:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-09-25 - Geplaatst door: Werner
DEATH NOTE 2: THE LAST NAME

Death Note: Schrijf de naam van de degene die gestraft moet worden in dit schrift, haal zijn gezicht voor ogen en hij sterft binnen de veertig seconden aan een hartaanval. In deel twee bedenkt Light een riskante onderneming; hij sluit zich aan bij het speciale onderzoeksteam dat naar hem en zijn Death Note op zoek is. Hij hoopt zo de verdenking van zich af te wenden en de ware identiteit van superdetective L. te achterhalen. Wanneer Rem, een nieuwe doodsgod, op aarde neerstrijkt met een tweede schrift, krijgt Misa het in handen. Dit tweede schrift stelt de eigenaar in staat om de ware identiteit van mensen te achterhalen. Het duurt niet lang of Light en Misa slaan de handen ineen om samen L's ware identiteit te achterhalen, zodat ze zijn echte naam in het schrift kunnen schrijven. Maar L. heeft nog een troef in handen... De laatste naam die in Death Note geschreven wordt... Van wie zal die zijn?

DVD details
Regie: Shuseke Kaneko
Label: Kaze
Cast: Taksuya Fujiwara, Kenichi Matsuyama, Asaka Seto, Yu Kashii
Herkomst: Japan, 2006
Speelduur: 126 min.
Talen: Japans 2.0 en Frans 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld.
Releasedatum: 20 oktober


THE KISS OF HER FLESH

Het afsluitende deel van de "Flesh-trilogie" en waarschijnlijk het ziekste. Vrouwenhater Richard Jennings keert terug om nog meer dames op creatieve wijze om te leggen: 'I’ll kill every last woman on earth if I have to!' Nadat hij de borsten van een slachtoffer heeft bewerkt met de klauw van een kreeft (!), laat hij zijn enige, nog functionerende oog vallen op Dora. Vermomd als dokter kan hij zijn slag slaan, maar krijgt vervolgens te maken met de zoete wraak van haar grote zus Maria. Weet zij de krankzinnige praktijken van Jennings dan eindelijk te stoppen?

DVD details
Regie: Michael Findlay
Label: American Grindhouse
Cast: Janet Banzet, Diane Stein, Uta Erickson, Michael Findlay
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Speelduur: 68 min.
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 oktober

Extra's:
• American Grindhouse trailershow
• Roberta & Michael Findlay trailershow
• exploitation art fotogallerij


A THOUSAND PLEASURES

Richard Davis (gespeeld door regisseur Michael Findlay) vermoordt zijn vrouw (gespeeld door ega Roberta Findlay), stopt haar lijk in zijn auto en rijdt weg. Onderweg pikt hij twee liftsters op, die het lijk ontdekken en Richard mee naar huis nemen. Het huis blijkt een broedplaats van gestoorde lesbiennes, die graag een babytje willen! De kleine die ze al thuis hebben voldoet namelijk niet: een volwassen, doch krankzinnige vrouw met een luier aan, in een grote wieg. En arme Richard moet blijven, om als zaaddonor te diene Een volkomen krankzinnige mix van seks en geweld zoals we alleen van de familie Findlay (Snuff, Touch Of Her Flesh) kunnen verwachten!

DVD details
Regie: Michael Findlay
Label: American Grindhouse
Cast: Marie Brent, Uta Erickson, Michael Findlay
Herkomst: Verenigde Staten, 1966
Speelduur: 69 min.
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 oktober

Extra's:
• American Grindhouse trailershow
• original trailer
• Roberta & Michael Findlay trailershow
• fragment uit Janie geluidstrack van Roberta Findlay
• exploitation art fotogallerij


ZOMBIE SELF DEFENSE FORCE

Een ogenschijnlijk doodnormale dag op het Japanse platteland; vakantiegangers genieten van de natuur, een aankomend zangeresje maakt een gewaagde fotoshoot en een legereenheid houdt een bijzondere oefening. Doodnormale dag dus. Wanneer er plotseling een UFO neerstort, is het afgelopen met de rust. Een geheimzinnige straling brengt ale doden weer tot leven en deze ondoden hebben reuze honger... Bad Taste meets Dawn Of The Dead in dit ultragore en grappige splatter-comedy spektakel uit Japan

DVD details
Regie: Naoyuki Tomomatsu
Label: Shock
Cast: Kenji Arai, Norman England, Masayuki Hase Yu, Machimura Mihiro
Herkomst: Japan, 2006
Speelduur: 90 min.
Geluid: Japans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 oktober


HALLUCINATIONS OF A DERANGED MIND

Wat is werkelijkheid? Waar eindigt fantasie en begint de werkelijkheid? Begint de werkelijkheid daar waar fictie ophoudt? Kortom: is er een grens tussen deze twee en zo ja, is het aan José Mojica Marins om deze grens aan te geven? Of is dit het ultieme verzoek aan de duivel? Hallucinations Of A Deranged Mind dompelt je in de nachtmerrie van Dr. Hamilton, een man wiens geest is gevangen in de wereld van Zé do Caixão. Een koor van manisch geschreeuw en gelach weerklinkt bij het voorbijtrekken van angstaanjagende obsceniteiten. Aan de hand van nieuw materiaal en (verboden) clips van This Night I’ll Possess Your Corpse, Awakening Of The Beast, Strange World Of Coffin Joe en Finis Hominis weet Marins een bijna eindeloze psychedelische hel te creëeren

"Coffin Joe is a Brazilian Hitchcock, Bava and Bunuel all wrapped into one blood-soaked package!"

DVD details
Regie: José Mojica Marins
Label: Donut Media
Cast: José Mojica Marins, Jorge Peres, Magna Miller, Jaime Cortez, Natalina Barbosa
Herkomst: Brazilië, 1978
Speelduur: 84 min.
Geluid: Portugees 5.1 DD en Portugees 2.0 original audio
Beeld: presented in the original 1.33:1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 oktober

Extra's:
• theatrical trailershow
• obscure erotica
• lobby cards
• filmograhy
• comic slideshow


AWAKENING OF THE BEAST

Awakening Of The Beast uit 1970 viel destijds niet in goede aarde bij de Braziliaanse machthebbers. De film werd beschouwd als hevige kritiek op de dictatuur en tot 1982 was hij verboden in Brazilië. De neuroloog dr. Sérgio voert een discussie met een aantal intellectuelen over het vernietigende effect van drugs op de samenleving. Aan de hand van bizarre scenario’s proberen de critici aan te tonen dat de jeugd totaal ontspoord is. Dokter Sérgio is uitermate geïnteresseerd; hij is bezig met het schrijven van een boek over LSD en de bizarre effecten op de gedachten van gebruikers met verschillende sociale achtergronden. Om zijn werk te voltooien zoekt hij vier drugsverslaafden die vrijwillig mee willen doen met zijn experiment. Het LSD-experiment gaat van start, de proefkonijnen zien een screening van een Coffin Joe-film en worden geïnjecteerd met LSD. Wat volgt is een bizarre reis naar Coffin Joe’s interpretatie van de hel! Maar zijn ze onder invloed van LSD of van Coffin Joe?

"Coffin Joe is a Brazilian Hitchcock, Bava and Bunuel all wrapped into one blood-soaked package!"

DVD details
Regie: José Mojica Marins
Label: Donut Media
Cast: José Mojica Marins, Ângelo Assunção, Ronaldo Beibe, Andreia Bryan, João Callegaro
Herkomst: Brazilië, 1970
Speelduur: 93 min.,
Geluid: Portugees 5.1 DD en Portugees 2.0 original audio
Beeld: presented in the original 1.33:1
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 oktober

Extra's:
• theatrical trailershow
• performance
• filmograhpy
• comic slideshow


TONY TAKITANI

Regie: Jun Ishikawa
Label: Filmfreak

Sinds zijn kindertijd is de succesvolle illustrator Tony Takitani op zichzelf aangewezen. Zijn eenzame en schijnbaar onbewogen leven verandert als hij verliefd wordt op de beeldschone Eiko. Er gaat een sprookjeswereld vol emotie voor hem open, al baart haar obsessie met designkleding hem zorgen. Eiko belooft hem beterschap, maar de innerlijke leegte valt haar zwaar. Als ze vervolgens plots uit zijn leven verdwijnt, blijft hij totaal ontredderd achter met een gigantische garderobe. Tony zet een advertentie in de krant, op zoek naar een vrouw met precies dezelfde maten als zijn geliefde. Tony Takitani is een vederlichte vertelling gebaseerd op een verhaal van de Japanse auteur Haruki Murakami. Gefilmd in een heldere minimalistische stijl en gedragen door de verstilde muziek van Ryuichi Sakamoto toont de film de indringende leegte waartegen twee mensen vechten.

Naar een verhaal van Haruki Murakami

Pers: Onbegrijpelijk hoe deze parel onbemind sluimert in de periferie van de filmgeschiedenis – Cinema.nl
Het is bijna onmogelijk om niet met superlatieven aan de haal te gaan bij het beschrijven van Tony Takitani – De Filmkrant

DVD details
Regie: Jun Ishikawa
Label: Filmfreak
Cast: Issey Ogata, Rie Miyazawa, Hidetoshi Nishijima
Herkomst: Japan. 2004
Speelduur: 76 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Japans 2.0
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 13 oktober

Extra's:
• making of


FLANDRES

Frans-Vlaanderen in de winter. Demester heeft niet veel te doen op zijn boerderij en wandelt door de omgeving met zijn jeugdvriendin Barbe voor korte vrijpartijen. Hij houdt van haar maar kan het niet zeggen. Samen met andere jongens van zijn leeftijd vertrekt hij als soldaat naar een buitenlandse oorlog. Barbaarsheid, kameraadschap en angst veranderen Demester in een strijder. De seizoenen verstrijken en Barbe wacht eenzaam en depressief op de terugkeer van de soldaten. Zal Demesters intense liefde voor Barbe hen redden? Bruno Dumont is een van krachtigste Europese cineasten. Hij maakte eerder La Vie De Jésus (1997), L'Humanité (1999, Grand Prix Cannes) en Twentynine Palms (2003). Zijn geboortegrond Frans-Vlaanderen is voor hem een blijvend mysterie en daardoor een bron van inspiratie. Dumont: “Ik heb het landschap nodig om mensen te filmen. Het landschap laat hun innerlijke wereld zien.”

* Genomineerd voor de Gouden Palm (Cannes, 2006)
* Winnaar Grand Prix du Jury (Cannes, 2006)

Pers: Sublieme film over liefde en tederheid - De Filmkrant
Flandres is een dichterlijke dimensie van de alledaagsheid ***** - De Volkskrant
Flandres ruikt naar het aardse proza van Hugo Claus ***** - NRC Handelsblad

DVD details
Regie: Bruno Dumont
Nederland: Label: Contact Film / Vlaanderen: Label: Imagine
Cast: Adélaide Leroux, Samuel Boidin, Henri Cretel en Jean-Marie Bruwart
Herkomst: Frankrijk, 2005
Speelduur: 88 min.
Beeld: 16:9 widescreen anamorf
Geluid: Frans 5.1 en Frans 2.0
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 20 oktober

Extra's:
• audiocommentaar van de regisseur
• L'homme de Flandres (documentaire van Sébastien Ors)
• trailer
• documentaire over regisseur Bruno Dumont


LADY CHATTERLEY

Oktober 1921. De jonge Constance woont met haar man Sir Clifford Chatterley op zijn familielandgoed Wragby Hall, midden in de Engelse mijnstreek. Hij is tijdens de Eerste Wereldoorlog verlamd geraakt en zij verzorgt hem. Ze krijgen weinig bezoek en Constance brengt haar dagen eenzaam door, opgesloten in haar huwelijk en plichtsbesef. Maar spoedig breekt de lente aan en tijdens een boswandeling maakt ze kennis met mijnwerkerszoon Parkin, die als jachtopziener voor de Chatterleys werkt en teruggetrokken in het bos leeft. Omringd door een uitbundige natuur groeit hun seksuele relatie in intensiteit en tederheid. Een ervaring die tot ware liefde leidt. Voor haar verfilming van het beroemde verhaal Lady Chatterley’s Lover van D.H. Lawrence maakte feministe Pascale Ferran gebruik van een vroegere versie die Lawrence schreef (hij schreef er drie), die pas lang na zijn dood gepubliceerd werd onder de titel John Thomas and Lady Jane. In die versie ligt de nadruk meer op de natuur, een ontluikend seksueel verlangen en vooral een grote tederheid die sociale verschillen kan overwinnen. Haar avondvullende romantische film won in 2007 de belangrijkste Franse filmprijzen.

Beste Franse Film 2007

Pers: Hun vrijscènes zijn magnifiek: nooit plat of pikant, maar teder en opwindend. Lady Chatterley is een sensuele, ontroerende staalkaart van wat de liefde vermag - DeVolkskrant
Een film waarin aanrakingen meer zeggen dan woorden. Pas in de ontroerende afscheidsscène mag alles worden gezegd - Het Parool

Regie: Pascale Ferran
Label: Contact film
Cast: Marina Hands, Jean-Louis Coulloc’h
Herkomst: Frankrijk, 2006
Speelduur: 161 min.
Geluid: Frans 5.1
Beeld: 16:9 anamorf widescreen
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 oktober


ON THE MOVE BOX

De box On The Move herbergt drie documentaires over migratie in Europa: All White In Barking (Marc Isaacs), Licu's Holidays (Vittorio Moroni) en Welcome Europa (Bruno Ulmer).

In All White In Barking (Engeland, 2007) observeert regisseur Marc Isaacs een aantal oer-Britse inwoners van de Londense wijk Barking waar een grootschalige toestroom van immigranten plaats heeft gevonden. In Licu's Holidays (Italië, 2006) wordt een jonge Bengaalse immigrant geportretteerd tijdens zijn zoektocht naar geluk in de Italiaanse modewereld. Dan arriveert de foto van zijn toekomstige bruid... Welcome Europa (Frankrijk, 2006) volgt een aantal jonge immigranten in hun zoektocht naar een beter leven. Het leven in Europa is echter lang niet zo rooskleurig als ze zich voorstelden.

DVD details
Label: IDFA's Delicatessen
Geluid: 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Releasedatum: 29 oktober


SWORD OF THE BEAST


Het is 1857 en Japan verkeert in een chaotische periode. Oude waarden wankelen, Westerlingen staan aan de poort en het gewone volk heeft zijn buik vol van het corrupte shôgunaat. Eén van de militante opstandelingen is de voortvluchtige zwaardvechter Gennosuke Yuki (Mikijiro Hira), die een raadslid van zijn clan heeft vermoord. Wanneer de ondergedoken Gennosuke hoort over goud in een nabijgelegen berggebied, is hij vastberaden om daar iets van mee te pikken. De berg is echter shôguneigendom en ook zijn er meer kapers op de kust. Tussen de goudstroper Jurota Yamane (Go Kato), diens echtgenote en Gennosuke ontstaat een vreemde alliantie, terwijl Gennosukes achtervolgers dichterbij komen. Met zijn tweede samoeraifilm Sword Of The Beast continueerde Hideo Gosha (1929-1992) het grote succes van Three Outlaw Samurai. Alle ingrediënten van het genre – zwervende ronin, aristocratische schurken, samenzwering, duels tot de dood – zijn in deze spannende en prachtig gefotografeerde film verenigd. En zoals altijd wordt de strijd met het zwaard beslecht.

DVD details
Regie: Hideo Gosha
Label: Koinobori
Cast: Mikijiro Hira, Go Kato, Shima Iwashita
Herkomst: Japan, 1965
Speelduur: 85 min.
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 2.35:1 Aspect Ratio
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 13 oktober

Extra's:
• boekje
• trailers van Koinobori releases


THREE OUTLAW SAMURAI

Wanneer de zwervende ronin Shiba (Tetsurô Tamba) bij een vervallen molen aankomt om er de nacht door te brengen, stuit hij op drie hongerige boeren die er de dochter van de plaatselijke magistraat gijzelen. Hun actie is een wanhoopsdaad om de hardvochtige kamenier van de afwezige landheer ertoe te brengen de hoge belastingen te verlagen. Zwaardvechter Shiba, wel in voor een verzetje, besluit de arme boeren te helpen. Al spoedig voegen de flierefluiter Sakura (Isamu Nagato) en Kikyo (Mikjiro Hira), allebei samoerai in dienst van de daimyô, zich bij hem. De magistraat is echter niet van plan om toe te geven en een felle strijd begint. Met het engergieke Three Outlaw Samurai maakte Hideo Gosha (Sword Of The Beast, Goyokin) in 1964 zijn bioscoopdebuut. De rauwe stijl, zeer realistisch ogende gevechten en Gosha's zwartgallige blik op de uitbuitende elite maken dit Japanse Drie Musketiers-verhaal tot een klassieker in het genre van de chambara, oftewel zwaardvechtersfilm.

DVD details
Regie: Hideo Gosha
Label: Koinobori
Cast: Tetsurô Tamba, Isamu Nagato, Mikijiro Hira, Miyuki Kuwano, Kamatari Fujiwara
Herkomst: Japan, 1964
Speelduur: 94 min.
Geluid: Japans 2.0 (mono)
Beeld: 2.35:1 Aspect Ratio
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 13 oktober

Extra's:
• boekje
• trailers van Koinobori releases


UIT HET ARCHIEF