI 2011
PERSBERICHT: HISTORY RELEASES FEBRUARI 2011
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2011-02-25 - Geplaatst door: Werner
AMERICA: THE STORY OF THE US

America, The Story Of The US focust op de mensen, ideeën en gebeurtenissen waarop deze grootse natie is gebouwd. In de meest uitgebreide televisieserie ooit door History gemaakt, bestrijken we maar liefst 400 jaar Amerikaanse geschiedenis in 12 spectaculaire afleveringen. We gaan in op de ontberingen die het opzetten van een infrastructuur met zich meebrengt; eerst met huifkarroutes, later met de transcontinentale spoorweg. We zien hoe de eerste stalen gebouwen werden ontworpen en maken de landing op de maan mee. We brengen de geschiedenis tot leven met patriotten, grensbewoners, slaven, Indianen, pioniers, immigranten, ondernemers en uitvinders. We beginnen met de Revolutionaire Oorlog, bestreden aandacht aan de Amerikaanse burgeroorlog en eindigen met het huidige Amerika.

America, The Story Of The US is een epische, dramatische, zowel hartverscheurende als triomfantelijke reis door de Amerikaanse geschiedenis. In deze serie vertellen bekende Amerikanen wat het is om een Amerikaans staatsburger te zijn. We horen o.a.: Michael Douglas, Meryl Streep, Buzz Aldrin, Colin Powell, Donald Trump, John Legend, Melissa Etheridge en veel meer.

Special Features: Unseen footage- American Revolution, Declaration of Independance, George Washington, Civil War, Transcontinental Railroad, The Statue of Liberty, Henry Ford and the Model T.

• Ruim 9 uur speelduur
• Verkrijgbaar op dvd & Blu-ray
• Met Nederlandse ondertiteling

Releasedatum: 24 februari 2011


HOW THE EARTH WAS MADE SEIZOEN 2

In dit seizoen van How The Earth Was Made duiken we geschiedenis in. Spectaculaire beelden laten zien hoe onze aarde met kracht en soms met geweld gevormd is. We gaan 4,5 miljard jaar terug in de tijd en reizen door tot aan vandaag. We pellen rotslagen af, laten rivierbeddingen opnieuw dichtslibben, leggen oceanen droog, maken bergketens en vulkanen met de grond gelijk. We gaan op zoek naar de oorsprong van wereldberoemde plekken en geologische natuurverschijnsels. Wetenschappers nemen de kijker mee op hun forensische zoektocht, met rotsen als aanwijzingen en vulkanen, ijskappen en botsende continenten als hun verdachten. Het resultaat is een indrukwekkende visualisatie van de ontwikkeling van de aarde gedurende miljoenen jaren.

• 10 uur speelduur
• Verkrijgbaar op dvd & Blu-ray
• Met Nederlandse ondertiteling

Releasedatum: 10 februari 2011


ICE ROAD TRUCKERS SEIZOEN 1

Het is een baan op de top van de wereld, die slechts weinigen aandurven. Het doel: belangrijke goederen vervoeren over bijna 600 kilometer aan bevroren meren, op weg naar Canada’s diamantmijnen die het land miljoenen opleveren. Onderweg kampen de truckers met de meest verraderlijke weersomstandigheden die je je maar kan voorstellen: onmenselijke temperaturen, zware sneeuwstormen, bevriezing en slaaptekort. En ondertussen blijven hopen dat de 70 cm dikke ijslaag het niet zal begeven… Het is ‘sprinten voor poen’; iedere truckchauffeur probeert zo vaak mogelijk op en neer te rijden in de acht korte weken voordat de ijssnelweg smelt. In deze waanzinnig serie nemen we je mee tijdens een compleet en gevaarlijk seizoen. Van de eerste enthousiaste keren tot aan de laatste, riskante dagen, als het ijs gevaarlijk dun wordt. De serie is gefilmd met 26 HD camera’s in hartje winter. Het is het verhaal van mannen die hun brood verdienen door zich op glas ijs te begeven.

• Bekend van TV (RTL 7)
• Ruim 8 uur speelduur
• Met Nederlandse ondertiteling
Special features: Off The Ice I en Off The Ice II

Releasedatum: 10 februari 2011