:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: EDGE OF DARKNESS
PERSBERICHT: EDGE OF DARKNESS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-03-11 - Geplaatst door: Werner
EDGE OF DARKNESS
Origineel van blockbuster Edge Of Darkness op DVD

Edge Of Darkness is een spectaculaire nieuwe actiefilm van regisseur Martin Campbell (Casino Royale) met in de hoofdrol Mel Gibson. De film is een remake van een minstens zo spannende zesdelige tv-serie van de BBC. Dit veelvuldig bekroonde origineel wordt nu op DVD uitgebracht door Just Entertainment.

De serie Edge Of Darkness (1985) vertelt het verhaal van politieman Ronald Craven (Bob Peck, Jurassic Park). Als zijn dochter Emma (Joanne Whalley, The Singing Detective) voor zijn ogen wordt doodgeschoten, ziet het er in eerste instantie naar uit dat hijzelf eigenlijk het doelwit was. Is de dader misschien een crimineel die ooit door Craven's toedoen achter de tralies is beland? Maar dan blijkt dat Emma lid was van een geheime groep milieuactivisten. Als zodanig heeft ze leiding gegeven aan een actie die was gericht tegen Northmoor, een particulier complex waar nucleair afval wordt verwerkt. De overige deelnemers aan deze actie zijn spoorloos. Terwijl de overheid en Scotland Yard Craven's onderzoek op de voet volgen, wordt hij benaderd door de zeer onconventionele CIA-agent Darius Jedburgh (Joe-Don Baker, GoldenEye). Die heeft onthullend nieuws over Emma...

Saillant detail is dat de succesvolle Nieuw-Zeelandse regisseur Martin Campbell, die tekende voor de nieuwe blockbuster Edge Of Darkness, destijds ook de regie van de tv-serie voor zijn rekening nam. De serie werd bekroond met een groot aantal prijzen, waaronder maar liefst 6 BAFTA Awards. Een van deze BAFTA's was voor de uiterst sfeervolle soundtrack, die werd gecomponeerd door twee absolute grootheden in de muziekwereld: Eric Clapton en Michael Kamen.