:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SOLITARY MAN
PERSBERICHT: SOLITARY MAN
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2010-08-08 - Geplaatst door: Werner
SOLITARY MAN

Ooit was Ben een succesvolle zakenman, gelukkig getrouwd en geliefd door zijn vrienden. Nu is hij gescheiden, werkloos en heeft hij geen vriend meer over. Door de connecties van zijn rijke vriendin Jordan probeert Ben een nieuw bedrijf op te starten. Maar ondertussen gaat hij vreemd met elke jonge vrouw die hij met zijn gladde charme kan inpakken. Wanneer Jordan dat ontdekt, raakt hij zijn laatste kans op liefde en geluk kwijt. Met niets te verliezen begint Ben een nieuw bestaan in een klein universiteitsstadje, waar hij vriendschap sluit met de nerdy student Cheston, die hij leert hoe je vrouwen versiert. Nu Ben een dieptepunt heeft bereikt, wordt langzaam duidelijk waarom hij alles in zijn leven heeft vergooid…

Solitary Man is een zwarte komedie, geschreven en geregisseerd door Brian Koppelman en David Levien. Brian Koppelman is een man die van vele markten thuis is. Bij EMI Records ontdekte hij Tracy Chapman en maakte van haar een ster. Als schrijver maakte hij vooral furore met de scripts van Ocean’s Thirteen en Rounders. En samen met zijn schrijfpartner David Lewien regisseerde hij Solitary Man, zijn derde film ondertussen. Michael Douglas toont in Solitary Man nog maar waarom hij tot de wereldtop in het acteursgild behoort. Samen met klasbakken Susan Sarandon en Danny DeVito zorgt hij voor een heerlijke film. Lichtvoetig, maar steeds binnen de perken en geloofwaardig. Een film die doet denken aan de succesvolle televisiereeks Californication. Een aanrader!

Synopsis
"Michael Douglas’ beste rol in jaren!"

Ooit was Ben een succesvolle zakenman, gelukkig getrouwd en geliefd door zijn vrienden. Nu is hij gescheiden, werkloos en heeft hij geen vriend meer over. Door de connecties van zijn rijke vriendin Jordan probeert Ben een nieuw bedrijf op te starten. Maar ondertussen gaat hij vreemd met elke jonge vrouw die hij met zijn gladde charme kan inpakken. Wanneer Jordan dat ontdekt, raakt hij zijn laatste kans op liefde en geluk kwijt. Met niets te verliezen begint Ben een nieuw bestaan in een klein universiteitsstadje, waar hij vriendschap sluit met de nerdy student Cheston, die hij leert hoe je vrouwen versiert. Nu Ben een dieptepunt heeft bereikt, wordt langzaam duidelijk waarom hij alles in zijn leven heeft vergooid… Een zwarte komedie die sterk doet denken aan de succesvolle tv-serie Californication!

Tagline
You can't cheat aging, no matter how many 19 year olds you talk into bed.

Specificaties
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 24 augustus 2010
Regie: Brian Koppelman (Knockaround Guys), David Levien
Cast: Michael Douglas (Beyond A Reasonable Doubt, Basic Instinct), Susan Sarandon (Wallstreet, Dead Man Walking), Danny DeVito (Batman Returns, Be Cool, Big Fish), Mary-Louise Parker (Red Dragon), Jesse Eisenberg (The Hunting Party, Zombieland)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [2.35:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 88 minuten (dvd), 92 minuten (blu-ray)
Genre: Komedie
Klassificatie: 9 jaar, angst, grof taalgebruik