:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> LimeLight Pictures >> PERSBERICHT: HET BERNINI MYSTERIE
PERSBERICHT: HET BERNINI MYSTERIE
Bron: LimeLight Pictures - Datum: 2005-09-29 - Geplaatst door: Werner
DVD DOCUMENTAIRE: HET BERNINI MYSTERIE
Gebaseerd op het boek van Dan Brown
Release: 6/10/2005

Dan Brown veroverde met zijn boek De Da Vinci Code in één klap de wereld. Zijn boek over verborgen boodschappen en complotten rondom de Katholieke kerk intrigeerde miljoenen lezers en werd een kaskraker van jewelste. Met Het Bernini Mysterie prolongeerde Dan Brown zijn faam. Ook Het Bernini Mysterie voert de lezers een wereld binnen waar verhulde boodschappen in kerken en op Romeinse beeldhouwwerken een grote rol spelen en waarin een mysterieus kerkelijk genootschap opnieuw tot leven komt. Het doel van dit genootschap is de verwoesting van het Vaticaan.

De DVD documentaire Het Bernini Mysterie, van de makers van de documentaire Cracking The Da Vinci Code, geeft een gedetailleerd beeld over de Illuminati, een geheim genootschap van wetenschappers uit de tijd van de Renaissance. Ontdek wat feit of fictie is van dit mysterieuze genootschap dat de basis vormt van Dan Brown's spannende thriller.

Onderzoeker Simon Cox behandelt in deze bijzondere DVD vrijwel alle belangrijke facetten uit het boek en scheidt feiten van fictie. Was de grootse beeldhouwer Bernini echt een geheime ingewijde bij de legendarische Illuminati? Staan er verborgen boodschappen op zijn beelden? Bestaat er eigenlijk echt wel een geheim genootschap met de naam Illuminati? En bestaat deze organisatie nog steeds en hoe machtig zijn ze vandaag de dag? Schuilt er werkelijkheid in de beschreven geheime rituelen en bestaan de beschreven ondergrondse doorgangen in het Vaticaan ook in werkelijkheid? Galileo en Raphael leiden ons door de oude straten van Rome, terwijl we de feiten achter de pauzen, keizers en koningen te weten komen, de prachtige kunststukken onderzoeken en de feiten achter Brown's fictie te vinden.

Specificaties
Enkele bijzondere waargebeurde feiten in Het Bernini mysterie:

De middelvinger van Galileo
De middelvinger van Galileo is in 1737 van zijn rechterhand verwijderd door wetenschapper Anton Gori en de "Cult van Galileo". Veel geschiedkundigen geloven dat deze "fanatieke en cultachtige" wetenschappers een vendetta tegen de Katholieke kerk hadden gezworen ter vergelding van de misdaden van het Vaticaan tegen de grote astronoom. Hoewel de Katholieke Kerk deze mannen probeerde te pakken, zijn er maar weinig gevonden en tegenwoordig wordt verondersteld dat zij in een geheime broederschap van de Illuminati schuilden.

Het alziende oog complot
Veel is geschreven over de oorsprong van de rijkszegel van de USA en de achterkant van het Amerikaanse $1 biljet.
* Waarom staat er een piramide op: dit is een typisch niet-Amerikaans symbool!
* Waarom is er een Latijnse verwijzing naar een "nieuwe seculaire rangorde", terwijl het biljet ook verwijst naar "in god we trust".
* Wat betekent de drijvende oogbal bovenin de piramide?

Antimatter
Antimatter is de meest vluchtige substantie die bestaat. Een enkele druppel antimatter bevat het explosieve vermogen van een 10 kiloton bom (Hiroshima). Antimatter is extreem onstabiel en explodeert wanneer het in contact komt met wat dan ook (zelfs lucht). Antimatter wordt momenteel geproduceerd bij CERN in Zwitserland.

Naast een culturele zoektocht is Het Bernini Mysterie een visueel verbluffend reisverslag van de intriges uit het barok en renaissance Rome en de gevolgen die het vandaag de dag voor ons heeft. Voor de liefhebbers van het boek van Dan Brown is de DVD Het Bernini Mysterie dan ook een bron van informatie om zo de geheimen achter de legende van de Illuminati te ontdekken.

Extra! Een boekje met de belangrijkste feiten & locaties uit het boek.

Technische gegevens:
Totale speelduur: ca. 90 minuten
Engels gesproken (Nederlands ondertiteld)
Geluid: Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 4:3
Officiële verdeler: Limelight PicturesRecent nieuws van dezelfde bron