:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
Bron: Warner - Datum: 2008-12-29 - Geplaatst door: Werner

THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS 2

Some friends just fit together.

 

We volgen de vier beste vriendinnen tijdens een zomer vol avontuur na hun eerste jaar hogere studies. Carmen (America Ferrera) verheugt zich op het weerzien met haar vriendinnen, maar wordt teleurgesteld in haar vooruitzichten als hun plannen voor de zomer opnieuw uiteen blijken te lopen. Bridget (Blake Lively) reist af naar een archeologische vindplaats in Turkije en komt er tot het besef dat er ook in haar eigen leven best wel nog wat te graven valt.Voor Lena (Alexis Bledel) brengt de kunstacademie in Rhode Island een nieuwe liefde en oud hartzeer. In de Big Apple blijft Tibby (Amber Tamblyn) als videotheekbediende aan de slag om tussendoor verder te kunnen werken aan haar filmproject. In haar relatie met Brian zet ze een grote stap vooruit, met heel wat turbulentie als gevolg. Carmen gaat dan maar in op het voorstel van een andere vriendin en stort zich in de hectische, creatieve wereld achter de schermen van een theaterfestival in Vermont, waar ze als podiumhulp een handje denkt toe te steken, maar een onverwachte auditie daar anders over beslist. De broek heeft al die jaren van vriendschap nog steeds overleefd, zij het inmiddels ontelbare keren versteld en opgelapt, maar de meisjes beseffen stilaan dat het onderhouden van hun hechte band een keuze is die ze zelf moeten maken binnen de wegen die ze bewandelen en die inspanningen zal vergen die het verzenden van een broek overstijgen.

 

Waar de eerste film zich vooral baseerde op het eerste deel uit Ann Brashares' populaire boekenreeks, verenigt deze sequel elementen uit de boeken 2, 3 en 4 met het zwaartepunt op dit laatste.

 

Liefde, een lach en een traan, en die ene speciale spijkerbroek die de meisjes er steeds doorheen sleept, zelfs als ze het even niet meer zien zitten, dat zijn de ingrediënten van deze tweede hartveroverende film naar Ann Brashares bestsellers. Een film die zit als gegoten!

 
Technische fiche
Creatie: Ann Brashares (boek)

Regie: Sanaa Hamri

Cast: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively, Rachel Nichols, Tom Wisdom, Rachel Ticotin, Leonardo Nam, Michael Rady, Shohreh Aghdashloo, Blythe Danner, Jesse Williams, Lucy Hale, Maria Konstadarou,

Ernie Lively

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans; in Dolby Surround 2.0, Audio Descriptive Service: Engels

 Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Portugees, Grieks,Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Arabisch, Hebreeuws, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 115 min.
Releasedatum: 21 januari 2009
 
Extra's:

• Go Jump Off a Cliff: hoe de spannende laatste scène – die oorspronkelijk niet in het script voorkwam – geïnspireerd werd op een reactie van een fan na de eerste film

• Extra scènes
• Bloopers: bloopers en grappen op de set
 

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH 2-disc

 

Brendan Fraser speelt de hoofdrol in dit avontuur vol actie gebaseerd op de klassieker van Jules Verne, waar de hele familie zeker van zal genieten!

 

Sean Anderson gaat bij zijn oom, geoloog Trevor Anderson (Fraser), logeren terwijl zijn moeder hun verhuis naar Canada voorbereidt. Samen met haar zoon dropt zij ook een doos met spullen van Max, Seans vader en Trevors broer, die enkele jaren geleden spoorloos verdween. In de doos vinden ze een beduimelde editie van Jules Vernes' "Journey To The Center Of The Earth", waarin de aantekeningen weleens de sleutel tot Max verdwijning zouden kunnen bieden. Trevor besluit op onderzoek te gaan naar Ijsland. Sean dringt erop aan mee te gaan en met de dochter van een lokale wetenschapper als gids vatten ze de beklimming van Stag Mountain aan. Als ze in een grot moeten schuilen voor een storm, verspert een instorting ongelukkig genoeg de uitgang.

 

Op zoek naar een andere uitgang, doen ze een verrassende ontdekking en gaan willens nillens op een spannende reis naar het onbekende, die hen tot in het middelpunt van de Aarde voert. Op de terugweg reist het groepje door een fascinerende en nagenoeg onbekende wereld en ontmoet er onvoorstelbare wezens en voorwerpen.

 

Als allereerste volledig in 3D opgenomen live action langspeelfictiefilm sleept Journey To The Center Of The Earth je mee op een spectaculaire reis naar ongekende diepten. Beleef de actie van dichtbij met je 3-D bril op, laat je verrassen en ga zelf ook op reis naar het centrum van de Aarde! En er is nog meer: een versie in twee dimensies [Disc 2] waar je van kunt genieten zonder je 3-D bril. Om het 3D-effect te bekomen werd het door James Cameron en cameraman Vince Pace ontwikkelde Fusion System camerasysteem gebruikt, dat dankzij zijn lichtheid en compactheid veel gebruiksvriendelijker is dan de oude 3D-systemen en dat een veel realistischer beeld geeft dankzij het gebruik van High Definition videocamera's.

 
Technische fiche
Regie: Eric Brevig

Cast: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem, Seth Meyers, Jean Michel Paré, Jane Wheeler, Frank Fontaine, Giancarlo Caltabiano, Kaniehtiio Horn, Garth Gilker

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 21 januari 2009
 
Extra's:

• Commentaar door Brendan Fraser en regisseur Eric Brevig

• "Een Wereld in Onze Wereld": verschillende 'holle aarde' theorieën over wat zich onder onze aardkorst bevindt

• "Josh Zijn": een profiel van de 12-jarige acteur Josh Hutcherson

• Hoe je een Dinosaurus Laat kwijlen
• Avontuur in Het centrum Van De Aarde game
 

RECOUNT THE STORY OF THE 2000 U.S. PRESIDENTIAL ELECTION, 2-disc

The future of a nation was hanging by a... Chad.

 

Elke stem telt... als alle stemmen worden meegeteld. In 2000 werden de Amerikaanse presidentsverkiezingen uiteindelijk beslist door een aantal kostbare stemmen in de staat Florida en een hertelling die ervoor zorgde dat "hanging chad" (een niet goed doorgeprikt stembiljet) een gevleugelde term werd.

 

Recount van HBO Films begint op de verkiezingsdag in 2000 en bereikt zijn hoogtepunt met de beslissing van het Hooggerechtshof in de zaak Bush vs. Gore. In de tussenliggende 36 hectische dagen volgen we de bizarre strijd om te bepalen welke kandidaat de winnaar is in Florida… en van het presidentschap. Terwijl een heel land zijn adem inhoudt, binden de Republikeinen onder aanvoering van de charismatische Texaan James Baker (Oscar genomineerde Tom Wilkinson) de strijd aan met de Democraten, geleid door Ron Klain (tweevoudig Oscar winnaar Kevin Spacey), Gores voormalige stafchef, in een reeks escalerende protesten, rechtszaken, beroepszaken en achter de schermen gevoerde partijpolitiek. Eén van de kleurrijke karakters uit 2000 die we in de film terugzien, is de hoogste ambtenaar van Florida Katherine Harris (Oscar genomineerde Laura Dern, Rambling Rose), die bij miljoenen Amerikanen evenzeer bekend is door haar make-up als door haar rol in het aanwijzen van de winnaar. Het resultaat is een verhelderende, vermakelijke blik achter de schermen bij de spannendste race om het Amerikaanse presidentschap uit de geschiedenis. Een verhaal dat vreemder is dan fictie.

 

Technische fiche

Regie: Jay Roach

Cast: Kevin Spacey, Bob Balaban, Ed Begley Jr., Laura Dern, John Hurt, Denis Leary, Bruce Mcgill, Tom Wilkinson, Bruce Altman, Jayne Atkinson, Gary Basaraba, Derek Cecil, Eve Gordon, Marcia Jean Kurtz, Mitch Pileggi

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 111 min.
Releasedatum: 21 januari 2009
 
Extra's:

• Audiocommentaar met regisseur Jay Roach en schrijver Danny Strong

• Een gesprek tussen Kevin Spacey en de echte Ron Klain

• Een gesprek tussen Bob Balaban en de echte Ben Ginsberg

• Het echte verhaal van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2000: correspondent /auteur Jeffrey Toobin en schrijver Danny Strong bespreken de waargebeurde surrealistische gebeurtenissen die de inspiratie vormden voor de film

 

MOONLIGHT - DE COMPLETE SERIE, 4-disc
 

Privédetectives kennen altijd een hoop geheimen van anderen. Zo ook Mick St. John (Alex O'Loughlin) uit L.A. Hij draagt echter zelf ook een duister geheim met zich mee; hij is een vampier en leeft in een geheimzinnige schemerwereld die gecompliceerd wordt door zijn vriendschap met Josef, een ondode zakenmagnaat (Jason Dohring), herinneringen aan zijn verleidelijke ex-vrouw Caroline (Shannyn Sossamon) die hem op hun huwelijksnacht in een vampier heeft veranderd en een relatie met een niet-vampier Beth (Sophia Myles) die een sterke beschermingsdrang en misschien zelfs liefde in hem oproept. Maar hoe verleidelijk het idee ook is, Mick beseft maar al te goed hoe gevaarlijk het zou zijn om een romance met haar te beginnen, niet in het minst omdat Beths vriendje openbaar aanklager is en dus in nauw contact staat met de politie. Desondanks kruisen hun paden te pas en te onpas. Als misdaadreporter volgt Beth de potentiële scoops, die niet zelden op de één of andere manier gelieerd zijn aan zaken waar Mick zich op stort.Als vampier heeft hij natuurlijk bij uitstek een neus voor vampierenzaken. Beths geïntrigeerdheid groeit gestaag uit tot interesse, die niet onbeantwoord blijft.

 

De 16 afleveringen van de in 2008 met een Peoples Choice Award voor favoriete nieuwe dramaserie op televisie onderscheiden serie, zijn nu uitgebracht in deze vierdelige box. Een echte must-have voor iedereen die graag geniet van een meeslepend, intens vampierverhaal vol passie!

 
Technische fiche
Creatie: Ron Koslow, Trevor Munson

Regie: Gerard Bocaccio, Rod Holcomb, Frederick E.O. Toye, Scott Lautanen, Michael Fields, Chris Fisher, Dennis Smith, James Whitmore Jr., John T. Kretchmer, Paul Holahan, Eric Laneuville, David Barrett

Cast: Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Shannyn Sossamon, Tami Roman, Brian J. White, Jordan Belfi

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby surround 2.0: Frans, Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Tsjechisch, Engels voor slechthorenden

Speelduur: ca. 41 min. per aflevering
Releasedatum: 21 januari 2009
 

SMALLVILLE SEIZOEN 7, 6-disc
Bizarro... en meer bizarre ontwikkelingen.
 

Het einde van het zesde seizoen bezorgde ons twee Clark Kents. De ene is de jongeman uit een klein stadje in Kansas, die zijn leven een andere wending ziet nemen. De andere is een Bizarro die Clarks DNA heeft, maar niet zijn normen en waarden. En maar één van de twee kan overleven. Het wordt dus uitvissen wat Bizarro's zwakheden zijn, maar groene Kryptoniet is er alvast geen van. De mythe van Superman neemt meer intense en krachtiger vormen aan in dit nieuwe seizoen waarin de gebeurtenissen elkaar razendsnel opvolgen. Eén daarvan is de komst van Clarks nichtje Kara/Supergirl. Houd je gedeisd en leer eerst met je krachten omgaan, waarschuwt Clark. Kara denkt daar heel anders over.

 

Plus: Lana Lang en Clark begeven zich schoorvoetend op het pad van het engagement, maar zij zou Bizarro wel eens kunnen verkiezen boven het origineel. Na de ontmoeting met zijn vader, maakt Clark ook kennis met zijn moeder, maar jammer genoeg moet hij daar ook zijn oom bij nemen. Loïs Lane maakt promotie, maar liggen haar journalistieke talenten wel aan de basis hiervan? Chloë Sullivan heeft moeite om een meteoorkracht te combineren met een normaal privéleven, waardoor haar relatie met Jimmy onder druk komt te staan. De machtswellust van Lex Luthor concentreert zich op een nieuwe obsessie: Kara en de relatie met zijn vader blijft een precair punt. En een oude bekende duikt weer op.

 

Nieuwe personages en verwikkelingen. Nieuwe geheimen en achtergronden. Nieuwe spannende ontwikkelingen en special effects. Laad je op voor de 20 nieuwe afleveringen van Seizoen 7!

 
Technische fiche

Creatie: Alfred Gough, Miles Millar

Regie: Mike Rohl, James L. Conway, Whitney Ransick, Rick Rosenthal, Mairzee Almas, Charles Beeson, Glen Winter, Todd Slavkin, Kevin G. Fair, James Marshall, Ken Horton, Tom Welling, Kenneth Biller

Cast: Tom Welling, Allison Mack, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, John Glover, Erica Durance, Sam Jones

Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby surround 2.0: Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Noors, Engels voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedaum: 21 januari 2009
 
Extra's:

• Commentaar van de acteurs/bedenker bij 2 belangrijke afleveringen

• Niet uitgezonden scènes

• korte film "Supergirl: the Last Daughter of Krypton"

• "Jimmy on Jimmy" korte film waarin verleden (Jack Larson en Marc Mcclure) en heden (Aaron Ashmore en Sam Huntington) van Jimmy Olsen samenkomen

• Smallville legends: Kara and the Chronicles of Krypton Mobisodes-galerij

• Smallville: Visions digitaal stripboek
 

Overige releases januari-februari 2009

21 januari 2009:

• Batman (blu-ray)

• Batman & Robin (blu-ray)

• Batman Forever (blu-ray)

• Batman Returns (blu-ray)


18 februari 2009:

*•  The Forbidden Kingdom
*•  The Forbidden Kingdom (blu-ray)
• Nip/Tuck, seizoen 5 Deel 1 (5-disc)
• Veronica Mars, seizoen 3 Deel 1 (3-disc)Recent nieuws van dezelfde bron