:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: HISTORY CHANNEL-DOCUMENTAIRES
PERSBERICHT: HISTORY CHANNEL-DOCUMENTAIRES
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2010-10-05 - Geplaatst door: Werner
HISTORY CHANNEL DOCUMENTAIRES

Entertainment One Benelux gaat vanaf oktober van start met het nieuwe kwaliteitsdocumentaire DVD label genaamd History. Een samenwerking die is aangegaan met het bekende History Channel. eOne zal onder de naam History in het najaar met regelmaat dvd’s uitbrengen van afleveringen welke zijn uitgezonden op History Channel. History staat wereldwijd aan de absolute top op het gebied van zelfgeproduceerde historische content. Met kijkers die steeds jonger worden, wat een trendbreuk is op het gebied van historische documentaires. Zo waren de vier seizoenen van The Universe al een kijkcijferhit in de USA, met unieke beelden van de NASA. Voor meer informatie van History kunt u alvast terecht op de website: www.history-channel.be.

Vanaf 14 oktober zullen de eerste documentaires op het label verschijnen. Deze worp bestaat uit de volgende reeks:
14 oktober:
• The Universe
• Clash Of The Gods
28 oktober:
• Vampire Secrets
• World War I
• World War II Lost Films


THE UNIVERSE – SEIZOEN 1
Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray
14 oktober 2010

Onderwerp
Na de eerder verschenen succesvolle documentaires over de aarde, nu ook een kijkje buiten de aarde.

Synopsis
Al sinds het begin van de tijd loopt de mensheid rond met vragen over het universum. In de pakweg 50 jaar dat wij onze eerste aarzelende stapjes in de ruimte zetten, is onze kennis over de kosmos drastisch gestegen. We gebruiken tegenwoordig krachtige telescopen, robotsondes en natuurlijk bemande missies om het universum te ontdekken. Maar pas sinds kort kunnen wetenschappers door middel van geavanceerde computertechnieken hun wetenschappelijke conclusies ook daadwerkelijk zichtbaar maken. Deze epische documentairereeks neemt de kijker mee op een boeiende reis door de kosmos. Van de uitersten verten van de buitenste sterrenstelsels terug naar het bekende gezicht van de maan. The Universe brengt de mysteries van de hemel weer terug naar de aarde.

DVD Info
• In totaal 4 seizoenen
• Verkrijgbaar op DVD & Blu-Ray
• DVD ruim 9 uur speelduur
• Blu-Ray ruim ca. 12 uur speelduur


CLASH OF THE GODS
Verkrijgbaar op DVD & Blu-ray
14 oktober 2010

Onderwerp
Met o.a. Griekse Mythologie, Noorse Mythologie en verhalen uit overige culturen.

Synopsis
Duizenden jaren geleden werden mythes gebruikt om de wereld een kader te geven. Maar wat is de realiteit achter deze verhalen? Wat is er waar aan de tragische gebeurtenissen rond de grootse vrouwelijke slechterik uit de Griekse Mythologie, Medusa? Wie waren Hercules, de grootste actieheld aller tijden en Hades, meester van het dodenrijk echt? Iedere aflevering in deze boxset legt een verband tussen eeuwenoude mythes en daadwerkelijke historische voorvallen, gebeurtenissen uit de Bijbel én in mythologieën uit andere culturen. Daarbij worden historische inzichten verworven door gerenommeerde academici die op zoek zijn naar de waarheid achter de mythes.

DVD Info
• Beschikbaar op DVD & Blu-Ray
• Ruim 7,5 speelduur