:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Three Lines Pictures >> PERSBERICHT: TWEE OMNIVERSUM-FILMS
PERSBERICHT: TWEE OMNIVERSUM-FILMS
Bron: Three Lines Pictures - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Ann
OMNIVERSUM@HOME PRESENTEERT UNDERDOG EN CHERNOBYL RECLAIMED

Op 28 april brengt Omniversum@home de boeiende natuurdocumentaires Chernobyl Reclaimed en Underdog, A Prairy Story uit.

UNDERDOG, A PRAIRIE STORY

Ooit was eenderde van Amerika prairie. In de loop der tijd zijn deze graslanden drastisch verkleind en teruggedrongen door landbouwgronden. Het prairieleven is echter aan een opmars bezig. De prairiehond speelt daarbij een sleutelrol. Deze kleine, grappige diertjes zorgen voor gezonde graslanden en helpen zo bij de voedselvoorziening voor andere dieren zoals de bizon. Underdog volgt het leven van de prairiehonden en hun naaste buren. Nu prairielanden te droog zijn om granen te verbouwen, sluiten de boerderijen en blijven dorpen verlaten achter. De prairie bloeit weer op. In deze fascinerende film zien we hoe de prairiehonden, fanatieke tunnelgravers, de graslanden verrijken en zo het leven op de prairie weer een kans geven.

Underdog, een productie van NHK en Off The Fence, werd geregisseerd door Hiroshi Egawa.


CHERNOBYL RECLAIMED, AN ANIMAL TAKEOVER


Na de nucleaire ramp bij Chernobyl in 1986 verlieten duizenden mensen hun huizen om nooit meer terug te keren. Nadat de mensen verdwenen waren, kreeg de natuur vrij spel. Achtergelaten huisdieren kwamen voor nieuwe uitdagingen te staan. Ze moesten hun natuurlijke, wilde kant herontdekken om te overleven. Chernobyl Reclaimed vertelt het verhaal van een kattenfamilie die op voedsel jaagt, terwijl ze bedreigd wordt door wilde dieren die vanuit de bossen de verlaten stad intrekken. Hoewel het gebied rond Chernobyl nog duizenden jaren nodig heeft om te herstellen en voor mensen onbewoonbaar blijft, heeft de ramp de natuur een kans gegeven zich van haar beste kant te laten zien. Deze unieke film toont prachtige beelden van een evenwichtige flora en fauna.

Chernobyl Reclaimed, een productie van Blue Paw Artists & Off The Fence, werd bekroond op de Internationale Filmfestivals van Albert en Graz.

Omniversum@home is het DVD-label van het Haagse IMAX-theater Omniversum. Eerdere succesvolle releases waren Chronos, Spinner Dolphins en de zesdelige reeks Equator.

De website van Omniversum: www.omniversum.nlRecent nieuws van dezelfde bron