:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BAZ LUHRMANN'S EPIC ROMANCES
PERSBERICHT: BAZ LUHRMANN'S EPIC ROMANCES
Bron: Fox - Datum: 2010-01-07 - Geplaatst door: Werner
BAZ LUHRMANN'S EPIC ROMANCES
Het mooiste Valentijnscadeau in één verzamelbox!
Verkrijgbaar in exclusieve dvd-box met bonus-cd vanaf 3 februari

Regisseur Baz Luhrmann is het genie achter topfilms als Moulin Rouge, Romeo+Juliet en Australia. Meesterlijke films die nu voor het eerst verkrijgbaar zijn in een prachtige verzamelbox. Deze release bevat bovendien een cd met een selectie onvergetelijke songs uit de films. Het gedroomde cadeau voor Valentijn, vol passie, meeslepend drama en romantiek!

Valentijntip met extra cd
De knap vormgegeven 'Epic Romances'-box mag in geen enkele filmcollectie ontbreken. Behalve drie filmklassiekers bevat de box ook een exclusieve cd met zes weergaloze songs uit de films: 'Your Song' uit 'Moulin Rouge!, 'First Kiss', 'Life Begins Again' en 'I Will Come For You' uit Australia, en 'Morning Breaks' en 'Kissing You' uit Romeo+Juliet. Een pareltje, zowel muzikaal als filmisch, perfect voor een romantische Valentijnsdate!

"Een fantastische soundtrack is voor mij een emotionele herinnering"
Op de hoes van de cd getuigt de regisseur van zijn passie voor filmmuziek. "Ik ben een verwoed liefhebber van soundtracks. Dat ben ik altijd al geweest. Ik kan mij ermee identificeren alsof ik met opera bezig ben: muziek die de emoties versterkt via het verhaal", vertelt Luhrmann. "Een fantastische soundtrack is voor mij een emotionele herinnering aan de film en tegelijkertijd leuk om naar te luisteren. Met die gedachte in het achterhoofd hebben we uit de films in dit pakket memorabele scènes geselecteerd waarvan we hopen dat ze een herinnering aan enkele emotionele momenten uit die films kunnen bieden."

Baz Luhrmann: de muzikale regisseur
Baz Luhrmann, geboren in Australië, kreeg zijn liefde voor film en muziek met de paplepel ingegoten. Zijn moeder had niet alleen een eigen winkel maar was ook danslerares. Zijn vader was landbouwer, maar ook uitbater van een benzinestation en een cinema. Muziek heeft altijd een centrale rol gespeeld in de artistieke carrière van Luhrmann. In 1993 ging zijn interpretatie van A Midsummer Night's Dream van Benjamin Britten in de Australische opera in première. Luhrmann verwijst trouwens naar de traditie van de grote Italiaanse opera als een van zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Stukken van dit werk verschenen op zijn cd Something For Everybody. Zijn productie van Puccini's La Bohème oogste op Broadway in 2003 zoveel bijval dat het stuk bekroond werd met acht Tony Awards.

Moulin Rouge! (2001)
Met deze herinterpretatie van de moderne musical verlegt Baz Luhrmann alle grenzen. Nicole Kidman speelt de hoofdrol als Satine, de “schitterende diamant” van de Moulin Rouge, onweerstaanbaar voor de rijkste mannen van Europa ...

Romeo+Juliet (1996)
De bewerking van het beroemde stuk van Shakespeare ontwikkelt zich als een gevoelig verhaal waarin de wapens een enthousiaste rol spelen. Het verhaal speelt zich af tegen de fleurige, stedelijke achtergrond van Verona Beach. Leonardo DiCaprio en Claire Danes vertolken de rollen van twee geliefden die het lot niet gunstig gezind is ...

Australia (2008)
Lady Ashley, een Engelse aristocrate (Nicole Kidman), verlaat haar luxe leventje en trekt het Australische binnenland in. Ze ontmoet een ruige veedrijver (Hugh Jackman) die haar helpt haar ranch te beschermen.
Samen vertrekken ze op een overweldigende reis door de mooiste en de meest afgelegen gebieden ter wereld. Als ze elkaar kwijtraken in Darwin, dat wordt gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten, doen ze er alles aan om te overleven en elkaar terug te vinden.

Productinformatie koop-dvd
Titel: Baz Luhrmann's Epic Romances
Releasedatum: 3 februari 2010
Genre: Romantiek, drama
Leeftijd: 12


Recent nieuws van dezelfde bron