:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 7
PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 7
Bron: Fox - Datum: 2009-12-13 - Geplaatst door: Werner
24 SEIZOEN 7
Het beste seizoen ooit!
Verkrijgbaar op Blu-ray en dvd vanaf 4 november

Een nieuwe dag
De dvd release van 24: Redemption, het bloedstollende avontuur over Jack Bauers belevenissen in Afrika, was voor ontelbare fans de start van de countdown naar het langverwachte zevende seizoen. Dat ligt vanaf begin november in de winkelrekken, nauwelijks enkele dagen na de laatste afleveringen op 2Be! Seizoen 7 gaat harder dan ooit, fasten your seatbelts voor de beste actieserie aller tijden!

Seizoen 7

Vier jaar zijn verstreken. CTU is opgeheven en Jack Bauer (Kiefer Sutherland) staat terecht voor de senaat in Washington DC. De rechtszaak tegen Jack wordt echter stilgelegd als blijkt dat een oude bekende van hem het brein is achter het gevaarlijkste terroristische complot ooit tegen de VS. De FBI heeft de hulp van Jack hard nodig. Als Jack ontdekt dat er mogelijk een spion is geïnfiltreerd in de FBI, beseft hij dat hij niemand meer kan vertrouwen. Maar de gebeurtenissen van de zware dag die voor hem ligt had hij nooit kunnen voorzien! Het zevende seizoen leidt naar een waanzinnig spannende finale met oude bekenden...

24: Redemption
In seizoen 6 zagen we hoe Jack Bauer letterlijk op de rand van de klippen stond. Opnieuw was hij de vrouw van zijn leven verloren ... de afgrond wenkte. Maar in 24: Redemption, het avontuur dat de brug slaat tussen seizoen 6 en seizoen 7, wordt duidelijk dat Bauer loutering heeft gezocht in het fictieve Afrikaanse land Sangala waar hij missiewerk verricht. Daar rekruteert een meedogenloze dictator kinderen voor zijn leger. Jack begint een eenmanskruistocht om de kinderen te redden. Sangala blijkt een grote rol spelen in het zevende seizoen.

Een extra sterk script
Door de staking van de Writers Guild of America, de vakvereniging van schrijvers voor visuele media, werd dit zevende seizoen een jaar later dan verwacht uitgezonden. 24: Redemption zorgde ervoor dat de miljoenen fans hun held toch al aan het werk konden zien: de verwachtingen ten aanzien van het nieuwe seizoen groeiden nog meer.

Het beste seizoen
Volgens Kiefer Sutherland profiteerde 24 van de staking. Eindelijk was er de tijd om het script verder vooruit in de toekomst te plannen, nog vóór de camera's draaiden. Voor Sutherland is dit daarom het beste seizoen: "So I can tell you without hesitation, I know for a fact, that season 7 is going to be the best season yet."

De eerste vrouwelijke president in Washington
24 ging in première na '9/11', de dramatische septemberdag in 2001 die de wereld veranderde. In alle 24-seizoenen zijn er veel verwijzingen naar de actualiteit. Bauer bond de strijd aan met het terrorisme in al zijn gedaantes, maar even geregeld vielen er kritische noten over het politieke systeem, het leger, enzovoorts.

Actualiteit
In seizoen 7 worden de risico's van het inschakelen van privébedrijven in oorlogssituaties uitgelicht: de verwijzing naar het 'Blackwater'-schandaal is overduidelijk. Het opvallendst in dit seizoen is uiteraard de introductie van Cherry Jones als eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. De knipoog naar Hillary Clinton is niet ver weg. Cherry Jones acteert niet alleen overtuigend: ze is ook een waardig opvolgster van Dennis Haysbert, die van 2001 tot 2006, nog vóór Obama's inauguratie, de eerste zwarte president van de VS vertolkte in 24.

Emmy Award voor Cherry Jones

De uitzonderlijke kwaliteit van dit zevende seizoen is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Met name Cherry Jones werd in de bloemetjes gezet en mocht een Emmy Award in ontvangst nemen voor haar rol als president. Sinds 2001 werd 24 overladen met bekroningen en nominaties. De serie ontving maar liefst 17 Emmy Awards en 2 Golden Globes, waaronder een Golden Globe voor Kiefer Sutherland en een Golden Globe voor beste tv-serie.

Productinformatie Blu-ray
Retail Blu-ray 6-discs
Titel: 24 Season 7
Releasedatum: 4 november 2009
Genre: tv-serie
Leeftijd: 12, icoontje angst
Lengte: +- 18 uur
Audio Blu-ray: Engels DTS M.A. 5.1 (lossless), Frans DTS 5.1
Aspect ratio: 16X9 1.78 widescreen
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• Het Filmucite Festival presenteert: "The Music of 24" door Sean Callery
• Diverse verwijderde scènes, voorzien van audiocommentaar
• 19.00 uur: "The Ambush"
• 24 Seizoen 7: "The Untold Story"
• Verschillende scènefragmenten

Productinformatie DVD
Retail dvd 6-discs
Titel: 24 Season 7
Releasedatum: 4 november 2009
Genre: tv-serie
Leeftijd: 12, icoontje angst
Lengte: +- 18 uur
Audio dvd: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16X9 1.78 widescreen
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• Het Filmucite Festival presenteert: "The Music of 24" door Sean Callery
• Diverse verwijderde scènes, voorzien van audiocommentaar
• 19.00 uur: "The Ambush"
• 24 Seizoen 7: "The Untold Story"
• Verschillende scènefragmenten
Recent nieuws van dezelfde bron