:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
Bron: Total Film - Datum: 2006-01-06 - Geplaatst door: Werner
Op 7 februari 2006 brengt Total Film Home Entertainment The Taste Of Tea van Katsuhito Ishii uit op DVD. Naast deze release verschijnen deze datum ook de De Stand Van De Maan en De Stand Van De Zonvan Leonard Retel Helmrich. Beide titels worden ook samen in een box uitgebracht. Hieronder vindt u meer meer informatie over deze titels.

THE TASTE OF TEA [CHA NO AJI]
Een film van Katsuhito Ishii

Na uitbundige films als Shark Skin Man And Peach Hip Girl verrast Ishii hier met een veel subtielere aanpak. The Taste Of Tea is een luchtige en vooral fantasievolle komedie met volwassen trekjes. Alles draait om de dagelijkse bezigheden van een bijzonder gezin. Aan de hand van de bizarre dagelijkse beslommeringen van de gezinsleden worden kleine losstaande verhaaltjes verteld. De aaneenschakeling van frisse ideeŽn werkt zeer aanstekelijk. Dit alles speelt zich af in een herkenbare wereld, maar tegelijk lijkt deze te vreemd en te mooi om echt te zijn. Wanneer Tadanobu Asanao met een aantal kurkdroge anekdotes ten tonele verschijnt wordt het geheel ondergedompeld in een aangenaam dromerige sfeer.

Regie en scenario: Katsuhito Ishii
Met: Maya Banno, Takahiro Sato, Tadanobu Asano, Satomi Tezuka
Herkomst: Japan 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 143 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Japans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteldDE STAND VAN DE MAAN
Een film van Leonard Retel Helmrich
Winner Joris Ivens Award IDFA 2004
Official Selection Sundance Film festival 2005

In deze film laat Leonard Retel Helmrich de kijker op een onnavolgbare, unieke en eigen manier IndonesiŽ beleven. Het verhaal van de weduwe Rumidjah, haar zoon Bakti en haar kleindochter Tari is meeslepened en ontroerend. De filmmaker laat ons op een dusdanige wijze Indonesi√ę zien dat menigeen, na het zien van de film, het gevoel zal hebben in IndonesiŽ te zijn geweest. Rumidjah is een christelijke vrouw in het sterk Islamitisch georiŽnteerde Jakarta. Ze wil terug naar haar geboortedorp en ontsnappen aan de wirwar van regels en opgelegde waarden in de hectische stad. Het liefst brengt ze haar oude dag door op het platteland. Het gevolg van deze keuze zou echter zijn dat ze haar kleindochter Tari moet achterlaten in de stad. Het leven van Rumidjah wordt er niet makkelijker op als haar zoon Bakti zich tot de Islam bekeerd om te kunnen trouwen. Retel Helmrich creŽert een intiem portret van een familie en geeft een ruwe schets van de situatie in het grootste moslimland ter wereld.

Regie en camera: Leonard Retel Helmrich
Productie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Herkomst: Nederland 2004
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 Bahasa Indonesia gesproken
Nederlands, Frans en Engels ondertiteldDE STAND VAN DE ZON
Een film van Leonard Retel Helmrich

Na een bewind van tweeŽndertig jaar moest Soeharto in 1998 als president van IndonesiŽ aftreden ten gevolge van de voortwoedende crisis. Het was het begin van een woelige periode die in IndonesiŽ de Reformasi genoemd wordt. De politieke veranderingen in IndonesiŽ gingen gepaard met opstanden, armoede en onzekerheid. Tweehonderd miljoen IndonesiŽrs hebben daar nog steeds onder te lijden. Zo ook de hoofdpersonen uit De Stand Van De Zon: de 60-jarige vrouw Rumidjah, haar zonen Bakti en Dwi en haar vriendin Ibu Sum. Eens in de vier maanden gaan Rumidjah en haar vriendin naar hun geboortedorp om de familie op het platteland te helpen bij de oogst. Voor Rumidjahs zonen is de stad de wereld. Bakti, de jongste, slijt zijn dagen met gokken en duivensport. Ook vecht hij met de studenten mee tegen de militairen. Dwi vindt dat Bakti een baan moet zoeken en zich via de 'normale' weg met de politiek moet bezighouden: via de stembus. Tijdens het filmen van een demonstratie werd filmmaker Leonard Retel Helmrich in 1995 opgepakt. Vanaf het moment dat hij in 1997 naar IndonesiŽ terug kon keren, heeft hij Rumidjah en haar familie met de camera gevolgd.

Regie en camera: Leonard Retel Helmrich
Productie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Herkomst: Nederland 2002
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Bahasa Indonesia gesproken
Nederlands, Frans en Engels ondertiteld

De Stand Van De Maan en De Stand Van De Zon zullen tevens samen in boxvorm verkrijgbaar zijn.

UIT HET ARCHIEF