:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: BENIDORM
PERSBERICHT: BENIDORM
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2010-10-11 - Geplaatst door: Werner
BENIDORM

Op 12 oktober komt het eerste seizoen van de komische vtm-reeks Benidorm uit op DVD!

Angele en Gaston gaan al jaren op reis naar Blankenberge, een stad aan de Belgische kust. Om eens een jaar van het wisselvallige Belgische weer verlost te zijn, heeft Angele haar man overtuigd om naar Benidorm op reis te gaan. Alleen dat bij aankomst in Benidorm een aantal zaken niet in orde zijn met het hotel.

Angele is onbeschermd in de zon gegaan waardoor ze vuurrood is verbrand. Terwijl zij de rest van haar vakantie op de hotelkamer moet doorbrengen, zet Gaston de bloemetjes buiten samen met enkele Nederlandse toeristen, tot grote ergernis van Angele. In deze comedy-klassieker uit 1989 van de Vlaamse commerciële zender VTM, herkent u Janine Bisschops in de rol van Angele en Johny Voners als Gaston. Nadat ze in de jaren tachtig met het Fakkeltheater het toneelstuk Wij Gaan Naar Benidorm het Vlaamse land hadden doorkruist, besloot regisseur Eddy Asselberghs een tv-variant van dit kassucces in te blikken.

Janine Bisschops en Johny Voners, die getrouwd waren tussen 1973 en 2006, nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Maar gedurende 13 afleveringen maakt u ook kennis met Yvonne Verbeeck, Jo Leemans en Tony Bell in deze avonturen van enkele olijke Vlamingen aan de Spaanse Costa Blanca. De Antwerpse groep De Strangers namen de muziek van de begingeneriek onder handen. Bob Van Staeyen, lid van dit Antwerps collectief, herkent u in de dubbelrol van Piedro en Jezus.
 
De dvd van Benidorm ligt vanaf 12 oktober in de reguliere handel!Recent nieuws van dezelfde bron