:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FAMILY GUY SEIZOEN 1 & 2
PERSBERICHT: FAMILY GUY SEIZOEN 1 & 2
Bron: Fox - Datum: 2010-02-25 - Geplaatst door: Werner
FAMILY GUY SEIZOEN 1 & 2
Shockerend, smaakloos, lomp en onwaarschijnlijk leuk!
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 3 maart

De familie Griffin in een paar regeltjes!
Peter Griffin: Peter is een goedmenende maar stuntelige arbeider met Ierse roots. Uiteraard is hij dan ook katholiek. Toch is zijn voorouderschap een ingewikkelde affaire. In de serie wordt gewag gemaakt van twee Ierse vaders en een zwarte slaaf als vader, die bovendien eigendom was van de voorouders van zijn vrouw. Peter is te dik, wat onder andere veroozaakt wordt door zijn overmatig drankgebruik. Zijn IQ ligt flink onder het gemiddelde.
Lois Griffin: De echtgenote van Peter. Lois werkt thuis als pianolerares. Ze heeft de handen vol aan baby Stewie die haar liever dood dan levend wil.
Meg Griffin: Een zelfbewuste en veeleer onaantrekkelijke tiener die slecht behandeld wordt door de andere gezinsleden.
Chris Griffin: Een dikke, blonde en lichtgelovige jongen die bang is van de boze aap in de kast.
Stewie Griffin: Baby Stewie is een verknipt personage, aanvankelijk uit op het vermoorden van zijn moeder en het regeren over de mensheid. In latere seizoenen krijgt zijn seksuele identeit, met homoseksuele accenten, meer aandacht.
Brian Griffin: De hond van Peter, nooit te beroerd om te tonen hoe idioot Peters ideeën wel zijn. Brian houdt van opera, theater, dates met menselijke vrouwen en Martini’s.

Family Guy is een briljante satire van het slag van de Simpsons en South Park, een genadeloze aanslag op het politiek-correcte denken, maar altijd met een knipoog. Deze door critici geprezen, controversiële serie maakt een grote entree met de releases van seizoen 1 en seizoen 2. Tegelijk verschijnt ook de tweede Star Wars 'spoof' van Family Guy: Something, Something, Something, Dark Side. Ontdek een van de meest hilarische animatieseries ooit op je thuisbioscoop!

Maak kennis met de Griffins
De eerste twee seizoenen van Family Guy zitten afgeladen vol met van de pot gerukte hersenspinsels en bezigheden van hoofdfiguur Peter Griffin (Seth MacFarlane) en zijn heel ongewone ‘middle class’ familie uit het puriteinse New England. Zijn vrouw Lois (Alex Borstein) vecht om de schijn van de normaliteit op te houden. Maar dan zijn er ook nog de kinderen: de angstneurotische 16-jarige Meg (Mila Kunis) die eigenlijk alleen maar aandacht zoekt, de 13-jarige Chris (Seth Green), een zachtaardige lijntrekker en de 1 jaar oude Stewie, helemaal klaar om het universum te domineren. De familiehond Bryan (Seth MacFarlane) maakt als Shakespeare- en Martini-liefhebber het rijtje compleet.

Creatie van Seth MacFarlane
Seth MacFarlane is de bedenker en executive producer van deze subversieve serie. Macfarlane studeerde begin jaren negentig af in animatie met als eindwerk de animatiefilm Life Of Larry. Die cartoon bracht hem binnen bij Hanna-Barbera, de beroemde animatiestudio met de Flintstones als vlaggeschip. In 1996 werkte MacFarlane Larry And Steve af, de sequel van Life Of Larry, waarin de hoofdpersonages van Family Guy al te herkennen zijn. Larry And Steve trok de aandacht van Fox, dat MacFarlane vroeg een serie te maken op basis van deze personages: Family Guy was geboren en zou in 1999 voor het eerst op tv verschijnen.

Ik hou van vagina's
Seth MacFarlane verwijst naar de Simpsons, All In The Family, Woody Allen en Jackass als inspiratiebronnen. En dan is er zijn grote liefde voor musicals en alles wat daarmee te maken heeft ? "Musicals, bigbandmuziek en Julie Andrews. Waarom ben je geen homo?" vroeg de Amerikaanse Playboy hem in september 2009. MacFarlane haalde z'n schouders op en antwoordde "Ik hou van vagina's".

Bekroningen en nomaties
Family Guy won maar liefst 3 Primetime Emmy Awards®- en evenveel Annie Awards (Annie is de hoogste bekroning in de animatiewereld). De serie werd daarnaast voor zowel de Annie als de Primetime Emmy Awards elf keer. Tevens sleepte Family Guy een Golden Reel, de award voor sound editing,in de wacht en werd de serie drie keer voor deze prijs genomineerd. De mooiste trofee is wellicht de Emmy-nominatie voor uitmuntende comedyserie: het was van 1961 met de Flintstones geleden dat een animatieserie deze eer kreeg.

Stemmen
Seth MacFarlane spreekt zelf de stemmen in van de drie belangrijke karakters: huisvader Peter, zoon Brian en baby Stewie. De stem van Stewie is gebaseerd op het theatrale timbre van de Engelse acteur Rex Harrison, de verwaande professor uit My Fair Lady. Peters stem is geïnspireerd op een bewaker uit de school waar MacFarlane animatie studeerde en Brian heeft MacFarlanes normale stem gekregen. Andere stemmen zijn onder meer van Seth Green, Mila Kunis en Alex Borstein.

Productinformatie koop-dvd
Titel: Family Guy Season 1 / Season 2
Releasedatum: 3 maart 2010
Genre: animatie
Leeftijd: 6, icoontje spinnetje, icoontje grof taalgebruik
Lengte: Ca. 345 minuten
Audio: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Aspect ratio: 4X3 1.33: DVD-9 frame
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels


SOMETHING SOMETHING SOMETHING DARK SIDE
“May The Farce Be With You!”
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 3 maart

Tegelijk met seizoen 1 en 2 van Family Guy verschijnt ook het hilarische Something, Something, Something, Dark Side. Niet zomaar een Star Wars-parodie, maar een getrouw meesterwerkje waar ook George Lucas graag naar mag kijken. Something, Something, Something, Dark Side is een niet te missen cultcomedy voor Star Wars-fans en alle liefhebbers van de groteske humor van de familie Griffin.

Achtergrond
‘Holy ship’! Het Family Guy-imperium slaat terug met een nieuwe hilarische parodie op je favoriete sciencefictionepos! ‘May the laughs be with you’ terwijl (Chris) Skywalker, (Peter) Solo en Prinses (Lois) Leia de krachten bundelen om de strijd aan te gaan met (Stewie) Darth Vader en zijn keizerlijke dienaren. Voor deze heftige strijd en het wilde avontuur melden zich allerlei nieuwe personages, zoals Mort Goldman als Lando Calrissian, Chris’ baas Carl als Yoda en de Reuzenkip als de sluwe Boba Fett. Something, Something, Something, Something Dark Side is een buitensporige, buitenaardse ervaring die je nog lichtjaren lang kunt herbeleven!

Parodie met de zegen van Lucas
Voor Family Guy is dit een tweede hommage aan Star Wars na Blue Harvest. Seth MacFarlane, de geestelijke vader van de serie, is een enorme fan van het levenswerk van George Lucas en het sciencefiction- en fantasygenre. Dit is te zien aan de precisie en de aandacht voor het detail in deze parodie van Star Wars: The Empire Strikes Back. Ook George Lucas, de schepper van het Star Wars-universum en liefhebber van Family Guy, is fan van de parodie. Een geluk voor MacFarlane, die in een interview met de LA Times stelt dat Lucasfilm wellicht de enige filmmaatschappij is die tegenwoordig breeddenkend genoeg is (MacFarlane gebruikt het woord 'progressive') om met een parodie in te stemmen. Lucasfilm had maar één eis: de geanimeerde personages moesten op de filmpersonages lijken. Maar dat de Stormtroopers in Something ... visnetshirtjes dragen, daar kunnen ze wel om lachen bij Lucasfilm. "They are dressed a little gayer", stelt MacFarlane droogjes.

Rolverdeling en gaststemmen
Zoals altijd vertolkt MacFarlane de stemmen van Peter en Brian Griffin en baby Stewie. Lois Griffin, Princess Leila dus, heeft de stem van Alex Borstein en zoon Chris die van Seth Green. Onder de gastacteurs herkennen we onder meer de namen van James Caan (The Godfather, Misery) en James Woods (Shark, True Crime, Casino).

Productinformatie koop-dvd
Titel: Family Guy: Something, Something, Something, Darkside
Releasedatum: 3 maart 2010
Genre: animatie
Leeftijd: 6, icoontje spinnetje, icoontje grof taalgebruik
Lengte: Ca. 55 minuten
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 4X3 1.33: DVD-9 Fullscreen
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar
• Family Guy-weetjes
• Featurette: De Dark Side of Poster Art
• Animatics: van scène tot scène met audiocommentaar van Dominic Polcini
• Achter de schermen: scriptbespreking
• Preview: bespreking van aflevering 6Recent nieuws van dezelfde bron