:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: CHARLES DARWIN
PERSBERICHT: CHARLES DARWIN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-03-04 - Geplaatst door: Werner

BBC beste Darwin-documentaires uit op dvd

Voor de BBC was het Darwinjaar 2009 Aanleiding voor het uitbrengen van een reeks prachtige documentaires over Charles Darwin en de evolutietheorie. Just Entertainment brengt de beste drie daarvan uit onder de titel Charles Darwin-Collectie. De documentairemakers van de BBC, waaronder de legendarische natuurfilmer Sir David Attenborough, tonen hoe Darwin 150 jaar geleden met zijn evolutietheorie de wereld op zijn kop Suus en laten zien welke impact zijn ideeën tot op de dag van vandaag hebben op onze kennis van het leven op aarde.

In Charles Darwin en The Tree Of Life spreekt de ene legende, Sir David Attenborough over de andere, Charles Robert Darwin. Attenborough is de meest Gerenommeerde natuurfilmers van onze tijd. Aan de hand van spectaculaire Filmopnames van de dierenwereld Hij geeft in Charles Darwin en The Tree Of Life Een persoonlijke en Verfrissende kijk op Darwin en de evolutietheorie. Attenborough bezoekt Darwins huis in Kent en gaat terug naar zijn eigen jeugd in de bossen van Leicestershire waar Hij als kleine jongen zocht naar Fossielen. Maar bovenal laat zien wat Attenborough Darwins theorie zoom heeft opgeleverd: het Fundamentele Besef Dat de Mensheid niet los staat van de natuur en er zeker niet de baas over is.

Charles Darwin schokte de Mensheid Met een sensationeel idee: evolutie door natuurlijke selectie. In de tweede documentaire, Wat Darwin Didn't Know, Zien we hoe wetenschappers uit alle disciplines Zich destijds verzetten tegen de evolutietheorie. En dat was eigenlijk niet eens vreemd. Volgens Darwins theorie hadden walvissen ooit op land gelopen, maar de Fossielen sterven dit Bewijzen, moesten nog worden opgegraven. Darwin kon niet terugvallen op de moderne wetenschap. Begrippen als DNA, genen en chromosomen, waren nog onbekend. Wat Darwin Didn't Know maakt een reis door 150 jaar Wetenschapsgeschiedenis. Een intrigerende speurtocht naar Darwins gelijk.

In het docudrama Darwin's Struggle - De evolutie van The Origins of Species Krijgen we een zeldzame blik in Darwins Ware Aard. Zijn meesterwerk The Origins of Species is geschreven in een weinig toegankelijke stijl. Er zijn maar weinig lezers die het einde halen. Afgaande op The Origins Pf Soort Lijkt Darwin een stugge ontoegankelijke man. Maar uit zijn persoonlijke aantekeningen en de vele brieven die Hij schreef, komt een heel ander beeld naar voren. Darwin toont Zich Daarin een vriendelijke, grappige man, die ook zwakheden kent, het ene moment zelfverzekerd het volgende vol twijfel. In Darwin's Struggle zien we Darwin Worstelen met zijn eigen genialiteit, gefilmd in een trefzekere Ingetogen stijl en becommentarieerd Denkers deur moderne, experts in Darwin, evolutie en biodiversiteit.