:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: WALL STREET II
PERSBERICHT: WALL STREET II
Bron: Fox - Datum: 2011-01-23 - Geplaatst door: Werner
WALL STREET II - MONEY NEVER SLEEPS
De beursthriller die u gezien moet hebben!
Verkrijgbaar op Blu-ray en dvd vanaf 26 januari

Met een wereldwijde financiële crisis die zowel bankiers als brave huisvaders slapeloze nachten en klamme handen bezorgt, is deze toprelease perfect getimed. Michael Douglas toont eens te meer zijn enorme charisma in een razend spannende film over de wereld van het grote geld. Wall Street: Money Never Sleeps is een aangrijpend en spannend drama over de menselijke hebzucht!

"Razend knap verweeft Stone economische feiten en theorieën in een pakkende, fraai en inventief in beeld gebrachte thriller rond levensechte personages" - De Telegraaf
"…zo mooi en met zulke zorgvuldige shots dat het de volle 133 minuten blijft boeien..." "Oliver Stone heeft met Wall Street: Money Never Sleeps wederom een mooi tijds document afgeleverd" - Metro

Het verhaal
Michael Douglas is terug als Gordon Gekko - een van de meest beruchte oplichters uit de filmgeschiedenis - in dit indrukwekkende vervolg op de filmklassieker Wall Street. Nadat hij zijn lange gevangenisstraf heeft uitgezeten, is Gordon Gekko een buitenstaander in de financiële wereld die hij ooit domineerde. Hij gaat een verbond aan met Jake (Shia LaBeouf), de verloofde van zijn dochter, om hun verbroken relatie weer te herstellen. Maar kunnen zij Gekko werkelijk vertrouwen?

Topcast met Michael Douglas
Michael Douglas kan terugkijken op een van de meest indrukwekkende filmcarrières van Hollywood. Hij verwierf grote faam met de romantische komedie Romancing The Stone (1984), waarin hij aan de zijde van Kathleen Turner speelt. Het talent zit overigens in de familie: ook zijn vader Kirk Douglas (Paths Of Glory, Spartacus) behoort tot de allergrootsten van het witte doek. Op Romancing the Stone volgde het al even succesvolle Jewel Of The Nile, twee heerlijke familiefilms. 1987 was een sleuteljaar met de release van Wall Street, waarvoor hij als hoofdacteur met een Oscar werd gelauwerd. Ook in 1987 kwam de erotische thriller Fatal Attraction uit, met Glenn Close als een ijzingwekkende femme fatale. Zijn sex-appeal bezorgde hem nog twee rollen in films waarin de duistere kant van seks en verlangen domineert: Basic Instinct (1992) met Sharon Stone en Disclosure (1994) met Demi Moore. Andere belangrijke films uit de jaren negentig waren onder meer Falling Down, The American President en The Game. In millenniumjaar 2000 kreeg Michael Douglas applaus voor zijn topvertolking in Traffic, een opmerkelijke film van Steven Soderbergh met Benicio del Toro en Catherine Zeta-Jones, zijn toekomstige vrouw. En nu, tien jaar later, zien we Douglas opnieuw als Gordon Gekko in Wall Street: Money Never Sleeps: de meester-acteur staat er nog altijd. Ook aan de andere kant van de camera heeft Michael zijn meesterschap bewezen. Douglas was de producer van de klassieker One Flew Over The Cuckoo Nest en The China Syndrome, waarin hij ook meespeelde aan de zijde van Jane Fonda.

Shia LaBeouf is in sneltreinvaart een van de meest gevraagde Hollywoodsterren aan het worden. De nog jonge acteur (geboren in 1986) kreeg wereldfaam met zijn rollen in de twee Transformers-films, naast Disturbia en Indiana Jones & The Kingdom Of The Crystal Skull. In Wall Street: Money Never Sleeps is hij perfect gecast als de trader Jake, die een oogje heeft op de dochter van Gordon Gekko.

Carey Mulligan, Gekko's dochter in de film, is dé nieuwe superster. Bij de fotoshoot op het filmfestival van Cannes 2010, waar Wall Street: Money Never Sleeps furore maakte, zag de Britse actrice er ontzettend charmant uit, met een natuurlijke uitstraling die ook in de film verbluffend overkomt. Ze ontving een Oscar-nominatie voor haar vertolking in An Education. Daarnaast konden we haar bewonderen in onder andere Public Enemies, The Greatest, Never Let Me Go en Pride And Prejudice.

Ook Josh Brolin (No Country For Old Men, American Gangster, Hollow Man) is een rijzende ster aan het Hollywoodfirmament. Hij is excellent als de bad guy die met misdadige manipulaties bedrijven op hun knieën dwingt om ze dan voor een prikje op te kopen. Brolin werd met een Oscar genomineerd voor zijn rol van Dan White in Milk van Gus Van Sant. Ook zijn vertolking van George W. Bush in W, eveneens een film van Oliver Stone werd met veel lof onthaald door filmcritici.

Susan Sarandon, Jakes moeder in de film, is als altijd schitterend. In de dramatische komedie Solitary Man (2009) speelde ze nog aan de zijde van Michael Douglas. Sarandon werd met een Oscar bekroond voor haar vertolking in Dead Man Walking als de onvergelijke kloosterzuster Helen. Ze kreeg Oscar-nominaties voor haar rollen in Thelma And Louise, Lorenzo's Oil, The Client en Atlantic City.

Schitterende regie van Oliver Stone
Opnieuw tekende Oliver Stone voor de regie. De legendarische regisseur profileert zich al zijn hele leven met controversiële films die een kritisch licht werpen op de Amerikaanse samenleving. Omdat Stone daarbij ook schitterende portretten neerzet, maakt dat zijn films bijzonder fascinerend. Oliver Stone leverde commentaar op de Vietnamoorlog in Platoon, hij bracht Amerikaanse presidenten en hun politiek in beeld in Nixon, JFK (over Kennedy) en W (over Bush jr.), en met zijn twee Wall Street-films neemt hij het Amerikaanse kapitalisme op de korrel. Al met al is hij daarin nog mild. In 1987 legde Stone de gevleugelde woorden 'Greed is Good' in de mond van Gordon Gekko en eindigt Gekko achter de tralies. Met de crisis van 2008 zijn er in de financiële tragedie van de credit default swaps geen handboeien bovengehaald, hoewel miljoenen Amerikanen hun vermogen zagen verdampen...

Gefilmd op locatie
Voor de originele Wall Street werd al veel op locatie gefilmd, iets wat in het New York van de jaren tachtig nog ongebruikelijk was en veel opzien baarde. De tradingruimte uit de originele film werd echter geheel nagebouwd in een kantoorgebouw, omdat niemand de filmploeg tot een tradingomgeving wilde toelaten. Twee decennia later konden de filmmakers echter rekenen op een warme ontvangst in de heilige ruimte van de beurshandelaren, en kreeg Stone er zelfs een applaus. In Wall Street: Money Never Sleeps werden veel opnames gemaakt in echte 'trading floors' en zijn er dikwijls echte traders te zien als figuranten.

Het duopack bundelt Wallstreet + Wall Street : Money Never Sleeps
Goed nieuws voor filmliefhebbers die niet alleen de nieuwe maar ook de originele Wall Street willen bekijken: Fox Home Entertainment brengt een duopack uit met beide films (het duopack is beschikbaar op Blu-ray en DVD).

Productinformatie
Koop-Blu-ray combo-pack (met dvd)
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Releasedatum: 26 januari 2011
Genre: Drama, thriller
Leeftijd:
Lengte: Ca. 132 min.
Audio: Engels DTS HD MA 5.1, Frans 5.1 DTS 5.1
Aspect ratio: 16x9 2.35 widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
Met meer dan 2 uur aan extra materiaal!
• Een gesprek met Oliver Stone en de cast
• De opkomst en ondergang van Wall Street
• Verwijderde en verlengde scènes
• De karakters

Koop-dvd
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Releasedatum: 26 januari 2011
Genre: Drama, thriller
Leeftijd:
Lengte: Ca. 132 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 2.35 widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Oliver Stone
• Gordon Gekko is terug

Huur-dvd
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Releasedatum: 25 januari 2011
Genre: Drama, thriller
Leeftijd:
Lengte: Ca. 132 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 2.35 widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans


Recent nieuws van dezelfde bron