:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-04-28 - Geplaatst door: Werner
NIGHT OF THE HUNTED

Night Of The Hunted neemt binnen het enerverende oevre van regisseur Jean Rollin een bijzondere plaats in. Deze film bevat niet de gebruikelijke ingrediënten zoals vampirisme en surrealistische lyrische atmosferen waar Jean Rollin meester in is, maar juist een koude realistische sfeer. Bovendien ziet Rollin kans om echo’s van de tweede wereldoorlog te laten doorklinken in deze meeslepende vertelling over een uiterst melancholische gedoemde liefde.

Nacht in een donker bos. Er rent een mysterieus blond meisje. Het is Elisabeth (Brigitte Lahaie), ze is ontsnapt uit een gevangenistoren, waar mensen worden vastgehouden die zijn besmet bij een milieuramp. Door hun besmetting verliezen zij stukje bij beetje hun gedachten, herinneringen en emoties en veranderen in zielige en hulpeloze schepsels. Een jonge man (Vincent Garder) raakt verliefd op Elisabeth en probeert haar te helpen ontsnappen. De handlangers van de “kliniek” zijn echter gewetenloos….

DVD details:

Jean Rollin Collectie
Label: Encore
Cast: Brigitte Lahaie, Vincent Garder, Dominique Journet
Herkomst: Frankrijk, 1980
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• Original trailer,
• Rollin trailershow,
• Slideshow


THE SHIVER OF THE VAMPIRES

Een klassieke Jean Rollin-film. De film ademt vanaf het begin de atmosfeer uit die de kijkers van Jean Rollin verwachten, niet alleen vanwege de zonderlinge popmuziek van Acanthus, de verbluffend mooie actrices Julien en Dominique, maar ook de erotische en lyrische scènes op de begraafplaats en de dichterlijke verzinsels waar de Franse Maestro steeds mee komt. Deze film werkt als een tijdmachine en brengt ons terug naar de tijd waarin Europese filmmakers grenzen verlegden en fantastische films van een hypnotiserende kwaliteit maakten.

Een pasgetrouwd stel Jean-Marie Durand en Sandra Julien vieren de huwelijksreis op het platteland en bezoeken een mysterieus kasteel. Daar raken ze betrokken bij een aantal vreemde voorvallen; het blijkt dat het kasteel wordt bewoond door vampiers. In het bijzonder de vrouwelijke vampier (cult-actrice Dominique) heeft een prettig plan met Julien…

DVD details:
Jean Rollin Collectie
Label: Encore
Cast: Sandra Julien, Jean-Marie Durand, Jacques Robiolles, Dominique
Herkomst: Frankrijk, 1971
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• Original trailer,
• Rollin trailershow,
• Slideshow


FASCINATION

Crimineel Mark probeert zijn partners te slim af te zijn en gaat op de loop met een tas vol goud. Achtervolgd door zijn voormalige kompanen zoekt hij zijn toevlucht in een oud kasteel. Daar treft hij twee mooie jongedames aan, die hem verleiden om de nacht bij hen door te brengen. Mark hapt toe, onwetend welk gruwelijk lot hem te wachten staat.

Fascination is één van Jean Rollins meest geliefde en toegankelijkste films. Losjes gebaseerd op de legende van de bloeddorstige gravin Báthory, weet hij de toeschouwer te fascineren met een combinatie van erotiek en horror, waarin zijn beeldschone muze Brigitte Lahaie weer mag schitteren.

DVD details:
Jean Rollin Collectie
Label: Encore
Cast: Brigitte Lahaie, Franca Mai, Fanny Magier, Sophie Noel
Herkomst: Frankrijk, 1979
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Frans Dolby Surorund 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• Original trailer,
• Rollin trailershow,
• Slideshow


TOKYO GORE POLICE

In de nabije toekomst... De politie van Tokyo is volledig geprivatiseerd. Dit nieuwepolitiebedrijf heeft zijn handen vol aan genetisch gemanipuleerde mutanten die plots moordend de straten onveilig maken. Luca, een hooggeplaatste politie officier heeft speciale "handhavingsvaardigheden" maar haar duistere verleden maakt haar kwetsbaar. Ze heeft zich vastgebeten in de jacht op de mutant die De Ingenieur genoemd wordt, om zo dichtbij haar eindoel te komen; de vernietiging van de mysterieuze Key Man.

Pers:
SFX violence that’s simply mind-blowing… Its demented humor and sheer inventiveness of visual effects can propel it to cult sensation - The Hollywood Reporter
Hold on tight for the bloodiest, most outrageous and inventively enjoyable shocker in ages - Fright Fest UK

DVD details:
Regie: Yoshihiro Nishimura
Label: Shock
Cast: Eihi Shina, Itsuji Itao, Yukihide Benny
Herkomst: Japan, 2008
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Japans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009


DROP OUT

Marion Niplowski’s zangcarriere wil niet erg van de grond komen. Om aan een woning te komen geeft ze zich op een dag uit voor een privé-detective, waarna ze besluit om dat beroep dan ook maar op te pakken. Het duurt niet lang voordat Marion als versbakken privé-detective betrokken raakt bij een moordzaak in een wereld vol geweld, seks en politieke intriges.

DVD details:
Regie: Beatrice Manowski
Label: King Size Entertainment
Cast: Beatrice Manowski, Erdal Yildiz, Axel Pape, Martina Schießer
Herkomst: Duitsland, 1998
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Duits Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 11 mei 2009


UN CONTE DE NOËL

Aanvankelijk hadden Abel Vuillard en zijn veel jongere vrouw Junon twee kinderen, Joseph en Elizabeth. Als blijkt dat Joseph lijdt aan de ziekte van Hodgkin, is hun enige hoop een beenmergtransplantatie. Aangezien niemand geschikt beenmerg heeft, verwekken Abel en Junon een derde kind, Henri. Maar ook Henri blijkt Joseph niet te kunnen redden en Joseph sterft.

Vele jaren later draagt de familie Vuillard deze dramatische gebeurtenissen nog met zich mee. De relatie tussen de kinderen - Elizabeth, Henri en de later geboren zachtmoedige Ivan - zijn uitermate gespannen. Na een heftige discussie verbant de hardvochtige Elizabeth haar broer Henri - een klaploper die zich onledig houdt met vrouwen en drank - uit de Vuillard-clan. Als net voor Kerstmis blijkt dat Junon ook lijdt aan dezelfde kanker als haar overleden zoontje, is voor Henri de tijd gekomen om zijn schuld aan de familie af te lossen. Maar Elizabeths wrok is groot en zij schuift tijdens het kerstdiner haar eigen getroubleerde tienerzoon Paul naar voren als donor.

* Genomineerd voor 9 Césars, o.a. voor Beste Film en Beste Regisseur
* Co-winnaar van de Special Prize for the 61st Festival Award, Cannes 2008

Pers:
Un Conte De Noël is een diepgravende, even tragikomische als genadeloze karakterstudie van een disfunctionele familie - Jan Pieter Ekker, Volkskrant
Een film om verliefd op te worden - Peter de Bruijn, NRC Handelsblad
Een wervelend portret van een gehavende familie - Jos van der Burg, Parool
Een prachtige, dragende, gelaagde rol van Catherine Deneuve - Vrij Nederland

DVD details:
Regie: Arnaud Desplechin
Label: Liberty Productions
Cast: Cathérine Deneuve, Chiara Mastroianni, Mathieu Amalric
Herkomst: Frankrijk, 2008
Speelduur: 151 minuten
Geluid: Frans 2.0 en Frans 5.1
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009


CLOUD 9

Hoe verliefd kan een vrouw van midden zestig zijn? Volgens Andreas Dresen heeft dat allesoverheersende gevoel niets met leeftijd te maken. Zijn hoofdpersoon Inge, gelukkig getrouwd met Werner, valt als een blok voor de 76-jarige Karl en voelt zich weer een jong giechelend meisje. Ze was er niet op uit. Het gebeurde gewoon: eerst die steelse blikken en die magische aantrekkingskracht en even later die opgewonden passie, spanning, sex. Inge is de zestig gepasseerd en dertig jaar gelukkig getrouwd. Toch voelt ze zich als een herboren puber aangetrokken tot de oudere Karl. En hij tot haar. Is deze man het waard om haar huwelijk op het spel te zetten? Inge confronteert haar man met dit voor hem vernietigende nieuws en het gevolg is een heftige en verdrietige ruzie. Wanneer de eerste rookpluimen zijn opgetrokken en de gemoederen enigszins zijn bedaard, lijkt Werner zich in eerste instantie in zijn lot te schikken.

* Winnaar van Coup de Coeur in de Un Certain Regard- competitie, filmfestival Cannes
Pers:
***** Een subliem melodrama... Als taboe-doorbreker scoort Cloud 9 hoog - Volkskrant
Klein juweel... met oog voor menselijke waardigheid, en met gevoel voor humor - Trouw
**** Integere en eerlijke film - NRC Next
**** Een ontroerend document - Algemeen Dagblad

DVD details:
Regie: Andreas Dresen
Label: Amstel Films
Cast: Ursula Werner, Horst Rehberg, Horst Westphal, Steffi Kühnert
Herkomst: Duitsland, 2008
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Duits 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• Interview met regisseur Andreas Dresen,
• Trailers


CALLING ET

Stel je eens voor dat we contact zouden maken met buitenaardse intelligentie. Nu, in dit leven! Er is een kleine groep mensen die zeer serieus met dit onwaarschijnlijke scenario rekening houdt. Hun dagelijks leven bestaat uit het zoeken naar tekenen van buitenaardse beschavingen en denken erover na hoe wij aardbewoners ons moeten presenteren als we echt contact zouden maken. Voor het grote moment is er een protocol. De wens is om als één wereld te spreken. Maar zal dat lukken? Oude, Koude Oorlog-spanningen tussen het Westen en Rusland steken ook hier de kop op. Kan contact met buitenaardse oplossingen bieden voor onze aardse problemen? De film biedt een indringende blik op onze menselijke angsten en verlangens.

Pers:
Vermakelijke documentaire, uitstekend debuut - De Filmkrant
Een blije film die een lichtpuntje is voor elke vertwijfelde kijker - 8weekly

DVD details:
Regie: Prosper de Roos
Label: Cinema Delicatessen
Herkomst: Nederland, 2008
Speelduur: 67 minuten
Geluid: Engels / Nederlands / Russisch / Italiaans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• Deleted scenes,
• Trailer,
• Dolby Digital 5.1 special mix


VERBODEN TE ZUCHTEN

Onder invloed van Robert Bresson en het meest gestileerde van de nouvelle vague koos de Belgische regisseur Alex Stockman voor zijn debuutfilm Verboden te zuchten voor zwart-wit. Twintiger Joris heeft net de bons gekregen en wil zijn verdriet vergeten in Portugal, maar hij raakt zelfs Brussel niet uit. Dat geeft niet, want het levert hem ontmoetingen op met een morbide arts op rust en een zwijgzaam meisje. Gloort daar een nieuwe liefde?

Pers:
Een buitengewoon zelfverzekerde debuutfilm. Zelden is er zo'n fraai en goed gecontrueerde film over stuurloosheid gemaakt - NRC Handelsblad
Nooit werd de troosteloze schoonheid van Brussel krachtiger verfilmd - Flagey
Stijlvol gefilmd en onderkoeld geacteerd. Een sombere, ietwat melancholische film over de eenzaamste tochten: die naar de eigen ziel - Het Volk

DVD details:
Regie: Alex Stockman
Label: Corridor Films
Herkomst: België, 2001
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Nederlands 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands, Engels en Frans ondertiteld
Releasedatum: 4 mei 2009

Extra's:
• In de Vlucht (korte film)
• Verboden te Fietsen (een interview met de regisseur)


HOTEL VERY WELCOME

In Hotel Very Welcome zijn vijf westerse backpackers op zoek naar zichzelf en naar vrijheid en geluk in India en Thailand. Joshua en Adam, twee jonge Engelsmannen, verliezen zich in raveparties bij volle maan en hebben weinig oog voor de omgeving waarin ze zich bevinden én voor elkaar. Intussen zit Svenja vast in een hotel in Bangkok omdat ze haar verbindingsvlucht heeft gemist. Ze begint via de telefoon een hartstochtelijke, maar stuntelige relatie met een Thaise reisagent die amper Engels praat. Daarentegen tracht de sympathieke Ier Liam het echte India te leren kennen, maar dit lost zijn problemen op het thuisfront niet op. En ten slotte is er de Duitse Marion, die hard in een commune werkt om het geluk en de liefde te ontdekken. Maar de weg naar verlichting is hobbelig.

Hotel Very Welcome is een heel persoonlijke tragikomedie over een rusteloze generatie, op de grens tussen feit en fictie. Een visuele trip.

Pers:
Een verfrissende (-) overtuigende eerste film, die eerst charmeert en dan aan het denken zet - Filmmagie
An episodic charmer that's as laidback as the protags would like to be - Variety

DVD details:
Regie: Sonja Heiss
Label: Art Film
Cast: Eva Löbau, Svenja Steinfelder, Chris O'Dowd
Herkomst: Duitsland, 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Duits / Engels / Thai 5.1
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands en Frans ondertiteld
Releasedatum: 11 mei 2009

Extra's:
• Trailer,
• Outtakes,
• Deleted scenes


LA ANTENA


Met La Antena duikt regisseur Esteban Sapir in de schatkamer van de zwijgende cinema en smeedt hij diverse invloeden tot een beeldschoon sprookje-met-boodschap. Navertellen doet haast afbreuk, want La Antena is een film die vooral gezien moet worden. Elk shot kan zo worden ingelijst. Een stad zwicht in stilte onder het juk van een dictator, Mr TV. De hele bevolking is zijn stem kwijt, op een mysterieuze zangeres na. Zij is de spil in een duivels complot om de gehele bevolking te beroven van alle communicatievaardigheden. Een uitvinder en zijn gezin bieden moedig weerstand.

De inspiratie ligt bij de pioniers uit de begintijd van de cinema, maar toch is La Antena een door en door moderne film. Zowel in thematiek -monopolisering- als door de montage en gebruikte technieken. Esteban Sapir stond in de jaren negentig aan de wieg van de nieuwe Argentijnse film. Met deze tweede film maakt hij een inventief en verrassend sprookje over de kracht van de menselijke stem.

* Openingsfilm IFFR 2007

Pers:
Visually La Antena is a rare treat: shot in silvery monochrome, every frame feels lovingly crafted - Time Out, Londen
La Antena is a tour de force - The Observer

DVD details:
Regie: Esteban Sapir
Label: Tiger Releases
Cast: Valeria Bertuccelli, Alejandro Urdapilleta, Julieta Cardinali, Rafael Ferro
Herkomst: Argentinië, 2007
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Spaans 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 11 mei 2009

Extra's:
• Making of,
• Trailers


BOVEN DE BERGEN

Zes mensen gaan op weg om van het uiterste noorden van Nederland tot het diepste zuiden te lopen, op zoek naar de bergen. Slechts twee van hen bereiken einddoel.

Pers:
Een mooie film - De Filmkrant
Een uitzonderlijke, (-) intelligente en bemoedigende film - NRC Handelsblad

DVD details:
Regie: Digna Sinke
Label: SNG
Cast: Catherine ten Bruggencate, Eric Corton, Johan Leysen, Renée Fokker
Herkomst: Nederland, 1992
Speelduur: 107 minuten
Geluid: Nederlands 2.0
Beeld: 4:3
Engels ondertiteld
Releasedatum: 25 mei 2009


DE DRIE BESTE DINGEN IN HET LEVEN

De succesvolle violiste Sacha, woonachtig in Parijs, besluit naar Amsterdam te gaan om daar haar vriend te zoeken. In de trein ontmoet ze een wonderlijke Tsjech die haar opzadelt met een doos, waarin een witte eend blijkt te zitten. Sacha's vriend is niet thuis, waardoor ze een speelbal van gebeurtenissen wordt. Totdat ze Caspar en Maarten ontmoet, twee vrienden die bewust buiten de maatschappij leven. Zij leggen Sacha uit wat ze de drie beste dingen in het leven vinden.

* Geselecteerd voor het Internationaal Film Festival van Toronto, 1993

Pers:
Tijdloze emoties, tijdloze muziek, een tijdloos verhaal - De Filmkrant
Lichtvoetig, virtuoos, echt een Nederlandse film die ook door François Truffaut gemaakt had kunnen worden - Ab Zagt op Filmfocus.nl

DVD details:
Regie: Ger Poppelaars
Label: SNG
Cast: Loes Wouterson, Victor Löw, Gerard Thoolen, Gijs Scholten van Aschat, Pierre Bokma, Jack Wouterse
Herkomst: Nederland, 1992
Speelduur: 103 minuten
Geluid: Nederlands 2.0
Beeld: 4:3
Engels ondertiteld
Releasedatum: 25 mei 2009


LAURENT PARIENTE @ MUDAM

In mei 2008, na een jaar van testen en afwikkelen met hulp van het technische team van het museum, installeerde kunstenaar Laurent Pariente zijn nieuwste werk in de centrale hal van Mudam Luxemburg: een enkele doorzichtige, gekleurde wand van meer dan 300 meter lang, samengesteld uit 144 panelen. Deze documentaire toont de contructie en installatie van het kunstwerk, met enkel een toelichting van de deelnemers van het project: Laurent Pariente zelf en de leden van het Mudam-team. Dag na dag observeert Antoine de Roux' camera elke fase van de ontwikkeling van het kunstwerk, tijdens alle twijfels en problemen. Deze intieme invalshoek maakt van Laurent Pariente @ Mudam een meeslepende kijkervaring.

DVD details:
Regie: Antoine de Roux
Label: Lowave
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 84 minuten
Geluid: Frans 2.0
Beeld: 4:3
Engels en Frans ondertiteld
Releasedatum: 25 mei 2009