:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL
PERSBERICHT: RELEASES APRIL
Bron: Filmfreaks - Datum: 2009-03-18 - Geplaatst door: Werner
SCARE THEIR PANTS OFF

John en Bert zijn geen leuke jongens. Deze smeerlappen ontvoeren vrouwen om hen de stuipen op het lijf te jagen. Hun eerste slachtoffer nemen ze mee naar huis, stoppen haar vol met drugs, om het arme meisje vervolgens te laten benaderen door een sinistere verschijning. Deze figuur, getooid met een ijzeren masker, vertelt haar met diepe stem dat hij al zeven jaar dood is en dat zij zijn laatste avontuurtje zal zijn. Dame nummer twee wordt ook gedrogeerd en wordt wakker op een altaar, waar een dienst wordt gehouden ter ere van de godheid Apu. Het derde meisje wordt meegenomen in een taxi, waarvan Bert zelf de chauffeur is. Vastgeklonken aan het plafond wordt ze op brute wijze ondervraagd door John, die een uniform uit de jaren veertig op de kop heeft getikt. Als hun gestoorde bonte avond ten einde is, worden de meiden verscheept per boot en maakt het tweetal al weer plannetjes voor het volgende weekend.

Scare Their Pants Off mag de geschiedenis ingaan als de meest smakeloze sexploitationfilm aller tijden. Een exercitie in slechte smaak die u met open mond zal aanschouwen, waarbij de geschifte, experimentele soundtrack alleen maar bij draagt aan uw desoriëntatie: zit ik thuis voor de buis of in de meest verlopen grindhouse van 1968...?

DVD details:
Regie: John Maddox
Label: American Grindhouse
Cast: Sean Laney, John Woods, Mary St. Feint, Claire Adams
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Speelduur: 61 minuten
Geluid: Engels 2.0,
Beeld: 4:3,
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 april 2009

Extra's:
• American Grindhouse trailershow,
• Grindhouse short subject 'Couples Welcome',
• short: Girls for sale,
• Barry Mahons 1967 'Hot Skin and Cold Cash'HELP WANTED FEMALE


Jo-Jo heeft een karateschool en in haar vrije tijd berooft ze mannen van middelbare leeftijd van hun geld. Haar vriendin Luana is een dure stripper die op een avondje een persoonlijke stripsessie houdt voor meneer Sebastian Gregory. De avond neemt een vreemde wending wanneer Sebastian een klontje LSD naar binnen werkt en Luana vertelt wat er precies gebeurd is met zijn ex-vriendin Barbara, een dame die kickte op een combinatie van seks en geweld. Als duidelijk wordt dat hun sadistische spelletjes uit de hand waren gelopen, moet Luana vrezen voor haar leven.

Help Wanted Female bevat alles wat je van een Grindhouse-klassieker mag verwachten. Een wansmakelijke mengeling van zwarte humor, perverse erotiek en een macaber plot, die erop wacht om door u herontdekt te worden. Hierbij is het innemen van een klontje geestverruimende suiker niet per se noodzakelijk.

DVD details:
Regie: Harold Perkings
Label: American Grindhouse
Cast: Inga Olsen, Jack Vorno, Dianne Michaels, Lucki Winn
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Speelduur: 60 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 april 2009

Extra's:
• American Grindhouse trailershow,
• 'Lessons of the Strap' featurette


WRISTCUTTERS

Zia heeft een wel heel drastische oplossing voor zijn gebroken hart: hij snijdt zijn polsen door. Het hiernamaals voor zelfmoordenaars waar hij terechtkomt, is echter grotendeels hetzelfde als het leven op aarde, maar dan grauw, kapot en versleten. Als Zia hoort dat zijn ex-vriendin zijn voorbeeld heeft gevolgd door een einde aan haar leven te maken, begint hij aan een lange en vreemde zoektocht om haar te vinden. Zijn reisgezellen zijn de Russische muzikant Eugene die een zwart gat onder het dashboard van zijn auto heeft zitten, en liftster Mikal die beweert dat haar zelfmoord een ongeluk was en op zoek is naar de "people in charge". Door alle bizarre mensen en vreemdsoortige situaties die het drietal op hun pad vindt, is het echter nog maar de vraag of Zia zijn ex zal weten te vinden om haar eens en voor altijd de liefde te verklaren.

Het originele, zwart-komische sprookje Wristcutters van de Kroatische debutant Goran Dukic werd gebaseerd op een kort verhaal van de Israelische schrijver Etgar Keret. Eerder bewerkte Keret het verhaal al tot een graphic novel, Pizzeria Kamikaze genaamd.

Pers:
Genially warped road-trip comedy... This affectionate slow-blooming romance mines an understated vein of comic melancholy that the actors' wistful performances perfectly capture - Variety
Zwarte humor en zelfspot in een afgeragde wereld waar een toekomst onmogelijk lijkt en het gewone bijzonder is. Met goede muziek, veel drank en echte liefde - Zone5300
Heerlijk cynisch en de verbeelding van het leven na de dood voor de zelfmoordenaar is grauw en effectief -
Filmtotaal.nl
Een originele, uiterst sympathieke roadmovie - DJ Broadcast

DVD details:
Regie: Goran Dukic
Label: Filmfreak
Cast: Patrick Fugit, Shannyn Sossamon, Shea Whigham, Tom Waits
Herkomst: Verenigde Staten, 2006
Spoeelduur: 115 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedataum: 6 april 2009


LA MAREA

La Marea, van de Argentijn Diego Martínez Vignatti, is een verstild portret van een jonge vrouw die rouwt om een onherstelbaar verlies. Lang aangehouden opnamen, wijde kaders en een rustige montage kenmerken Martínez Vignatti’s speelfilmdebuut. Martínez Vignatti verwierf eerder bekendheid als de cameraman van Carlos Reygadas’ Japón (2002) en Batalla En El Cielo (2005).

Pers:
Bij alle rappe, gehaaide, flitsende, brutale digitale films en filmpjes van veel jonge makers is dit een baken van rust en weloverwogen schoonheid - NRC Handelsblad
Een filmische tour de force, en een prachtig, intiem portret van een rouwende vrouw - Skrien

DVD details:
Regie: Diego Martínez Vignatti
Label: Filmmusem
Cast: Eugenia Ramírez Miori, Eduardo Leivar, Marcela Ferradás, Sebastián Ureta
Herkomst: Argentinië/België, 2007
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Spaans 2.0, Spaans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands, Engels en Frans ondertiteld
Releasedataum: 6 april 2009

Extra's:
• Making of, twee scenes met audio-commentaar,
• interviews met de regisseur en de hoofdrolspeelster,
• trailer


MILKY WAY

Avant-gardistische psychedelica, poëtisch minimalisme, meditatief tableau vivant, cartooneske schets, Milky Way is alles. De kijker wordt meegenomen naar een georkestreerde werkelijkheid, van zwembadchoreografie tot mountainbikeballet. In negen onafhankelijke lange scènes, alle vanuit een vast kader gefilmd, maakt regisseur Benedek Fliegauf een studie van basale menselijke bewegingen, handelingen en communicatie. Dialogen ontbreken. Een uitgekiende, subtiele soundtrack biedt een enigmatisch reliëf en versterkt het dagdroomeffect. Plaats en tijd zijn schijnbaar onbelangrijk. Benedeks strak georkestreerde composities krijgen een welhaast grafische kwaliteit, die eerder naar beeldende kunst dan naar film neigt. Het abstracte vocabulaire van elk hoofdstukje resulteert in een enigszins gefixeerd puntje in een groter verhaal, zoals een stipje in onze Melkweg.

Pers:
Het unieke van de "ambient movie" Milky Way ligt in de allereerste kijkervaring. (-) Ga maar kijken - De Filmkrant
Fliegauf speelt geraffineerd met filmische conventies. Zijn composities zijn bijzonder fraai - NRC Handelsblad
Mise-en-scene triumphs in Milky Way - Variety

DVD details:
Regie: Benedek Fliegauf
Label: Mokum Film
Cast: Péter Balázs, Barbara Balogh, Sándor Balogh
Herkomst: Hongarijë, 2007
Speelduur: 75 minuten
geen dialoog
Beeld: 16:9
Releasedataum: 6 april 2009

Extra's:
• Biografie van de regisseur


RECYCLE

De geest van de in 2006 omgekomen terroristenleider Abu Musa Al-Zarqawi waart nog steeds rond in Zarqa, de tweede stad van Jordanië. Voordat deze arme stad de voedingsbodem werd voor Al-Qaeda, werden er Mujahideen gerekruteerd die het communistische regime in Afghanistan bestreden. Door de stoffige straten van Zarqa doolt ook ex-mujahideen Abu Amar. Als verbitterde ex-strijder en amateur-islamgeleerde schreef hij een verhelderend boek over de Jihad, maar hij kan geen uitgever vinden en heeft geen geld om het zelf te publiceren. Zijn supermarkt Al Jihad is failliet gegaan, zijn vader heeft hem het huis uit gezet en nu doorkruist hij, vergezeld van zijn jongste zoontje, iedere dag met zijn oude vrachtwagentje Zarqa om met het verzamelen van oud papier en kartonnen dozen in zijn schamele levensonderhoud en dat van zijn vrouw en acht kinderen te voorzien. Na een hachelijk avontuur in Irak, ziet hij zich gedwongen een onverwacht offer te brengen om de totale vernedering af te wenden. De Nederlands-Jordaanse journalist Mahmoud Al Massad (Shatter Hassan, 2001) ging terug naar zijn geboortestad en volgde met een hdv-camera Amu Amar op de voet. Deze fascinerende, ontroerende en prachtig gefotografeerde documentaire gunt de kijker een genuanceerder beeld van islam en politiek dan de westerse media dagelijks tonen.

Pers:
Al Massad's lensing is at once magnificent and raw - Variety
Fascinerende documentaire die alles heeft waar de door terrorisme geobsedeerde nieuwsindustrie nooit aan toekomt - Filmkrant
Recycle bewijst de documentaire waarde van het voor een langere periode op één plek filmen - Het Parool
Indrukwekkend documentair portret - Trouw

DVD details:
Regie: Mahmoud Al Massad
Label: Mokum Film
Herkomst: Nederland / Jordanië, 2007
Speelduur: 80 minuten
Geluid: Arabisch 2.0
Beeld: 16:9 anamorf
Nederlands ondertiteld
Regie: Mahmoud Al Massad
Label: Mokum FilmUIT HET ARCHIEF