:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: DELGO
PERSBERICHT: DELGO
Bron: Fox - Datum: 2010-02-05 - Geplaatst door: Werner
DELGO
Veelvuldig bekroonde animatiefilm met unieke visual effects
Verkrijgbaar op dvd vanaf 10 maart

Liefhebbers van fantasy en sciencefiction zoals Eragon, Narnia en The Dark Crystal kunnen zich in de kussens nestelen voor deze genomineerde en bekroonde animatiefilm. Delgo is een prachtig geanimeerd en meeslepend avontuur met een indrukwekkende lijst aan gaststemmen! Een film om met het hele gezin van te genieten.

Het verhaal
Terwijl de Lockni’s zich voorbereiden op een confrontatie met de Nohrins, sluit de jonge en avontuurlijke Lockni Delgo (Freddie Prinze Jr.) vriendschap met de mooie prinses Kyla van de Nohrins (Jennifer Love Hewitt). Hun relatie vergroot de haat tussen de twee volkeren en bedreigt de wereld van Jahmora. Zullen Delgo en zijn vrienden erin slagen hun land te redden en een oorlog te vermijden? Delgo is een echt meesterwerk binnen de animatiefilms: een buitengewoon en wonderlijk avontuur boordevol actie, humor en fabelachtige beelden.

Indrukwekkende cast
Delgo heeft een lijst van bekende stemmen in de aftiteling die we maar zelden te zien krijgen. Het Delgo personage wordt ingesproken door Freddie Prinze Jr., bekend van tv-series als 24, Boston Legal en Freddie.
Jennifer Love Lewitt kennen we van I Know What You Did Last Summer en als hoofdpersonage Melinda uit de serie The Ghost Whisperer. Lewitt leende haar stem ook al aan Liz in twee Garfieldfilms. Spierbundel Val Kilmer neemt Bogardus voor zijn rekening en Monty Python-icoon Eric Idle is briljant als Spig. Ook Malcolm McDowell, Michael Clarke Duncan, Burt Reynolds en Louis Gossett Jr. zetten hun beste beentje voor. Anne Bancroft (The Elephant Man, G.I. Jane), de verleidelijke Mrs. Robinson uit Oscar-klassieker The Graduate, spreekt Sedessa in.

Schitterende animatie en visual effects
De animatie van Delgo is van een zelden geziene kwaliteit. Liefhebbers van games zullen zich al snel thuisvoelen in deze fantastische wereld met vreemde wezens in landschappen op verre planeten. Delgo is spectaculair om te bekijken, met prachtige kleuren en schitterende details.

Awards en nominaties
Delgo werd bekroond met de 'Best Feature Film' award op het Braziliaanse Anima Mundi Festival in 2008 en genomineerd op de animatiefilmfestival van Seoel (Korea) en Annecy (Frankrijk).

Productinformatie
Huur-dvd
Titel: Delgo
Releasedatum: 2 maart 2010
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Leeftijd: 6
Lengte: ca. 86 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 1.85
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Koop-dvd
Titel: Delgo
Releasedatum: 10 maart 2010
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Leeftijd: 6
Lengte: ca. 86 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16x9 1.85
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• Audiocommentaar van de regisseurs
• 4 featurettes
• Verwijderde scènes
• Korte film “Chroma Chameleon”Recent nieuws van dezelfde bron