:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: DRIE NIEUWE HISTORY CHANNEL-TITELS
PERSBERICHT: DRIE NIEUWE HISTORY CHANNEL-TITELS
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2010-10-11 - Geplaatst door: Werner
WW II – LOST FILMS
Nog nooit vertoond beeldmateriaal van WOII inclusief originele kleurenfilms (in HD).

Synopsis
Zeventig jaar lang werd er aan gewerkt. Drieduizend uur aan kleurenfilm – waarvan de meeste mensen het bestaan niet eens kennen – werd onderzocht. Dit is de eerste documentaire ooit die originele kleurenbeelden laat zien van de Tweede Wereldoorlog, in meeslepend HD! In deze wereldpremière worden de verhalen en herinneringen gebruikt van soldaten die dienden tijdens de grootste en zwaarste veldslagen van WOII. Ze geven een persoonlijk en gedetailleerd beeld van het leven voor en achter de linies. Volg twaalf onvergetelijke Amerikanen en ervaar de oorlog door hun ogen. Luister naar hun eigen woorden en ervaar de oorlog zoals hij daadwerkelijk was.

DVD Info
Ruim 7,5 uur aan gerestaureerd beeld
Beschikbaar in DVD & Blu-Ray
Inclusief extra’s (making off + special footage)
Releasedatum: 28 oktober 2010
Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray


WORLD WAR I – THE GREAT WAR
Een blik op de in Nederland onderbelichte bekende Eerste Wereldoorlog.

Synopsis
History presenteert met gepaste trots: de meest complete collectie van documentaires over de Eerste Wereldoorlog. Ervaar zelf de gebeurtenissen die de wereld veranderden uit de eerste hand. Van de geboorte van WOI tot de laatste, tragische dag waarop meer dan 13.000 mensen werden gedood. In de periode van 1914-1918 kwamen meer dan 20 miljoen mensen om het leven en raakten er tweemaal zoveel gewond. Leef mee met de moedige soldaten die dapper vochten – ter land, ter zee en in de lucht – in de oorlog die een einde had moeten maken aan alle oorlogen.

DVD Info
14 afleveringen
Ruim 10 uur speelduur
4 DVD’s inclusief slipcase
Releasedatum: 28 oktober 2010


VAMPIRE SECRETS

Onderzoekt de achtergronden van series als True Blood & Twilight Saga.

Synopsis
Vampieren. Tegenwoordig bevolken ze de boeken en films van Twilight, True Blood en natuurlijk Dracula. Maar waar komen deze wezens vandaan? In deze fascinerende reis door de tijd onthult History de eeuwenoude folkloristische oorsprong van deze bloeddorstige ondoden. De documentaires laten zien hoe de mythe sterk verbonden is met Oost-Europese tradities. Ze vertellen waar de houten staken en het gebruik van knoflook vandaan komt en wat de link is met antieke begrafenisrituelen. De mythes worden één voor één ontrafelt tijdens onze tochten door ondergrondse gangen, geheime gevangenissen, grotten en kerkers.

DVD Info
Ruim 5,5 uur speelduur
Vier discs
Releasedatum: 28 oktober 2010

www.history-channel.be

UIT HET ARCHIEF