:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SONS OF ANARCHY
PERSBERICHT: SONS OF ANARCHY
Bron: Fox - Datum: 2010-12-24 - Geplaatst door: Werner
SONS OF ANARCHY SEIZOEN 1
De beste actieserie sinds Prison Break!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 24 november

Veel actie, ijzersterk drama en een vleugje romantiek: Sons Of Anarchy heeft het allemaal! Klim op het zadel voor een sensationele trip met de Sons Of Anarchy, een van de ruigste motorbendes uit Californië. Dit is drama en actie op z'n best van de makers van The Shield en The Sopranos!

Het verhaal
Deze nieuwe, intrigerende dramaserie neemt je mee naar de meedogenloze onderwereld van de motorbendes. De Sons of Anarchy leven, rijden en sterven voor het broederschap. Maar wanneer de leider van de club en zijn vrouw steeds verder van de wet afdwalen, moet zoon Jax kiezen tussen het broederschap en de ideologie... Beleef nu het eerste seizoen van deze ruige serie van de makers van The Shield en The Sopranos, met een fantastische cast (Katey Sagal, Ron Perlman en Charlie Hunnam).

Mythische dimensie
Sons Of Anarchy is de eerste tv-serie die helemaal draait rond het reilen en zeilen van een motorbende, Sons of Anarchy Motorcycle Club (SAMC). Het vrije leven van de bendeleden spreekt tot ieders verbeelding, maar net als de echte Hells Angels heeft deze motorclub meer dan één duistere kant. De SAMC is geïnspireerd op de Bandidos, een club die mag rekenen op de nauwgezette aandacht van het FBI en tal van andere veiligheidsdiensten. In de jaren negentig velen 11 doden en meer dan 90 gewonden bij een bendeoorlog tussen de Bandidos en de Angels in Scandinavië. Toch blijft de mythische dimensie van het motorrijden ontzettend tot de verbeelding spreken, zeker als het zonnige Californië van de SAMC het decor vormt. Een sfeer die elke filmliefhebber kent uit Easy Rider, de ultieme roadmovie uit de sixties. In Easy Rider rijden de hoofdrolspelers Peter Fonda en Dennis Hopper op omgebouwde Harley-Davidson Hydra-Glide modellen, de Sons rijden op Harley-Davidson Dynas.

Perfecte casting
Hoofdrolspeler Charlie Hunnam ziet er met zijn stoere torso en spieren uit als de perfecte biker. Ruwe bolster, blanke pit. Maar Hunnam is niet alleen sexy, hij laat ons door subtiel acteerwerk beetje bij beetje in de innerlijke leefwereld van zijn personage kijken. De Britse acteur speelde al in topproducties als Cold Mountain en het fenomenale Children Of Men. Katey Sagal bewijst als de 'mother of the chapter' (een chapter is een afdeling van een motorbende) opnieuw haar veelzijdigheid voor de camera's. Sagal - niet jong meer maar nog perfect in vorm - is pure klasse in haar vertolking van Gemma, de moeder met een harde kijk op het leven . Sagal verwierf wereldwijde bekendheid in haar vertolking van Peg Bundy, de vrouw van Al in de sitcom Married With Children. Ze leende ook haar stem aan de rondborstige cycloop Turanga Leela uit Futurama. Ron Perlman is met zijn uit steen gehouwen gelaatstrekken perfect gecast als Clarence, de oudere leider van de motorbende. Perlman herkennen we uit Alien Resurrection, Hellboy en Hellboy II. Voor zijn rol in de tv-serie Beauty And The Beast werd hij genomineerd voor een Emmy en bekroond met een Golden Globe.

Heerlijke soundtrack
Cruisen op een omgebouwde Harley-Davidson onder de Californische zon, daar hoort stevige rockmuziek bij. Alle lof voor de makers van The Sons Of Anarchy, want ze hebben er echt alles aan gedaan om de serie van schitterende muziek te voorzien, zowel met nieuwe nummers als covers. 'This Life', het themanummer van de serie, werd genomineerd voor een Primetime Emmy (versie pilotaflevering). De song is een compositie van Bob Thiele die samen met z'n band The Forest Rangers verschillende gastmuzikanten begeleidt voor de soundtrack. Zo krijgen we in het eerste seizoen bijvoorbeeld de Ladies of the Canyon, Five Horse Johnsson en Holloway & The Scrantones te horen. Knappe bands die overlopen van talent en die hun muziek ook op het internet (MySpace, Facebook ...) presenteren.

Vleugje Hamlet
Ook de makers van actiedrama met een hoog testosterongehalte kennen hun klassiekers. Zo is de familie in de Sons of Anarchy geïnspireerd op die van Hamlet, het beroemde stuk van Shakespeare. Jax staat voor de figuur van Hamlet, Clay staat voor koning Claudius en Gemma voor Gertrude. Al in de pilotaflevering zegt Clay letterlijk: "It's not easy being King."

Productinformatie
Titel: Sons Of Anarchy Seizoen 1
Releasedatum: 24 november 2010
Genre: Tv-serie, actie drama
Leeftijd: 12, geweld, angst, grof taalgebruik
Lengte: Ca. 12 uur
Audio: Engels: Dolby Digital 5.1, Frans: Dolby Surround 2.0
Aspect ratio: 16x9 widescreen 1:78 DVD-9
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar
• De ‘making of’ van seizoen 1
• De casting
• Featurettes:
- The Ink
- The Bikes
• Verwijderde scènes
• Bloopers

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron