:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2009
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-07-15 - Geplaatst door: Werner
SUMMER DAYS WITH COO

Langs de oevers van een opgedroogde rivier ontdekt Koichi, een leerling uit groep 6 van de basisschool, een geel aparte steen. Hij besluit om hem mee naar huis te nemen. Als hij zijn aanwinst voorzichtig probeert schoon te maken, komt er ineens een vreemd dier uit... Verrassing, een Kappa! Een grappige watergeest uit de Japanse mythe. Koichi en zijn familie noemen hem Coo en besluiten om hem te houden en voor hem te zorgen. Maar al snel is heel de stad op de hoogte van de Kappa em het nieuws gaat alleen nog maar over hem. Bang dat hij de familie in narigheid zal brengen, gaat Coo weg. Dan begint het avontuur van Coo pas echt, als hij op zoek gaat naar soortgenoten.

* Publieksprijs voor beste langspeelfilm – Anima 2009 (Brussel)

DVD details:
Regie: Mika Ninagawa
Label: Kaze
Herkomst: Japan, 2007
Speelduur: 135 minuten
Geluid: Japans 2.0 en 5.1 / Frans 2.0 en 5.1 / Italiaans 2.0 en 5.1
Frans, Italiaans en Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009


GRAPES OF DEATH (Jean Rolin Collectie)

Grapes Of Death is één van cultregisseur Jean Rollin’s gewelddadigste en bloederigste films en is op deze uitgave in de ongecensureerde versie te zien. Het verhaal draait om een jonge vrouw die belandt in een gebied waar een gevaarlijk verdelgingsmiddel de plaatselijke wijngaard heeft vergiftigd. Het gif heeft de plaatselijke bevolking veranderd in gestoorde zombies, die alles verslinden wat op hun pad komt.

In Grapes Of Death zijn het dus voor één keer niet Rollin’s gebruikelijke vampieren en vampirella’s die de dienst uitmaken. Rollin heeft met deze film zijn variant op de bloederige zombiefilm gemaakt en is erin geslaagd om scènes die zo uit Night Of The Living Dead afkomstig hadden kunnen zijn te vermengen met droomachtige, gotische beelden. Deze film is een absolute must voor zowel de fans van Jean Rollin als de liefhebbers van gory zombiefilms.

DVD details:
Regie: Jean Rollin
Label: Encore
Cast: Brigitte Lahaie, Marie George Pascale, Felix Marten, Serge Marquand
Herkomst: Frankrijk, 1978
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD2.0
Beeld: 4:3
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 24 augustus 2009

Extra's:
• Trailers,
• Diashow


THE NUDE VAMPIRE (Jean Rolin Collectie)

Een jongeman komt op het spoor van een bizarre sekte die zelfmoord verheerlijkt. Het bloed van de zelfmoordenaars wordt gevoerd aan een meisje dat nooit wordt blootgesteld aan zonlicht. Het blijkt dat een groep vooraanstaande mannen het geheim van onsterfelijkheid probeert te ontrafelen. Is het meisje werkelijk een vampier en draagt zij de sleutel van het eeuwige leven in zich? Langzaam komt de waarheid boven tafel in dit sensuele mysterie van de meester van de erotische horrorfilm: Jean Rollin.

DVD details:
Regie: Jean Rollin
Label: Encore
Cast: Caroline Cartier, Olivier Martin, Maurice Lemaitre, LY Lestrong
Herkomst: Frankrijk, 1970
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans DD2.0
Beeld: 4:3
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 24 augustus 2009

Extra's:
• Trailers,
• Diashow


JOHNNY FIRECLOUD

Indiaan Johnny Firecloud keert terug uit de hel van Vietnam om thuis in een nieuwe hel te belanden. Zijn woonplaats is overgenomen door de rijke rancher Colby, die een bloedhekel heeft aan Indianen. Wanneer Colby Johnny aantreft met zijn dochter zijn de rapen dan ook gaar. Colby bewerkt de arme jongen met een zweep en laat hem arresteren wegens verkrachting. Als Johnny’s opa gelyncht wordt, zweert Johnny wraak en voert deze op toepasselijk Indiaanse wijze uit: één trawant van Colby wordt gescalpeerd, een ander valt prooi aan ratelslangen en ook de tomahawk wordt niet vergeten.

Johnny Firecloud is één van de roemrijke trash-producent David F. Friedmans laatste producties en verrassend krachtig geacteerd en effectief verteld. Gelukkig zijn er meer dan genoeg smerige speciale effecten om het niveau wat omlaag te halen.

DVD details:
Regie: William A. Castleman
Label: American Grindhouse
Cast: Victor Mohica, Ralph Meeker, David Canary, Christina Hart
Herkomst: Verenigde Staten, 1975
Speelduur: 99 minuten
Geluid: Engels DD2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 24 augustus 2009

Extra's:
• Short subjects: Wardrums!,
• Blind bidding and how it affects you,
• David F. Friedman gallery of exploitation art,
• original trailer,
• American Grindhouse trailershow


SATANIS, THE DEVIL'S MASS

Gemaakt drie jaar na de oprichting van de Satanskerk in 1966, biedt Satanis, The Devil’s Mass u een lekker sensatiebelust inkijkje in het wezen van deze antigodsdienst. Sensatie, jawel, want het is hier seks, seks en nog eens seks dat de klok slaat. In deze obscure documentaire zien we een man verkleed als bisschop billenkoek krijgen, leren we alles over de geneugten van masturbatie, vrijt een dame met een boa constrictor en volgen er meer fijnzinnige uitspattingen tijdens een zwarte mis. Stichter Anton LaVey komt natuurlijk aan het woord, alsmede diens volgelingen, de buren en LaVeys dochter, die het allemaal maar onzin vindt. Eén van de hoogtepunten is wellicht het moment wanneer Anton zijn leeuw (die hij als huisdier houdt) mee uit wandelen neemt.

DVD details:
Regie: Ray Laurent
Label: American Grindhouse
Herkomst: Verenigde Staten, 1969
Speelduur: 68 minuten
Geluid: Engels DD2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 24 augustus 2009

Extra's:
• Satanic Short “British Black Mass”,
• The legendary Candy Barr dances for the Devil in the Satanic Short “My Tale Is Hot, Coffin Orgies!”,
• American Grindhouse Trailershow


HET JAAR 2062

In Het Jaar 2602 vertellen de kinderen van weleer wat ze hebben meegemaakt tijdens hun verblijf in de Japanse interneringskampen in Nederlands-Indië tussen 1942 en 1945. Het perspectief van het kind is het dwingende uitgangspunt, niet de terugblik van een 80-jarige, maar de opnieuw tot leven gebrachte beleving van een kind. Kinderogen kijken onbevangen het kamp in en weldra zijn honger, dood en gelaarsde soldaten net zo gewoon als handklapversjes en verstoppertje. Het kampleven wordt het gewone leven; de eerste werkelijkheid waar je opgroeit. Het jaar 1942 wordt het jaar 2602: de Japanse jaartelling.

DVD details:
Regie: André van der Hout / Linda Lyklema
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2008, 94 minuten, Nederlands 2.0, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Trailer,
• Archieffilms Een heerlijke jeugd / Naar Nederland (Karin Mulder),
• Het verhaal van een moeder (Willeke van Ammelrooy)


EL VIOLIN

Don Plutarco, zijn zoon Genaro en zijn kleinzoon Lucio leiden een dubbelleven: overdag schrapen ze als rondtrekkende muzikanten enkele pesos bij elkaar, ’s nachts smokkelen ze wapens voor de guerilla van de boeren in de Guerrero-regio die het wreedaardige regime omver probeert te werpen. Als ze naar hun dorp terugkeren, is het bezet door militairen, die alle bewoners verdreven hebben. Er ontspint zich een verhouding op het scherp van de snee tussen Don Plutarco en de kapitein van het commando, waarin de viool een hoofdrol zal opeisen.

* Won maar liefst 24 prijzen, ondermeer de prijs voor beste acteur in de Un Certain Regard-competitite van het filmfestival van Cannes, in 2006

Pers:
Een visueel gedicht in zwart-wit van een adembenemende schoonheid - Premiere
Stark but absorbing drama follows an aging musician, beautifully played by Don Angel Tavira - Variety

DVD details:
Regie: Francisco Vargas
Label: Brunbro
Cast: Don Angel Tavira, Dagoberto Gama, Fermin Martinez, Gerardo Taracena
Herkomst: Mexico, 2006
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Spaans 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Making of (50 minuten)
• trailers


THE TRAP

Het Belgrado van na Milosevic is een stad op zoek naar moreel en existentieel herstel. Mladen en zijn vrouw Marja worden bruusk geconfronteerd met de hartafwijking van hun zoon Nemanja. Het leven van het kind kan worden gered met een dure operatie in het buitenland. Als de ouders de hoop hebben opgegeven het geld bij elkaar te krijgen, biedt een onbekende het bedrag aan, maar vraagt een tegenprestatie: Mladen moet een rivaal van de schenker ombrengen. De val is gezet: kan/mag/zal Mladen een moord begaan om zijn kind te redden?

Pers:
Een sterk door film noir beinvloed misdaaddrama - De Morgen
The Trap is een aantrekkelijke genrefilm die net als Krysztof Kieslowski's Dekaloog zinnige morele vragen op tafel legt en je als kijker tot nadenken dwingt: wat zou jij doen? Maar The Trap biedt meer dan een zenuwslopend verhaal met verrassingen - NRC Handelsblad
Een uitstekende thriller (-) over een burgerman in het nauw - De Filmkrant
Overdonderend - De Volkskrant

DVD details:
Regie: Srdan Golubovic
Label: Brunbro
Cast: Miki Manojlovic, Nebojsa Glogovac, Natasa Ninkovic, Bogdan Diklic
Herkomst: Servië / Duitsland / Hongarije, 2007
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Servisch DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Trailer


EZRA

Ezra vertelt een fictief verhaal dat geïnspireerd is op de burgeroorlog in Sierra Leone. Bij een aanval van rebellen op een lagere school wordt de negenjarige jongen Ezra gekidnapt. Jaren later moet hij voor een Waarheids- en Verzoeningscommissie verschijnen. Het te ontrafelen mysterie luidt: wat is er precies gebeurd de nacht dat gedrogeerde rebellen moord en brand kwamen stichten in het dorp van Ezra’s ouders? De getuigenis van Ezra strookt niet met die van zijn voormalige strijdmakker Cynthia, noch met die van zijn zus Onitcha. Langzaam maar zeker sluit zich het net.

* Bekroond op het Durban International Film Festival, Sundance Film Festival en het Ouagadougou Panafrican Film and Television Festival

Pers:
Fraai verbeelde en confronterende film - Cinema.nl
Een aangrijpende film over kindsoldaten in Sierra Leone - NRC Handelsblad
Ezra is een openhartige en daardoor ook confronterende film die een wereldwijd moreel schandaal behandelt; het gebruik van kindsoldaten in geweldsconflicten - Movie 2 Movie

DVD details:
Regie: Newton I. Aduaka
Label: Brunbro
Cast: Mamoudou Turay Kamara, Mariame N'Diaye, Mamusu Kallon, Richard Gant
Herkomst: Frankrijk / Nigeria, 2007
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Interview met de regisseur,
• trailers


FERMAT'S ROOM

Vier wiskundigen die elkaar niet kennen worden door een mysterieuze gastheer uitgenodigd om op een avond een groot wiskundig vraagstuk op te helderen. Het enige wat hun wordt meegegeven is het pseudoniem van hun gastheer: Fermat. De plaats van ontmoeting is een verlaten huis, de kamer waarin ze zich bevinden is zo geprogrammeerd dat de muren krimpen... Als ze niet tijdig ontdekken wat ze met elkaar gemeen hebben en waarom iemand het op hun gemunt heeft, zullen ze finaal worden verpletterd. Fermat's Room is de eerste bioscoopfilm geschreven en geregisseerd door Luis Piedrahita en Rodrigo Sopeña. Als ervaren tv-schrijvers/regisseurs zijn ze verantwoordelijk voor enkele van de meest succesvolle Spaanse tv-series.

Pers:
Skillfully turned plot develops with satisfying twists of logic - Variety
De film houdt de spanning en ontspanning erin tot het eind - El Pais
Het publiek wordt in de val gelokt, de acteurs zijn schitterend - ABC

DVD details:
Regie: Luis Piedrahita / Rodrigo Sopena
Label: Brunbro
Cast: Santi Millan, Alejo Sauras, Federico Luppi, Lluis Homar
Herkomst: Spanje, 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Spaans DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Trailers


SON OF MAN

In vele opzichten is Son Of Man de opvolger van U-Carmen eKhayelitsha, de Zuid-Afrikaanse film naar de opera van Bizet, die in 2005 in Berlijn met de Gouden Beer werd bekroond. Opnieuw gaat het om een nieuwe versie van klassiek materiaal, deze keer het verhaal van Jezus zoals we dat uit de evangeliën kennen. De locatie is
dezelfde (de township Khayelitsha in Kaapstad), de makers zijn dezelfde (Dimpho di Kopane). De actie van het evangelie is verplaatst naar de denkbeeldige bezette staat Judea 'ergens' in het zuiden van Afrika, waar armoede en geweld de orde van de dag bepalen. De tv brengt verslag van oproer en bezetting. Jezus wordt geboren in een schuur in een sloppenwijk. Zijn boodschap van gelijkheid en geweldloosheid begint hij te prediken na een ontmoeting met een in zwart leder gehulde duivel tijdens zijn besnijdenis volgens de Xhosa-rite.

DVD details:
Regie: Mark Donford-May
Label: Brunbro
Cast: Andile Kosi, Vuyo Sonyaka, Pauline Malefane, Joel Mthethwa
Herkomst: Zuid-Afrika, 2006
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Engels DD2.0 / Xhosa DD2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 17 augustus 2009

Extra's:
• Trailers


LE CHANT DES MARIÉES

Tunesië, 1942. Twee buurmeisjes en hartsvriendinnen ontdekken dat het liefdespad niet altijd over rozen gaat. Myriam wordt uitgehuwelijkt. Nour houdt van haar neef Khaled. Het ene meisje is joodse, het andere moslima. Ze leven onder de Duitse bezetter die hen aan hun kant proberen te krijgen door hun de onafhankelijkheid te beloven. Hoewel ze gedoemd worden afstand van elkaar te nemen, zullen ze opkomen voor hun hechte vriendschap… De thema’s die de Franse regisseur Karin Albou in La Petite Jerusalem verkende, houden haar ook bezig in Le Chant Des Mariées: religie, ontwakende seksualiteit en de verdrukking van de vrouw.

Pers:
Le Chant Des Mariées is de opmerkelijke tweede film van de Franse regisseuse van Algerijnse afkomst Karin Albou - De Standaard
Le Chant Des Mariées verdient een groot publiek. De anti-dogmatische aanpak van Karin Albou is een intellectuele verademing, haar sensuele filmstijl is balsem op de ziel van de filmliefhebber - Moviegids

DVD details:
Regie: Karin Albou
Label: Imagine
Cast: Lizzie Brocheré, Olympe Borval, Najib Oudghiri
Herkomst: Frankrijk, 2008
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Frans 5.1DD / Arabisch 5.1DD
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 24 augustus 2009


FOUR SEASONS

Wereldberoemde panorama’s en de verborgen schoonheid van plekken die niet zo bekend zijn, bieden u de allerdiepste ontspanning aan. Dankzij Peak Escape kunt u de ongereptheid van de Appalachen op een unieke wijze beleven. Dit fascinerende gebergte steekt hoog boven North Carolina en Tennessee uit en is één van de oudste bergketens ter wereld. Dit cyclische verhaal van de seizoenen is de omvangrijkste documentatie die ooit over dit gebied op film is vastgelegd. Door uitsluitend gebruik te maken van HD-technologie, natuurgeluiden en muzikale composities van Tom Middleton, Briza en Secede, gepresenteerd in dolby 5.1 digital surround sound, maakt Peak Escape een natuurbelevenis uit een volledig nieuw perspectief mogelijk.

Gefilmd in de volgende gebieden:
Mount Mitchell
Roan Mountain
Grandfather Mountain
Cold Mountain
Whitewater Falls
Looking Glass Falls
Hebron Rock Colony
Twisted Falls
Steels Creek
Linville Falls
Lost Cove
& veel meer!

DVD/Blu-ray specificaties:
Speelduur: 84 minuten
Releasedatum: 3 augustus 2009
Beeld: 16:9 Anamorf Fullscreen
Geluid: Geen dialoog / DD5.1


BOLLYROBICS


Indiase danselementen uit bekende bollywoodfilms, samengevoegd tot een meeslepende, zweetdrijvende en sexy choreografie: Bollyrobics is een nieuwe soort workout, die de training van coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen met een grote hoeveelheid zinnelijkheid verbindt. Op de originele muziek uit Andrew Lloyd Webbers Bombay Dreams en de bollywoodfilm Indian Love Story worden drie choreografieën met verschillende moeilijkheidsgraad gepresenteerd: van ritmisch-dynamisch en danstechnisch-zinnenprikkelend tot sportiefkrachtig. Elke choreografie wordt stap voor stap door een uitvoerige opbouw ingeleid. Een warm-up en cool-down ronden de work-out af.

DVD/Blu-ray specificaties
Speelduur: 104 minuten
Releasedatum: 3 augustus 2009
Beeld: 16:9 Anamorf Fullscreen
Geluid: Nederlands / Engels / Duits / Frans / Hindi / Spaans / Italiaans DD2.0
Ondertiteling: Nederlands