:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> RELEASEBERICHT: APRIL DVD RELEASES
RELEASEBERICHT: APRIL DVD RELEASES
Bron: RCV - Datum: 2002-02-21 - Geplaatst door: Serge
15 MINUTES
Twee gangsters uit Tsjechië plegen in New York gruwelijke moorden. Die filmen ze met een videocamera. Omdat ze bij hun eerst slachtoffers brand stichten, wordt de zaak onderzocht door de gerespecteerde brandweerinspecteur Jody Warsaw. Als blijkt dat de brandslachtoffers zijn vermoord, springt de mediabeluste rechercheur Eddie Flemming (Robert De Niro) op de zaak. Samen met Warsaw gaat hij achter de twee psychopaten aan, en je kunt het wel aan Flemming overlaten dat de media er lucht van krijgen. De Tsjechen realiseren zich daardoor dat de Amerikanen dol zijn op alles wat met misdaad te maken heeft. De twee zullen zeer beroemd worden als ze hun moordvideo naar de televisie sturen en dat is precies wat ze doen. In mum van tijd is de jacht van Flemming en Warsaw door de straten van New York één groot mediacircus. Zo krijgen de criminelen vanzelf hun spreekwoordelijke "15 minutes of fame".

Regie: John Herzfeld (2 Days in the Valley, Two of a Kind)

Cast: Robert DeNiro (Meet the Parents, Analyze This, Ronin) - Edward Burns (Saving Private Ryan, The Brothers McMullen) - Kelsey Grammer (Down Periscope, Cheers, Frasier)

Lengte: 120 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Extra's op de DVD:
Audiocommentaar van de regisseur, Oleg's video, muziekvideo, documentaire over het maken van 15 Minutes, een kijkje achter de schermen, originele bioscoop trailer en vele andere trailers, diverse biografieën en scène selectie menu

Technische specificaties: Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 3 april 2002.ONE NIGHT AT MCCOOL'S
Het begint allemaal op een avond in de bar 'McCool's'. Drie nietsvermoedende mannen en één vrouw met een droom worden samengebracht door lust, trammelant, bingo, DVD's en de fijnere details van woninginrichting. In McCool's staat Randy achter de bar. Advocaat Carl blijft tot na sluitingstijd en rechercheur Dehling verschijnt ten tonele wanneer McCool's een plaats delict is geworden. Is het het lijk dat de drie mannen verenigt? Of is het de oogverblindende dame die luistert naar de naam Jewel? Voordat de nacht voorbij is, is Jewel de enige waar de drie mannen aan kunnen denken. Bij één van hen trekt ze in, ze doet de ander zijn (levende) vrouw over het hoofd zien en de derde zijn (overleden) vrouw vergeten. Jewel betekent meer ellende dan deze mannen aankunnen, en ze wil meer dan hen alledrie bij elkaar.

Regie: Harald Zwart (Hamilton)

Cast: Matt Dillon (There's Something About Mary, Wild Things) - Liv Tyler (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Armageddon, Cookie's Fortune, Onegin) - John Goodman (Coyote Ugly, O Brother Where Art Thou) - Michael Douglas (Don't Say a Word, Traffic, Basic Instinct) - Paul Reiser (Aliens, Mad About You)

Lengte: 93 minuten
Leeftijd: 12 jaar

Extra's op de DVD:
originele bioscooptrailer, kijkje achter de schermen, kleding en make-up test, waar is wat gefilmd?, een eerste leestest van het script met de acteurs, storyboard, muziekclip A-Ha "Velvet" en Joan Osborne "Love is Alive", audiocommentaar van de regisseur, verwijderde scènes met audiocommentaar, hoe hebben we Paul Reiser vermoord?

Technische specificaties DVD: Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 24 april 2002.DRACULA 2002
Hij was verslagen. Uitgeschakeld. Vernietigd. Maar… een legende sterft niet. In 1897 slaagde de Nederlandse vampierjager Abraham van Helsing er na een bittere strijd in om graaf Dracula uit te schakelen. Maar hij doodde hem niet. Hij sloot het legendarische monster op in een kluis. Nu, anno 2002, maakt een groepje inbrekers een fatale fout: ze openen die kluis. De gevolgen zijn verschrikkelijk.

Regie: Patrick Lussier (The Prophecy III)

Cast: Jonny Lee Miller (Mansfield Park, Trainspotting, Hackers) - Jennifer Esposito (Don't Say a Word, I Still Know What You Did Last Summer) - Omar Epps (In Too Deep, Scream 2, Brother)

Lengte: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar

Extra's op de DVD:
verwijderde scènes, originele bioscooptrailer, diverse andere trailers, een kijkje achter de schermen, audiocommentaar, originele ongecensureerde scènes

Technische specificaties DVD: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1, 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 24 april 2002.THE CHASE
Veroordeeld tot levenslang voor een bankoverval die hij nooit heeft kunnen plegen, weet Jack Hammon in een onbewaakt ogenblik te ontsnappen. Als hij bij een benzinestation twee toevallig passerende politieagenten ziet, wordt hij nerveus. In zijn paniek gijzelt hij de bloedmooie Natalie en slaat met haar op de vlucht in haar supersnelle rode BMW. Met het hele politiekorps op zijn hielen pakt Jack de snelweg, in de hoop de grens te halen. Natalie blijkt de dochter te zijn van een rijke, machtige industrieel, die niets en niemand zal sparen om zijn dochter weer heelhuids terug te krijgen. In de voorste politiewagen zit een tv-ploeg en boven hen hangt een nieuwshelikopter. In alle chaos en de BMW op topsnelheid leren Natalie en Jack elkaar beter kennen. Ternauwernood ontsnapt Jack aan wegblokkades en giert dwars door de stad, de woestijn in. Plotseling stopt hij, zich realiserend dat hij haar dit niet mag aandoen en geeft zich over. En dan grijpt Natalie in… Met Charlie Sheen en Kristy Swanson, geregisseerd door Adam Rifkin.

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 3 april 2002.WINGS OF THE DOVE
In Londen wordt de welgestelde Kate verliefd op een eenvoudige journalist. Het is een uiterst beladen en "verboden" romance, waar ze discreet mee om zullen moeten gaan. Ze staat dan ook voor een onmogelijke opgave: trouwen met de man van wie ze houdt, óf hem opgeven om haar voorbestemde plaats in te nemen in de betere kringen van de maatschappij. Het is een keuze tussen haar hart en haar verstand, tussen haar negentiende eeuwse waarden en haar twintigste eeuwse passie. Een jonge Amerikaanse erfgename, die in Londen op bezoek komt, lijkt een oplossing te kunnen bieden. Zij doet het liefdespaar een voorstel dat uitzicht biedt op onverwachte mogelijkheden en zal leiden tot verrassende consequenties… Met Helena Bonham Carter, Linus Roache en Charlotte Rampling, geregisseerd door Iain Softley.

Technische specificaties DVD: Dolby Surround, 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 24 april 2002.