:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: EDWARD & MRS. SIMPSON
PERSBERICHT: EDWARD & MRS. SIMPSON
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-02-03 - Geplaatst door: Werner
EDWARD & MRS. SIMPSON
Veelvuldig bekroond drama Edward & Mrs. Simpson op DVD

Bij Just Entertainment verschijnt in februari de historische Britse dramaserie Edward & Mrs. Simpson (1978) op DVD. De serie vertelt het verhaal van de onmogelijke relatie tussen de Britse koning Edward VIII en de Amerikaanse Wallis Simpson; een romance die er in 1936 zelfs toe leidde dat Edward afstand moest doen van de troon. Edward & Mrs. Simpson werd door zowel publiek als critici hoog gewaardeerd en sleepte een Emmy en vier BAFTA Awards in de wacht.

Het verhaal van Edward & Mrs. Simpson begint kort voor de dood van koning George V, Edward's vader. Edward zelf is op dat moment nog Prince of Wales. Op een dag in 1930 ontmoet hij Wallis Simpson, een getrouwde Amerikaanse societydame van middelbare leeftijd. Tussen de twee bloeit een relatie op die zorgt voor veel ophef in zowel het paleis als het parlement. Het wordt allemaal nog veel erger als George V overlijdt, Mrs. Simpson scheidt van haar echtgenoot en de kersverse koning Edward aankondigt dat hij met haar wil trouwen.

Dat Edward & Mrs. Simpson een lust voor het oog is, komt niet alleen door de prachtige locaties en de fraaie kostuums. Het is ook de verdienste van een cast van absolute topacteurs, onder wie Edward Fox (The Day Of The Jackal), Nigel Hawthorne (Yes Minister) en de latere Oscarwinnares Dame Peggy Ashcroft (A Passage To India). Het meeslepende scenario werd gebaseerd op de biografie die Frances Donaldson over Edward VIII schreef. In adellijke kringen in het Verenigd Koninkrijk deed Edward & Mrs. Simpson destijds veel stof opwaaien. Dat had vooral te maken met het feit dat de hertogin van Windsor de serie beschouwde als een inbreuk op haar privacy.