:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 5
PERSBERICHT: STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 5
Bron: Fox - Datum: 2009-10-21 - Geplaatst door: Werner
STARGATE ATLANTIS SEIZOEN 5
Science Fiction apotheose op dvd!
Het laatste. Het beste.

De science fiction fans wrijven zich in de handen, want het volledige vijfde seizoen van Stargate Atlantis is nu beschikbaar op dvd! Herbeleef samen met het team stoutmoedige onderzoekers een nieuwe reeks avonturen vol intriges, actie, spanning en intergalactische special effects. Deze dvd met 20 nieuwe afleveringen, die nu al een echt collectorsitem genoemd wordt, is de kans bij uitstek voor alle SF-fanaten of zij die dit willen worden, om te genieten van het allerbeste uit het genre. En nog een tip voor wie in één moeite door zijn verzameling wil aanvullen: de vorige seizoenen zijn nog altijd beschikbaar!

Seizoen 5: Nu nog spannender
Stargate Atlantis is het verhaal van een wetenschappelijke expeditie die een nieuw sterrenstelsel moet verkennen via een sterrenpoort die ontdekt werd in de verloren gegane stad Atlantis. Tijdens deze missie moet het Stargate team de Pegasusmelkweg verkennen, die bestaat uit talloze planeten waarop de mens vroeger zijn toevlucht zocht na de teloorgang van de stad. Tijdens hun ontdekkingsreis moet het team onderzoekers de aanvallen afslaan van sluwe en bloeddorstige belagers, de Wraith. Het vijfde seizoen van de reeks Stargate Atlantis dompelt u onmiddellijk onder in een explosieve situatie wanneer Woolsey de nieuwe leider van de expeditie wordt. Teyla van haar kant moet nu het juiste evenwicht proberen te vinden tussen haar rol als moeder en als krijger. Ronan wordt geconfronteerd met zijn verleden en Keller stuit op een groot gevaar. Allebei krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Een voorlopig bestand met de Wraith neemt een verbluffende wending en nieuwe vijanden en tegenstanders stellen de moed en de vastberadenheid van het team als nooit tevoren op de proef.
Een echte waterval van actie, special effects en verbluffende humor… Echt een SF-reeks die eruit springt!

Echte acteurs
De serie dankt haar kwaliteit aan een uiterst sterk origineel idee, goed uitgewerkte scenario’s, aanzienlijke technische middelen die toelaten om de beste special effects te creëren, maar ook – en niet in het minst - aan het talent van de acteurs. Stuk voor stuk hebben ze persoonlijkheid, kregen ze een echte acteursopleiding en kennen ze hun vak. Zij geven alle personages een diepgang en een allure die men maar zelden ziet in science fiction series. Hier ziet u echte, enthousiaste en overtuigende acteurs aan het werk. De cast van de 20 afleveringen van Stargate Atlantis Seizoen 5 ziet er als volgt uit: Joe Flanagan in de rol van majoor John Sheppard; Rachel Luttrel als Teyla Emmagan; David Hewlett als Dr. Rodney McKay; Torri Higginson, die in de rol van Dr. Elizabeth Weir slechts enkele keren opduikt omdat de expeditie dit keer geleid wordt door Richard Woolsey, gespeeld door Robert Picardo. Andere acteurs zijn Jason Momoa (Ronon Dex), Jewel Staite (Dr. Jennifer Keller) en Amanda Tapping (kolonel Samantha Carter). Stuk voor stuk echte professionals, die met veel zorg uitgekozen werden en alle filmfans voor zich weten te winnen, ongeacht of ze van SF houden of niet.

Kwaliteit wordt beloond
Dat Stargate Atlantis zich ook in de ogen van het publiek onderscheidt als een serie die met de grootste zorg gemaakt wordt, bleek al in 2008 toen ze de publieksprijs kreeg voor “Beste tv-serie” in de categorie SF. En na de release van Stargate Atlantis Seizoen 5 werd de serie dit jaar opnieuw beloond met niet minder dan 5 nominaties voor de Gemini Awards, die in november uitgereikt worden. De serie werd genomineerd in de categorieën “Beste script voor dramareeksen”, “Beste kostuums”, “Beste make-up” en tweemaal in de categorie “Beste visuele effecten”. Wedden dat de makers niet met lege handen achterblijven? En ook de gelukkige bezitter van de dvd Stargate Atlantis Seizoen 5 blijft niet met lege handen achter. Bovenop de 20 spannende afleveringen wordt u getrakteerd op de “making of” van de aflevering Vegas en op een heleboel extra’s, meer info over special effects, commentaren van de hoofdrolspelers, geknipte scènes, anekdotes en verrassende beelden, …

Productinformatie koop-dvd
Titel: Stargate Atlantis Seizoen 5
Releasedatum: 7 oktober 2009
Genre: SF
Leeftijd: 12, geweld, angst
Duur: +/- 900 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16 x 9 1.78 Widescreen
Menu’s: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra’s:
• Audiocommentaar door regisseurs, producenten en cast
• 9 exclusieve documentaires over de productie
• The making of “Vegas”
• Verwijderde scènes
• Foto- en designgalerijenRecent nieuws van dezelfde bron