:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: AUSTRALIA
PERSBERICHT: AUSTRALIA
Bron: Fox - Datum: 2009-03-28 - Geplaatst door: Werner
AUSTRALIA
Schitterende spanning en romantiek met Nicole Kidman en Hugh Jackman
Verkrijgbaar op Blu-ray/dvd vanaf 8 april

Australia is een prachtfilm die je gezien moet hebben. Een avontuur vol wervelende romantiek, een aangrijpend verhaal met verschillende invalshoeken en een schitterende cast en regie. Het Australische duo Kidman en Jackman zetten een zelden geziene prestatie neer. Neem je tijd om te genieten van dit episch, passioneel en actievol avontuur.

Het verhaal
Lady Ashley, een Engelse aristocrate (Nicole Kidman), verlaat haar luxe leventje en trekt het Australische binnenland in. Ze ontmoet een ruige veedrijver (Hugh Jackman) die haar helpt haar ranch te beschermen. Samen vertrekken ze op een overweldigende reis door de mooiste en de meest afgelegen gebieden ter wereld. Als ze elkaar kwijtraken in Darwin, dat gebombardeerd wordt door de Japanse strijdkrachten, doen ze er alles aan om te overleven en elkaar terug te vinden. Regisseur Baz Luhrmann combineert passie, liefde en avontuur met overweldigende beelden van het Australische landschap in deze prachtige en spectaculaire film.

Australische topcast
Meervoudig Oscar-winnares Nicole Kidman (Moulin Rouge, Cold Mountain, The Hours) bewijst haar klasse opnieuw en schittert als Lady Sara Ashley. Ze vindt een waardig tegenspeler in Tony-awardwinnaar Hugh Jackman (X-Men, X-Men II, X-Men III). Regisseur Luhrmann heeft niet alleen Australische sterren gecast als hoofdpersonages, hij heeft ook een rol gegeven aan David Gulpill, een aboriginal-acteur die de medicijnman vertolkt.

Unieke omgeving
De rituelen en de cultuur van de aboriginals spelen een bijzondere rol in het verhaal. Het drama krijgt nog meer integriteit door het in beeld brengen van de 'heropvoedingspraktijken' ten aanzien van de oorspronkelijke Australische bewoners.

Schitterend werkstuk van Baz Luhrmann
Baz Luhrmann toont zich opnieuw een grootmeester in het neerzetten van een breedgeschilderd episch drama. Zijn visuele taal, al overtuigend gedemonstreerd in Moulin Rouge, Romeo+Juliet en Strictly Ballroom, krijgt een nieuwe dimensie in Australië, niet toevallig zijn moederland. De Japanse aanval is een ogenblik van verbijstering, de camerablik op de Australische jungle en de ruwe outback opent een nieuwe wereld.

Boxoffice beloont kwaliteit
In Nederland scoorde Australia met een indrukwekkend resultaat van 2,4 miljoen euro een beter boxofficeresultaat dan The Devil Wears Prada, Kingdom Of Heaven, Moulin Rouge en The Aviator. In België deed de film het uitstekend in Vlaanderen en het Franstalige landsgedeelte is nog maar aan de ontdekking begonnen. Wereldwijd staat de teller op ongeveer 130 miljoen euro.

Productinformatie
Koop-Blu-ray
Titel: Australia
Releasedatum: 8 april 2009
25/50 dual layered BD-50 single layer-disc
Genre: avontuur, oorlog, romantiek
Leeftijd: 12, vuistje, spinnetje
Lengte: 167 min.
Geluid: Engels 5.1 DTS HD
Spaans 5.1 DTS
Beeld: 16x9 LBX 2.35
Menu: Nederlands, Engels, Spaans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Spaans

Extra's dvd:
• Verwijderde scènes

Koop-dvd
Titel: Australia
Releasedatum: 8 april 2009
Genre: avontuur, oorlog, romantiek
Leeftijd: 12, vuistje, spinnetje
Lengte: 158 min.
Geluid: Engels 5.1 DD
Beeld: 16x9 LBX 2.35
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Verwijderde scènes

Huur-dvd
Titel: Australia
Releasedatum: 31 maart 2009
Genre: avontuur, oorlog, romantiek
Leeftijd: 12, vuistje, spinnetje
Lengte: 158 min.
Geluid: Engels 5.1 DD, Spaans 5.1 DD
Beeld: 16x9 LBX 2.35
Menu: Nederlands, Engels, Spaans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, SpaansRecent nieuws van dezelfde bron