:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Three Lines Pictures >> PERSBERICHT: MASTERS OF HORROR 1
PERSBERICHT: MASTERS OF HORROR 1
Bron: Three Lines Pictures - Datum: 2006-01-06 - Geplaatst door: Werner
MASTERS OF HORROR, VOLUME 1 MET JOHN CARPENTER EN DON COSCARELLI

Three Lines Pictures brengt dit jaar de serie Masters Of Horror uit op DVD. Dertien films van een uur, geregisseerd door internationale meesters van het horrorgenre, zoals Dario Argento, Takashi Miike en Tobe Hooper. Dinsdag 2 mei verschijnt de dubbel-DVD Masters Of Horror, Volume 1 met de eerste twee titels: Cigarette Burns van John Carpenter en Incident On And Off A Mountain Road van Don Coscarelli. Tijdens het International Film Festival Rotterdam draait op zaterdag 28 en maandag 30 januari de cynische, politieke horrorthriller Homecoming van Joe Dante, die op 3 juli op DVD verschijnt in Volume 3 van de serie.

CIGARETTE BURNS

Kirby verdient zijn geld met het opsporen van zeldzame objecten. Een lugubere opdrachtgever huurt hem in om een kopie te vinden van La fin absolue du monde. De legendarisch film werd slechts één maal vertoond en verdween daarna spoorloos. Het publiek bij die vertoning werd tot moorddadige waanzin gedreven, met een ongekend bloedbad tot gevolg. Als Kirby's onderzoek vordert en hij onheilspellende ontdekkingen doet, merkt hij dat hij zelf ook niet ongevoelig is voor de invloed van Le fin absolue du monde.

Regie: John Carpenter (Halloween, The Thing)
Cast: Norman Reedus (The Notorious Betty Page, Blade II), Gwynyth Walsh (Flush, MXP), Udo Kier (BloodRayne, Manderlay)

INCIDENT ON AND OFF A MOUNTAIN ROAD

Moonface is een mismaakte seriemoordenaar die zijn slachtoffers in een afgelegen woning op afschuwelijke wijze afmaakt. Ellen is op de vlucht voor haar agressieve man als ze een ongeluk krijgt op een verlaten weg en Moonface achter zich aankrijgt. Maar ze is niet zo hulpeloos als het aanvankelijk lijkt. Haar man heeft haar survivaltechnieken geleerd en uiteindelijk is de vraag wie het meest in levensgevaar verkeert: Ellen of Moonface?

Regie: Don Coscarelli (Phantasm, Bubba Ho-Tep)
Cast: John De Santis (Master And Commander, The 13th Warrior), Bree Turner (Jekyll + Hyde, American Pie 2), Angus Scrimm (Phantasm, Legend Of The Phantom Rider)

Technische specificaties dubbel-DVD Masters of Horror, Volume 1:
Beeld: kleur - 16 x 9
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld (optioneel).
Speelduur ca. 240 min

Op de eerste schijf Cigarette Burns en Incident On And Off A Mountain Road, op de tweede schijf twee documentaires van een uur over de films en de regisseurs.HOMECOMING

In 2008 ontdekken Amerikaanse media dat in Irak gesneuvelde soldaten uit de dood ontwaken als zombies. Media en politici proberen hier onmiddellijk hun voordeel uit te halen door de zombies te misbruiken voor hun eigen egoïstische doeleinden. De zombies moeten vechten voor hun "leven" om uit de klauwen van de gruwelijke propagandamachine te blijven.

Regie: Joe Dante (Gremlins, The Howling)
Cast: Dexter Bell (The Pink Panther, Scary Movie), Thea Gill (Eighteen, Queer As Folk), Terry David Mulligan (Fantastic Four, Taken)

Het verdere, voorlopig releaseschema van Masters of Horror:
- 7 juni, Volume 2: Deer Woman (John Landis) en Dreams In The Witch-House (Stuart Gordon)
- 3 juli, Volume 3: Homecoming (Joe Dante) en Jenifer (Dario Argento)
- 15 augustus, Volume 4 (o.v): Imprint (Takashi Miike) en Pick Me Up (Larry Cohen)
- 5 september, Volume 5 (o.v.): Haeckel's Tale (John McNaughton) en Sick Girl (Lucky McKee)
- 3 oktober, Volume 6 (o.v.): Dance Of The Dead (Tobe Hooper), Fair Haired Child (William Malone) en Chocolate (Mick Garris)

De websites van Masters of Horror: www.mastersofhorror.nl en www.mastersofhorror.net

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron