:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: CULT EN ANIME SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: CULT EN ANIME SEPTEMBER 2008
Bron: Filmfreaks - Datum: 2008-09-09 - Geplaatst door: Werner
STRANGE WORLD OF COFFIN JOE

De Braziliaanse regisseur Jose Mojica Marins weet in de jaren 1960 een grote reputatie op te bouwen bij cultliefhebbers over de hele wereld en wordt nog steeds beschouwd als een horror-icoon. Zijn alter ego ‘Coffin Joe’ keert terug in verscheidene van zijn films. Door filmcritici wordt zijn stijl beschouwd als een symbiose tussen Luis Buñuel en Dario Argento: typisch excentriek Latijns-Amerikaans, low budget en hoogst ingenieus. Zijn filmografie telt meer dan zestig films, waarvan een aantal in Brazilië werd gecensureerd. Een geremasterde selectie van zijn indrukwekkende oeuvre is nu ook beschikbaar in de Benelux.

Strange World Of Coffin Joe bestaat uit verschillende verhalen waarin José Mojica Marins z’n eigenzinnige visie op het leven en de dood op een bizarre manier verbeeldt. Het eerste verhaal gaat over het succes van een poppenmaker die zijn poppen mooie, levensechte ogen meegeeft. Samen met z’n vier prachtige dochters werkt hij dag en nacht om aan de vraag van zijn klanten te kunnen voldoen. Het gerucht gaat dat het verdiende geld wordt bewaard in het huis. Genoeg aanleiding voor vier mannen om de poppenmaker en z’n dochters te gaan bezoeken. Bij nader inzien toch niet zo’n goed idee. Het tweede verhaal ‘Obsessie’ is één van Mojica Marins’ meesterwerken, prachtig geënceneerd en gefilmd. In een poëtisch verhaal wordt de kijker geconfronteerd met het taboe op necrofilie. Een ballonverkoper wordt verliefd op een mooie jonge vrouw; een onbereikbare en onbeantwoorde liefde. Pas als de jonge vrouw onverwacht sterft, ziet hij kans het bed liefdevol met haar te delen. Het laatste verhaal ’Ideologie’ is Mojica Marins’ meest geweld-dadige film, bewust gruwelijk en barbaars. Professor Oaxiac Odez probeert de evolutietheorie uit te leggen aan ongelovigen door te bewijzen dat het instinct de meest krachtige manifestatie van de wil is, sterker dan liefde. Waanzin en kannibalisme zijn de ingrediënten van een echt “banquet from hell“.

"Coffin Joe is a Brazilian Hitchcock, Bava and Bunuel all wrapped into one blood-soaked package!"

DVD details:
Regie: José Mojica Marins
Cast: Vany Miller, Veronica Krimann, Paula Ramos, Esmeraldo Ruchel, Luis Sérgio Person, George Michel Serkeis, Iris Bruzzi, Arnaldo Brasil, José Mojica Marins
Label: Donut Media
Herkomst: Brazilië, 1968
Speelduur: 80 min.
Geluid: Portugees 5.1 Dolby Digital en Portugees 2.0 Dolby Surround
Beeld: presented in the original 1.33:1, aspect ratio,
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 1 september 2008

Extra's:
• originele trailer,
• biografie,
• de animatiefilm 'El Chateau',
• trailers,
• pos ters


FINIS HOMINIS

De Braziliaanse regisseur José Mojica Marins weet in de jaren 1960 een grote reputatie op te bouwen bij cultliefhebbers over de hele wereld en wordt nog steeds beschouwd als een horror-icoon. Zijn alter ego ‘Coffin Joe’ keert terug in verscheidene van zijn films. Door filmcritici wordt zijn stijl beschouwd als een symbiose tussen Luis Buñuel en Dario Argento: typisch excentriek Latijns-Amerikaans, low budget en hoogst ingenieus. Zijn filmografie telt meer dan zestig films, waarvan een aantal in Brazilië werd gecensureerd. Een geremasterde selectie van zijn indrukwekkende oeuvre is nu ook beschikbaar in de Benelux.

Met de satirische en surrealistische film Finis Hominis profileert José Mojica Marins zich als maatschappijcriticus die gelooft in persoonlijke bewustwording bij de zoektocht naar het bestaan. Deze keer geen bloederige taferelen dus, maar wel een bewijs van de veelzijdigheid van de regisseur.

Finis Hominis is eenvoudigweg bizar. Een mysterieuze naakte man komt stilzwijgend uit de zee gelopen en wandelt rustig door de straten van de stad en het platteland. Zijn naam is Finis Hominis. Altijd op zoek naar gerechtigheid wordt hij beschouwd als de moderne Messias die wonderen verricht. Anderen zien hem als een gezant van Venus of Mars. Finis geneest zieken, laat de manken lopen en doet de doden herrijzen. Als Finis uiteindelijk besluit terug te keren naar de plek waar hij vandaan komt, wacht het hele volk op zijn afscheidsrede. Zijn inzichten en profetieën hebben de natie nieuwe hoop gegeven en ze ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Maar wie is Finis en waar gaat hij heen?

"Coffin Joe is a Brazilian Hitchcock, Bava and Bunuel all wrapped into one blood-soaked package!"

DVD details:
Regie: José Mojica Marins
Cast: José Mojica Marins ,Teresa Sodré, Roque Rodrigues, Rosângela Maldonado, Mario Lima
Label: Donut Media
Herkomst: Brazilië, 1971
Speelduur: 79 min.
Geluid: Portugees 5.1 Dolby Digital 5.1 en Portugees 2.0 Dolby Surround
Beeldformaat: presented in the original 1.33:1, aspect ratio,
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 1 september 2008

Extra's:
• originele trailer,
• biografie,
• muziekvideo's,
• trailers,
• komische diareeks


MIDNIGHT PLOWBOY

Weer een boerenseksfestijn van Harry Novak. Het is een welkome verandering voor John Tull die gewoonlijk op de boerderij alleen z’n onzin mag uitkramen. Zoals in alle films die hij met Bethel Buckalew maakte, speelt Tull het personage Junior. Deze keer is hij een zorgeloze plattelandsjongen uit de omgeving van Biloxi die op weg is naar Hollywood “waar al die vreemde mensen wonen”. Hij staat te liften en wordt meegenomen door een kinky echtpaar in een kersenrode Cadillac. Mevrouw Kinky voelt zich wel aangetrokken tot zijn boerenverschijning en ze besluit zijn vlezige vriend op te poetsen terwijl haar man grijnzend toekijkt via de achteruitkijkspiegel. Junior komt aan in Hollywood. Hij kan amper de straat oversteken zonder geschept te worden door een auto. Het enige waar hij naar op zoek is, is een plek waar hij kan eten en z’n cowboylaarzen kan uittrekken. Dan ontmoet onze plattelandsheld twee geflipte mafketels die hem naar een pension sturen. Maar in plaats daarvan komt hij terecht in een bordeel...

DVD details:
Regie: Bethel Buckalew
Cast: John Tull, Nancy Osborne, Jack Richesin, Terri Johnson, Nancee, Christina Anna
Label: Sodemented
Herkomst: Verenigde Staten, 1972
Speelduur: 71 min.
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3,
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 22 september 2008

Extra's:
• Harry Novak trailershow


INDECENT DESIRES

De kruiperige griezel Zeb vindt een pop en een ring in een vuilnisbak. Thuis doet hij de ring aan zijn vinger en kan de vreemde neiging niet weerstaan om de pop te betasten.  Verderop in de stad kleedt de mooie blondine Anne zich aan om naar haar werk te gaan. Plots voelt ze onzichtbare handen over haar lichaam gaan! Over haar borsten, over haar dijen, over heel haar weelderige lichaam! Anne gaat toch maar naar haar werk en probeert zichzelf ervan te overtuigen dat er niets aan de hand is. Ook wanneer de ongewenste, onzichtbare intimiteiten door blijven gaan. Haar leven wordt echt ondraaglijk als onze smeerlap Anne over straat ziet lopen met haar vriendje en haar uit jaloezie gaat pijnigen, via de pop!

Doris Wishman (The Amazing Transplant, Bad Girls Go To Hell) strikes again!
Cast: Sharon Kent, Michael Lawrence, Trom Little, Jackie Richards

DVD details:
Regie: Doris Wishman
Label: American Grindhouse
Cast: Sharon Kent, Michael Lawrence, Trom Little, Jackie Richards
Herkomst: Verenigde Staten, 1967
Speelduur: 71 min.
Beeld: 4:3
Geluid: Engels 2.0
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 22 september 2008

Extra's:
• American Grindhouse trailershow,
• Doris Wisman trailershow,
• Barry Mahons "nudie short" The Room Mates,
• Galerij van Doris Wishmans "exploitation art"


SMOKE AND FLESH

Hippe vogel Turk geeft thuis een wild feestje met veel drugs en seks. De hasj gaat rond in een zelfgemaakte bong, vriend Walter krijgt een jongeman zo ver om zijn vrouw van dienst te zijn en een topless meisje speelt een stripspelletje met raceautootjes. De fuif lijkt te ontsporen wanneer Skiff en zijn maten binnen komen en ontdekken dat de nieuwe vriendin van Turk een ex van één van hen is. Om een ruzie te voorkomen stopt Turk dan maar snel wat LSD in de wijn, hetgeen resulteert in één van de bizarste acidtrips uit de filmgeschiedenis. Smoke And Flesh mag dan ook gerekend worden tot één van de meest ultieme drugsfilms ooit: weinig plot, maar vet trippy en zo creatief gefilmd dat regisseur Mangine voor een hele rits cultfilms (Alone In The Dark, Mother’s Day, Squirm, I Drink Your Blood) het camerawerk mocht gaan verzorgen.

Far out!

DVD details:
Regie: Joe Mangine
Label: American Grindhouse
Cast: Richard Howell, Anne Brandt, Lee Parker, Ed Sansone, Alex Mann, Janet Banzet
Herkomst: Verenigde Staten, 1968
Speelduur: 68 min.
Beeld: 4:3
Geluid: Engels 2.0
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 22 september 2008

Extra's:
• American Grindhouse trailershow,
• originele trailer,
• drug drenched trailershow,
• de featurette “Aphrodesiac!” uit 1971


DEATH NOTE BOX 1

In het hiernamaals beslist de engel des doods Ryuk om zijn Death note, het schrift waarmee hij ieders lot kan bepalen, achter te laten in de mensenwereld. Light, een jonge student die aan verstrooiing toe is, vindt het schrift. Hij ontdekt dat er een uitzonderlijke kracht in schuilt: iedereen van wie de naam erin geschreven wordt, sterft ....
Hij besluit om de Death Note te gebruiken om alle misdadigers uit te roeien en zo een ideale wereld te scheppen. Dat is echter niet naar de zin van de verzammellde politiemachten van de wereld, die de hulp inroepen van L, een mysterieuze detective. Dit is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel tussen Light en L. Kan Light vasthouden aan zijn idealen, en zijn leven?

Digipack met 3 dvd's!

DVD details:
Label: Kana
Herkomst: Japan, 2006
Speelduur: 300 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Japans 2.0 en Frans 2.0
Nederlands en Frans ondertiteld

Extra's:
• illustratiegalerij