:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES
PERSBERICHT: NIEUWE RELEASES
Bron: Just Entertainment - Datum: 2009-03-04 - Geplaatst door: Werner
THE WAR

Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld aan de hand van persoonlijke herinneringen van mannen en vrouwen uit vier steden en dorpen in verschillende delen van de Verenigde Staten: Waterbury (Connecticut), Mobile (Alabama), Sacramento (California) en het boerendorp Luverne (Minnesota). Veteranen vertellen hoe het was om te vechten, mensen te doden en mensen te zien sneuvelen, van de Normandische kusten tot aan Okinawa. Hun gruwelijke ervaringen worden verweven met de ingrijpende gebeurtenissen die zich afspeelden aan het thuisfront. Daar draaide de oorlogsindustrie op volle toeren en leefden velen in constante angst voor dat ene noodlottige telegram. De voornaamste conclusie is dat er in buitengewone tijden geen gewone mensen bestaan.

Met de stemmen van o.a. Samuel L. Jackson & Tom Hanks!
Verpakking: 10 pag. digipack + slipcase
Aantal dvd's: 5
Speelduur: 840 minuten


MEIN KAMPF

Toen deze film vijftien jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het eerst werd vertoond, ging er een ware schok door de bioscoopzalen. Nog nooit was een zorgvuldig gemaakte selectie van beelden uit twaalf jaar oorlog gecompileerd tot een avondvullende productie. Het was de in Berlijn geboren filmmaker en journalist Erwin Leiser die besloot het verhaal te vertellen van Hitler's opkomst, triomfen en uiteindelijke ondergang. Het merendeel van het door Leiser geselecteerde beeldmateriaal was nog nooit in het openbaar vertoond. Sommige fragmenten, geschoten door Goebbels' eigen mensen, waren door de Nazi's te heftig bevonden, zelfs voor propagandadoeleinden. Het meest schrijnend zijn misschien wel opnamen die werden gemaakt in het getto van Warschau.

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 111 minuten


SECRETS OF WAR

Secrets Of War werpt in 26 afleveringen een nieuw licht op opmerkelijke militaire operaties en spionageacties uit de Tweede Wereldoorlog, de conflicten in Korea en Vietnam en de Golfoorlog. Deze intrigerende documentaireserie werd geproduceerd op basis van uiterst nauwgezet onderzoek en bevat beeldmateriaal dat voorheen niet mocht worden vertoond. Raadsels worden ontsluierd en onbekende feiten worden boven water gehaald. De boeiende bijbehorende verhalen worden verteld door de in 2008 overleden acteur en Oscarwinnaar Charlton Heston. Mede dankzij het gebruik van moderne beeldtechnieken en geavanceerde 3D-animaties is Secrets Of War een meer dan bijzonder historisch document.

Verpakking: 3 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 9
Speelduur: 1352 minuten


WAR IN THE ARCTIC

In de Tweede Wereldoorlog vormde zelfs het eindeloze ijs rond de noordpool een strijdtoneel. Hier werd gevochten om waardevolle ertsen en strategische belangen. Het begon in 1940, met de bezetting van Denemarken en Noorwegen door de Nazi's. Toen diezelfde Nazi's een jaar later opmarcheerden naar de Sovjet-Unie, werden de Duitse troepen in Scandinavië naar de Sovjetgrens in het verre noorden gestuurd. Doel: de verovering van Moermansk, de belangrijkste ijsvrije haven van het noorden. Uiteindelijk werd Moermansk voor de Nazi's een ware obsessie, die ertoe leidde dat er in de Noordelijke IJszee zwaar werd gevochten. Geallieerde strijders noemden missies in deze contreien een 'enkele reis zelfmoord'.

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 100 minuten


NUREMBERG NAZI'S ON TRIAL

Dit boeiende driedelige BBC-docudrama is gewijd aan het geruchtmakende Proces van Neurenberg, dat begon in november 1945. In de beklaagdenbank zaten destijds maar liefst 21 Nazi-kopstukken tegen wie de doodstraf werd geëist. Maar het echte verhaal van Neurenberg speelde zich af achter de schermen, waar advocaten en psychologen zich verdiepten in de gedachtewereld van deze beruchte figuren. Nuremberg - Nazis On Trial is gefocust op de processen tegen de drie meest prominente Nazi's die in Neurenberg terechtstonden: Hermann Goering (de leider van de Luftwaffe), Rudolph Hess (Hitler's nummer 2) en Albert Speer (de architect van het Derde Rijk).

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 180 minuten


THE NAZI'S & AUSCHWITZ

The Nazi's: In The Nazis - A Warning From History worden allerlei mythen rond de opkomst en ondergang van het Derde Rijk onder de loep genomen. De serie laat zien hoe de Nazi's aan de macht kwamen, hoe ze regeerden, hoe ze de door hen bezette gebieden behandelden en vooral: hoe een beschaafde natie kon komen tot zulke onvoorstelbare misdaden tegen de menselijkheid.
Auschwitz: Deze indringende zesdelige TV-serie werd mede vervaardigd in het kader van de zestigste gedenkdag van de bevrijding van Auschwitz, op 27 januari 1945. Aan de hand van uniek beeldmateriaal en gesprekken met overlevenden en andere betrokkenen wordt het verhaal verteld van een van de grootste gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog. Elke aflevering belicht een fase uit de geschiedenis van het beruchte concentratie- en vernietigingskamp, vanaf de eerste plannen tot en met het moment dat het kamp door het Rode Leger werd bevrijd.

Verpakking: 2 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 5
Speelduur: 600 minuten


BRAMWELL SERIE 1

Bramwell is een heerlijke historische dramaserie die zich afspeelt in Londen aan het einde van de negentiende eeuw. In het Victoriaanse tijdperk is het niet bepaald gebruikelijk dat een vrouw de ambitie heeft om chirurg te worden. Maar de levenslustige, tegendraadse Eleanor Bramwell laat zich door zulke overwegingen niet tegenhouden. Zij is vastbesloten de hele medische wereld een grondige opfrisbeurt te geven. Dat levert haar heel wat vijanden op, met name in artsenkringen. Ze komt bijvoorbeeld regelmatig in botsing met het hoofd chirurgie, een man die meer opheeft met traditie dan met vooruitgang. Actrice Jemma Redgrave maakt van Eleanor Bramwell een gedreven, geloofwaardig personage - en een vrouw om van te houden.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 420 minuten


BLAKE'S 7 SERIE 2

In de derde eeuw van de tweede kalender, na de chaos van de intergalactische oorlogen, zijn de meeste bevolkte werelden in de tirannieke greep van een grote supermacht. De corrupte regering, de Federatie genaamd, maakt George Orwell's meest angstaanjagende voorspellingen voor 1984 waar. Vrijheid is een misdaad die bestraft wordt met de dood. Het merendeel van de bevolking leeft in een door drugs veroorzaakte staat van volgzaamheid. Elke wereld kent eigen rebellengroepen, die ofwel voor de misdaad kiezen ofwel voor het Verzet. Dit is het verhaal van zo'n rebellengroep, geleid door vrijheidsstrijder Roj Blake. Een groep van merendeels ontsnapte veroordeelden, dieven en smokkelaars, samengebracht door het toeval.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 4
Speelduur: 650 minuten


THE OTHER BOLEYN GIRL

In dit prachtige verhaal over seks, hartstocht en intriges aan het hof draait alles om de relatie tussen twee rivalen, de gezusters Boleyn. En niet te vergeten: over vooraanstaande families die proberen hun status te verhogen en daarvoor hun dochters als pionnen inzetten. Mary Boleyn, een van de hofdames van Katherine van Aragon, is gelukkig getrouwd met William Carey, een hoveling van Hendrik VIII. Maar dan dwingt haar familie haar om de maîtresse van de koning te worden. Mary vindt het vreselijk maar ze heeft geen keuze; ze doet wat haar familie van haar vraagt. In een mum van tijd wordt ze verliefd op de jonge vorst en schenkt ze hem zelfs een zoon. Helaas gebeurt het onvermijdelijke: de koning is op Mary uitgekeken en gaat weer op vrouwenjacht.

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 90 minuten


JAMES DEAN BOX

James Dean (1931 - 1955) is ruim een halve eeuw na zijn tragische dood - hij verongelukte op 24-jarige leeftijd met zijn Porsche op Highway 466 in Californië - nog altijd een icoon dat tot de verbeelding spreekt. De Amerikaanse acteur dankt zijn postume status vooral aan zijn beroemdste film, Rebel Without A Cause (1955), waarin hij schitterde als de opstandige highschool-leerling Jim Stark. De twee andere rollen die Dean legendarisch maakten, waren die van einzelgänger Cal Trask in East Of Eden (1955) en de jonge landbouwer Jett Rink in Giant (1956). James Dean was de eerste die na zijn dood een Oscarnominatie kreeg voor Beste Acteur. Deze DVD-box bevat een unieke collectie films, documentaires, afleveringen uit tv-series en ander zelden vertoond beeldmateriaal. Een must voor iedereen die zich nog altijd graag laat betoveren door de magie van 's werelds favoriete 'bad boy' uit de jaren '50.

Verpakking: 3 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 406 minuten


GARDENS OF THE WORLD MET AUDREY HEPBURN

In het met een Emmy Award bekroonde Gardens Of The World presenteert de charmante topactrice Audrey Hepburn verschillende tuinthema's. In een schitterende serie van acht programma's laat zij vijftig van de mooiste tuinen ter wereld zien, zoals Italiaanse Renaissance tuinen, 17e-eeuwse Franse tuinen en 20e-eeuwse Engelse tuinen. Audrey Hepburn bekijkt de tuinen vanuit historisch, cultureel en esthetisch perspectief en voert de kijker mee in een betoverende wereld met adembenemende beelden. Haar medepresentator is de bekende Engelse acteur Michael York.

Verpakking: amaray
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 200 minuten


THE CELTS

Deze zesdelige documentaireserie gaat op zoek naar de Kelten, het geheimzinnige volk dat zo'n enorme invloed heeft gehad op de Europese cultuur. Ruim 800 jaar lang speelden ze een zeer prominente rol in heel Europa. Door de oude Grieken en Romeinen werden ze omschreven als 'een van de vier belangrijkste barbaarse volkeren ter wereld'.  We volgen hun spoor vanuit Hongarije via Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland naar Frankrijk. Natuurlijk bezoeken we ook de vier Keltische streken die tot op de dag van vandaag bestaan: Ierland, Schotland, Wales en Bretagne. Hier leven de muziek, de poëzie en andere tradities van het trotse volk voort. De grote Keltische mythen worden er nog steeds van vader op zoon verteld. Zo strijden de moderne Kelten voor het behoud van hun erfgoed; een strijd die nog eens wordt geïllustreerd door het feit dat hun oude taal, het Bretons, nog steeds door velen wordt gesproken.

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 2
Speelduur: 330 minuten


BBC DETECTIVE BOX DEEL 6

Deze zesde editie van de BBC Detective Box biedt wederom sterke staaltjes van detectives zoals die alleen door de Britse omroep BBC worden gemaakt. Het gaat om op zichzelf staande, afgeronde episodes uit buitengewoon succesvolle series. Met gelauwerde helden, zoals patholoog-anatoom Samantha Ryan (Silent Witness), het speurdersduo Andy Dalziel en Peter Pascoe (Dalziel & Pascoe), de eigenzinnige rechter John Deed (Judge John Deed), het Cold Case-team van Waking The Dead en Miss Marple, de onsterfelijke creatie van Agatha Christie. De liefhebber weet genoeg: ook deze BBC Detective Box staat garant voor vele uren kijkplezier!

Inhoud:
• Silent Witness - Only the lonely
• Waking The Dead - Deathwatch
• Dalziel & Pascoe - A Killing Kindness
• Judge John Deed - Nobody's Fool Everyone's Child
• Miss Marple - Sleeping Murder

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 5
Speelduur: 565 minuten


BEST OF BRITISH COMEDY BOX 2

Voor de vele liefhebbers kan er geen discussie over zijn: Britse humor staat wereldwijd op eenzame hoogte. Al die fans zullen genieten van deze DVD-collectie met hoogtepunten uit de geschiedenis van de Britse tv-comedy. De box bevat 5 DVD's met daarop:
- Een aantal afleveringen van Auf Wiedersehen Pet, over een ontwapenende groep Britse bouwvakkers die zijn heil zoekt in Duitsland (aflevering 4 t/m 6).
- Afleveringen van de legendarische serie Please, Sir!, over een jonge leraar die een klas pubers onder zijn hoede krijgt (aflevering 4 t/m 6).
- De tweede serie van de absurdistische comedy Bottom, met Young Ones-acteurs Rik Mayall en Adrian Edmondson.
- Uit de onvolprezen reeks Rik Mayall Presents: de films The Big One, Dirty Old Town en Clair De Lune.
- Drie afleveringen van The Royle Family, de unieke en veelgeprezen 'real life comedy' (aflevering 4 t/m 6).

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 5
Speelduur: 765 minuten


THE SECRET POLICEMAN'S BALL

Onder de noemer The Secret Policeman's Ball werd sinds 1976 een hele reeks comedy-avonden georganiseerd
waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de internationale mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Tijdens deze benefietvoorstellingen lieten de beste Britse komieken zich van hun grappigste kant zien. Tot de vedetten die in de loop der jaren aantraden, behoren John Cleese, Graham Chapman, Peter Cook, Rowan Atkinson, Michael Palin, Eleanor Bron, Dawn French & Jennifer Saunders, Stephen Fry & Hugh Laurie, Neil Innes, Lenny Henry, Robbie Coltrane, Adrian Edmondson, Terry Jones en Tim Brooke-Taylor. In deze DVD-collectie zijn de vele hoogtepunten uit de jaren 1976 tot en met 1989 bij elkaar gebracht. Een must voor elke liefhebber van typisch Britse humor en satire.

Verpakking: 3 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 407 minuten


NICHOLAS NICKLEBY

Nicholas Nickleby was een van de eerste romans van Charles Dickens (1812 - 1870). Dickens was de belangrijkste Britse schrijver van het Victoriaanse tijdperk. Maar volgens velen is hij de grootste Britse schrijver aller tijden. De roman vertelt het verhaal van Nicholas Nickleby en zijn zus Kate die na de dood van hun vader straatarm achterblijven. Ze moeten nu een nieuw bestaan opbouwen. Een onbetrouwbare oom komt hen te hulp: Nicholas wordt leraar aan een beruchte school en Kate krijgt een baantje als leerling-naaister en gastvrouw bij de dronkemanspartijtjes van hun oom. Dat brengt natuurlijk veel verwikkelingen met zich mee...