:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: THE FIXER
PERSBERICHT: THE FIXER
Bron: Just Entertainment - Datum: 2009-04-03 - Geplaatst door: Werner

Engelse BBC misdaadserie The Fixer nu te zien op dvd

Wie het nieuws volgt weet maar al te goed dat politie en justitie slechts sporadisch succes hebben in hun jacht op de georganiseerde misdaad. In de Engelse BBC serie The Fixer gaat undercoveragent Lenny Douglas daarom een stap verder. Hij zet voormalig commando en tweevoudig moordenaar John Mercer in om buiten iedere wettelijke kaders om de strijd aan te gaan met de georganiseerde criminaliteit. Het levert een spannende misdaadserie op die drama combineert met overduidelijke actie- en thrillerelementen. De zesdelige serie van de makers van succesvolle titels als Spooks en Life on Mars verschijnt in april op dvd.

In The Fixer volgen we het personage John Mercer (gespeeld door Andrew Buchan). Als hij onverwacht wordt vrijgelaten uit de gevangenis, blijkt dat niet zonder rede. Mercer heeft een verleden bij de SAS, de special forces van het Britse leger en is verkozen om onder de hoede van voormalige politieagent Kenny Douglas (gespeeld door Peter Mullan, bekend van de films Trainspotting en Braveheart) een onaantastbare crimineel uit te schakelen. Douglas dwingt Mercer daarna voor hem te blijven werken. Hij wordt gekoppeld aan de jonge Calum die behalve een getalenteerde inbreker vooral geïnteresseerd is in drugs, vrouwen en housemuziek. Het tweetal wordt gecomplimenteerd met de beeldschone maar volstrekt amorele femme fatale Rose (Tamzin Outhwaite). Zij ziet er geen probleem in het bed met iemand te delen als de goede zaak daar mee gediend is. Gedrieën wijden zij zich aan hun missie: daar waar politie en justitie falen, orde op zaken stellen in het criminele circuit.

The Fixer speelt zich af achter de schermen van de georganiseerde misdaad, met grauwe Zuid Londen als decor. Scenarioschrijver Ben Richards koos daar bewust voor. 'The Fixer is het tegenovergestelde van bekende Engelse kostuumdrama's. Ik wilde in toon en decor heel eigentijds blijven, zowel qua taalgebruik als de humor die er in zit, en een wereld laten zien die hoogst zelden de televisie haalt.'  Richards schreef een scenario waar ruimte is voor drama. Mercer is naast tweevoudig moordenaar liefhebber van literatuur. Zijn opdrachtgever Lenny haat en bewondert hij tegelijkertijd. Calum is dankzij zijn humor aan de ene kant een innemende jongen maar aan de andere kant een straatschoffie die snel over de rooie gaat. Toch doe je The Fixer te kort door het uitsluitend als dramaserie te kwalificeren. Daarvoor biedt de serie simpelweg teveel actie en spanning. Scènes als die waarbij Mercer in zijn eentje een bordeel vol met Albanese criminelen binnenvalt, zijn in The Fixer volop te zien. 

The Fixer speelt met de vraag hoe ver je in het bestrijden van zware criminaliteit kan gaan. Het is een dilemma waar Mercer voortdurend mee worstelt. Aan het einde van de serie vraagt hij zich af hoe het kan dat hij is gaan houden van het zware undercoverleven. De vraag is dan niet meer of het Mercer lukt uit die wereld te stappen maar of hij er nog wel uit wil stappen. 

 
EINDE PERSBERICHT