:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: SURVIVORS
PERSBERICHT: SURVIVORS
Bron: Just Entertainment - Datum: 2010-01-05 - Geplaatst door: Werner

Dodelijk virus waart rond in remake van BBC-klassieker Survivors 
Nog voor er iemand van de Mexicaanse griep gehoord had werkte de befaamde drama-afdeling van de BBC al aan de remake van de BBC-klassieker Survivors. Just Entertainment brengt de serie nu in Nederland uit op dvd. Survivors gaat verder waar de Mexicaanse griep stopt. In een mum van tijd sterft 99% van de wereldbevolking aan een mysterieuze ziekte. De serie volgt het leven van een klein groepje overlevenden die het moeten zien te redden in een compleet ingestorte maatschappij, zonder familie, zonder elektriciteit, zonder schoon leidingwater.

Het verhaal van Survivors begint als een doodgewoon Engels gezin terugkeert van vakantie net op het moment dat het uiterst besmettelijk virus de kop op steekt. Moeder Abby Grant overleeft de pandemie maar is vanaf dan op zichzelf aangewezen. Ze neemt de leiding op zich van een groep overlevenden die bestaat uit systeemanalist Greg, de jonge dokter Anya, Al Sadiq, een playboy die noodgedwongen de zorg van de 11-jarige Najid op zich heeft genomen, en de zware crimineel Tom Price. Samen moeten ze het opnemen tegen de ongekende gevaren van de nieuwe wereld, waaronder de constante, dodelijke dreiging van andere overlevenden.

De kracht van Survivors is dat de serie een compleet gefantaseerde werkelijkheid toont, die voor de kijker wel direct herkenbaar is. Al Sadiq en Najid doen waar iedere jongen van droomt, ze voetballen samen op een verlaten snelweg. In aflevering vier stuit Abby op een ander herkenbaar verschijnsel: een groep agressieve hangjongeren. Dit keer in een wereld zonder ouderlijk toezicht en politie. Om het verhaal zo realistisch mogelijk te maken, bestudeerde schrijver en producent van de serie, Adrian Hodges, de verspreiding van virussen en sprak hij uitvoerig met virologen. Inmiddels heeft de Mexicaanse griep bewezen dat een om zich heen grijpend virus nog steeds mogelijk is. Het maakt het scenario van Survivors angstvallig echt.

Survivors is een remake van de gelijknamige BBC-klassieker uit de jaren zeventig. De laatste jaren staan de BBC-klassiekers weer volop in de belangstelling. The Singing Detective verscheen onlangs nog op dvd. Eerder bracht de BBC een remake van Dr. Who uit. Een spin-off van deze legendarische serie, Torchwood, gaat alweer zijn vierde seizoen in. En de Britse zender ITV heeft voor 2010 een remake van de jaren zestig culthit The Prisoner op de rol staan. Eén van de grote namen achter veel van deze klassiekers is scriptschrijver Terry Nation. Nation schreef mee aan de scripts van Dr. Who, The Avengers, The Champions en The Saint (met Roger Moore in de hoofdrol). Later verhuisde hij naar Los Angeles waar hij onder andere nog meeschreef aan de serie McGyver. Ook Survivors komt uit de koker van Nation. De serie is gebaseerd op zijn gelijknamige roman uit 1976.