:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: LIFE
PERSBERICHT: LIFE
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-02-25 - Geplaatst door: Werner
LIFE
There is Life after Planet Earth.
Een sensationele BBC-natuurdocumentaire met David Attenborough

Van oktober tot en met december 2009 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië en nu al op DVD en Blu-ray uitgebracht door Just Entertainment: Life. In deze verbluffende tiendelige productie, waarvoor de verhalen werden geschreven en ingesproken door de grote David Attenborough, wordt de rijkdom van het leven op aarde op een nooit eerder vertoonde manier in beeld gebracht.

In tien afleveringen van elk 50 minuten laat Life zien hoe dieren en planten reageren als ze in hun voortbestaan wordt bedreigd. Het is een ongelooflijke aaneenschakeling van ingenieuze overlevingsstrategieën. In elke episode staat een aspect van het leven op aarde centraal, van de vrije vlucht van vogels tot de geheimen van de diepzee. Naast spectaculaire, extreme en ronduit ontroerende beelden wordt Life gekenmerkt door een bevlogen manier van vertellen die ervoor zorgt dat de kijker geen seconde wil missen.

Life is een titel die zich met gemak kan meten met illustere voorgangers als Planet Earth (niet voor niets heeft de nieuwe serie als subtitel There is Life after Planet Earth gekregen). De makers reisden ruim vier jaar lang alle continenten af en besteedden samen ruim 3000 draaidagen om het adembenemende beeldmateriaal te verzamelen. Wat deze coproductie van BBC, Discovery Channel, SKAI en Open University nog eens extra bijzonder maakt, is het feit dat alle beelden zijn geschoten in haarscherp HD.

Life werd gemaakt door de veelvuldig bekroonde ‘Natural History Unit’ van de BBC. De serie werd geproduceerd door Martha Holmes (van o.a. The Blue Planet, ook al zo'n magistrale titel) en heeft de bioscoopachtige stijl en de boeiende dramatiek van een echte Attenborough-documentaire. De dieren en de natuur zijn onmiskenbaar de hoofdrolspelers. Daarbij zorgt de modernste technologie voor een extra dimensie. De makers hebben bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de allersnelste high-speed digitale fotocamera’s, waarmee tot maar liefst 8000 beelden per seconde kunnen worden geschoten.