:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: NAJAARSRELEASES
PERSBERICHT: NAJAARSRELEASES
Bron: Fox - Datum: 2010-01-07 - Geplaatst door: Werner
DE BESTE TOPFILMS OP BLURAY: EEN FILMFEEST VOOR DE FEESTDAGEN
Verkrijgbaar vanaf november/december:

- Braveheart
- Fight Club
- Tora! Tora! Tora!
- Rob Roy
- Elektra
- Borat
- Rocky Box
- Die Hard Box

Blu-ray maakt het helemaal: zowel de spelers als de discs zijn voor iedereen betaalbaar en het aanbod groeit met de dag. Wie één keer de kwaliteit van highdefinition heeft gezien, hoeft niet meer overtuigd te worden. Beelden die vijf keer scherper zijn dan dvd, fantastisch geluid: het knalt van het scherm af. Fox biedt filmliefhebbers met deze blockbusters en klassiekers op Blu-ray een schitterend najaar!

Blu-ray: een technisch wonder
• Beeld: de Blu-ray Disc (BD) overtreft elk ander highdefinition-medium. De BD biedt een resolutie tot 1920 op 1080 pixels en een datatransfer tot 48 Mbit/sec., ongeveer het dubbele van een HDTV-uitzending. Geen enkel ander formaat kan zich meten aan de highdefition-ervaring van Blu-ray.
• Geluid: Blu-ray herdefinieert audio met highdefition-geluid. Het 7.1 surround-geluid plaats de kijker midden in de actie. Het geluid is 'losless', de kijker ervaart het geluid zoals het echt is.
• Interactiviteit: de combinatie van de gigantische BD-opslagcapaciteit, BBDMV en BD-J - speciale Java-software voor Blu-ray - opent een wereld van nieuwe mogelijkheden: alternatieve filmversies, videogames die zich in de film afspelen, vernieuwende navigatie, real time toegang tot het internet, enzovoorts.

De onstuitbare opmars van de Blu-ray
In vergelijking met maart 2007 is het aantal Blu-rayspelers in de Benelux van minder dan 50.000 naar ongeveer 650.000 toestellen gestegen (de Sony Playstation PS3 meegerekend). Tegenover 2008 zien we ongeveer een verdubbeling van consumentenbestedingen op gebied van Blu-rayproducten. Dit loopt gelijk met de internationale trend, waar we op één jaar een omzetstijging noteren van 93 procent. Blu-ray zal de markt veroveren!


BRAVEHEART
Braveheart was bij zijn verschijning een instantklassieker, goed voor een scala aan bekroningen en nominaties, waaronder maar liefst 5 Oscars. Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van dit bijna drie uur durend meesterwerk brengt Fox de film uit op Blu-ray. Zet je schrap voor een adembenemende kijkervaring vol actie, drama en avontuur, met Mel Gibson en Sophie Marceau in de hoofdrollen! Dit gepassioneerde epos over William Wallace (Mel Gibson) toont hoe een man er door het lot toe gebracht wordt het voortouw te nemen in de strijd tegen de tiran, de Engelse koning Edward I (Patrick McGoohan). Wallace neemt de wapens op tegen de koning en leidt de Schotten naar grote overwinningen op het strijdveld. Ook wanneer zijn kansen keren, blijft Wallace een indrukwekkend en heroïsch personage. De zwaarden en strijdbijlen schitteren scherper dan ooit in de verbluffende 'highdefinition'-kwaliteit van deze Blu-ray, die ook een fantastische audio garandeert. De mastering van deze HD-versie werd verzorgd door John Toll, die vijftien jaar geleden met een Oscar werd geëerd voor zijn adembenemende cinematografie. Kijkers weten zich verzekerd van de expertise van een groot vakman en kunstenaar.

*1996, Beste Cinematografie, Regie, Effecten, Make-Up en Beste Film

Productinformatie
Koop-blu-ray
Titel: Braveheart
Releasedatum: 4 november 2009
Genre: actie, avontuur
Leeftijd: 16, icoontje angst, icoontje grof taalgebruik
Lengte: 178 min.
Audio: Engels, Frans, Nederlands
Aspect ratio: 16x9 2.35 widescreen
Menu: Engels, Frans, Nederlands, Duits
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

Extra's:
• Commentaar van regisseur Mel Gibson
• William Wallace’s World (picture-in-picture-film.)
• 3D-feature: slagvelden van de Schotse opstand
• Verhalen van William Wallace
• De reis van een schrijver


FIGHT CLUB
Ervaar Fight Club zoals het eigenlijk bedoeld was. Deze inktzwarte satire, geregisseerd door de Oscar-genomineerde David Fincher*, is een compromisloze Amerikaanse filmklassieker met in de hoofdrollen Brad Pitt en Edward Norton. Norton levert een indrukwekkende acteerprestatie als een aan slapeloosheid lijdende obsessieveling bij wie op elk moment de stoppen kunnen doorslaan. Als hij vriendschap sluit met een groezelige zeepverkoper (Pitt) begint voor hem een existentiële kruistocht, waarbij beide mannen een keihard en bloedstollend hoogtepunt van mannelijkheid bereiken. Helena Bonham Carter speelt de rol van de sexy maar volkomen verknipte vriendin die tussen hen in komt te staan. Fight Club is een rauwe, inventieve, volgehouden adrenalinekick; een film die je bont en blauw slaat … maar je ook laat voelen dat je leeft!

*2008, Beste regisseur, The Curious Case Of Benjamin Button


ROCKY BOX: ROCKY UNDISPUTED COLLECTION
The Underdog. The Champ. The Icon. Ontdek alle Rocky-films voor het eerst in één Blu-raybox, inclusief een speciale bonus-dvd met extra's! Sylvester Stallone is bokser Rocky Balboa in een rol die geprezen werd als "een niet eerder vertoonde samensmelting van acteur en personage". De eerste Rocky-film, die drie Academy Awards won, waaronder die voor Beste film*, is nu samen met de al even sterke en spannende vervolgfilms verkrijgbaar als de Rocky Undisputed Collection, in het beste beeld en met het beste geluid ooit! Antiheld Rocky (Stallone) begint zijn carrière als tweederangsbokser met een trainer die de moed al lang heeft opgegeven. In het vervolg neemt Rocky het op tegen de allersterksten en krijgt hij het buiten de ring nog zwaarder te verduren. Deze zes films die veel spannende gevechten en prachtig acteerwerk laten zien, vertellen het ongelofelijke levensverhaal van een onvergetelijke held.

*1976: Beste film, Regie, Montage

ROCKY
Regie: John G. Avildsen
ROCKY II
Regie: Sylvester Stallone
ROCKY III
Regie: Sylvester Stallone
ROCKY IV
Regie: Sylvester Stallone
ROCKY V
Regie: John G. Avildsen
ROCKY BALBOA
Regie: Sylvester Stallone


DIE HARD BOX
Zoals Die Hard de actiefilm nieuw leven inblies, zette Blu-ray de nieuwe standaard voor digitaal beeld en geluid. Nu spatten de vier Die Hard-films van je scherm in HD, compleet met heel veel extra's voor de ultieme entertainmentbeleving!

DIE HARD
Hoog boven Los Angeles heeft een bende terroristen een gebouw ingenomen en mensen gegijzeld. Maar voormalig politieagent John McClane (Bruce Willis) weet te ontkomen en begint een eenmansoorlog tegen de bad guys!

DIE HARD 2: DIE HARDER
Op een witte kerstavond in Washington D.C. moet ex-politieagent John McClane het opnemen tegen een bende terroristen die een grote internationale luchthaven heeft bezet, terwijl Johns vrouw vastzit in een vliegtuig dat boven de stad cirkelt!

DIE HARD WITH A VENGEANCE
Samen met een norse burger (Samuel L. Jackson) gaat de New Yorkse politieagent John McClane een felle strijd aan met een psychopaat die vastbesloten is om de stad op te blazen als hij zijn zin niet krijgt!

DIE HARD 4.0
New York City detective John McClane leert een nieuwe generatie computerterroristen een ouderwets lesje rechtvaardigheid als een enorme hackeraanval op de Amerikaanse digitale infrastructuur het hele land dreigt plat te leggen!


TORA! TORA! TORA!

Exclusief op Blu-ray: de bioscoopversie in de vijftien minuten langere Japanse montage, met fragmenten die nog nooit buiten Japan te zien waren. Deze Oscar-winnende* filmklassieker viert zijn 40e verjaardag met een heel arsenaal aan extra’s. 'Tora! Tora! Tora!' vertelt het verhaal vanaf de eerste militaire blunders tot aan de uiteindelijke vuurzee tijdens de aanval op Pearl Harbor en “reconstrueert met ijzingwekkend realisme” (Leonard Maltin) een van de meest tragische gebeurtenissen in de geschiedenis van de VS.

* Best effects, Special Visual Effects


ROB ROY
De voor een Academy Award genomineerde Liam Neeson* schittert als de legendarische held die weigert zich door zijn vijanden te laten vernederen. Oscar®-winnares Jessica Lange** speelt zijn toegewijde vrouw die hem de moed geeft om te vechten. Het adembenemende heldenverhaal 'Rob Roy' bevat de spannendste actiescènes uit de filmgeschiedenis en was één van de beste films van de jaren negentig.

*1993, Acteur, Schindler's List
**1994, Actrice, Blue Sky; 1982, Vrouwelijke bijrol, Tootsie
***1995, Mannelijke bijrol, Rob Roy


ELEKTRA
Elektra (Jennifer Garner), net als The X-Men een creatie van de beroemde Marvel Comics, is een femme fatale in de meest letterlijke betekenis van het woord. De meest sexy actieheldin die ooit van de bladzijden van een comic spatte, is nadat ze dodelijk gewond raakte in Daredevil, opnieuw tot leven gewekt. In Elektra’s leven als ‘s werelds meest dodelijke huurmoordenaar, draait nu alles om de dood. Maar haar nieuwste opdracht dwingt haar een doorslaggevende beslissing te nemen in het ultieme gevecht tussen goed en kwaad!


BORAT
Borat, het personage van Sacha Baron Cohen is nu ook te vinden op Blu-ray, met nog meer extra’s van Borats hilarische tocht door de "US and A"! Met een cameraploeg op de hielen en een potje zigeunertranen "voor bescherming" reist de op drie na beroemdste Kazach naar Amerika om een documentaire te maken. Terwijl hij het land doorkruist, gaat de aandoenlijk naïeve Borat in discussie met echte mensen in echte situaties – met dolkomische gevolgen!


Andere toptitels op Blu-ray!

• X-Men Trilogy - Boxset
• Bond Blu-ray - Triple Pack Volume 1
• Bond Blu-ray - Triple Pack Volume 2
• Bond Blu-ray - Triple Pack Volume 3
• Planet Of The Apes - Boxset (5 discs)
• Predator / Predator 2 - Duopack
• Aliens Vs Predator - Duopack
• Ice Age - Duopack
• Fantastic Four - Duopack
• Australia
• The Day The Earth Stood Still
• Max Payne
• Home Alone 2
• Child's Play
• Daywatch
• The Happening
• Shutter
• Mirrors
• Misery


Recent nieuws van dezelfde bron