:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: TERUG NAAR DE KUST
PERSBERICHT: TERUG NAAR DE KUST
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2010-03-19 - Geplaatst door: Werner
TERUG NAAR DE KUST
Terug Naar De Kust met o.a. Koen De Bouw in voorverkoop al Gouden Status

De DVD van de Nederlandse thriller ‘Terug Naar De Kust van regisseur Will Koopman heeft in de voorverkoop al de Gouden Status bereikt. Vanaf 11/3 liggen meer dan 50.000 exemplaren van de verfilming van de bestseller van Saskia Noort in de Nederlandse en Vlaamse winkels. Op 10/3 werd hoofdrolspeelster Linda de Mol voorafgaand aan haar opnames van het programma Ik Hou Van Holland verrast met een Gouden Award voor deze behaalde mijlpaal.

Terug Naar De Kust trok al bijna 400.000 bezoekers naar de bioscoop en behaalde dus ook op het witte doek een meer dan Gouden Status. Ook de topcast met onder andere Linda de Mol, Ariane Schluter, Daan Schuurmans en Koen de Bouw werd door pers en publiek geroemd.

Terug Naar De Kust vertelt het verhaal van Maria Vos (Linda de Mol), moeder van twee kinderen en net zwanger van de derde. Haar relatie met Geert (Daan Schuurmans) staat echter op springen en Maria besluit het kind niet te houden. Een paar dagen later krijgt ze te maken met bizarre anonieme bedreigingen. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen. Ze vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij…


UIT HET ARCHIEF