:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS
Bron: Total Film - Datum: 2005-07-28 - Geplaatst door: Werner
PICKPOCKET
Een film van Robert Bresson

Dit is geen gewone misdaadfilm. De maker schildert in beeld en geluid de nachtmerrie van een jongeman die door zijn zwakheid verzeild raakt in een zakkenrollersavontuur dat eigenlijk niets voor hem is. Maar langs vreemde wegen brengt dit avontuur twee mensen samen die elkaar anders misschien nooit gekend zouden hebben.

"Kunnen we niet toestaan dat capabele, intelligente, en zeker getalenteerde of geniale mensen, die immers onmisbaar zijn voor de samenleving, geen gezapig leventje leiden, maar in bepaalde gevallen vrij zijn zich niet aan de wet te houden?" (Michel, hoofdpersoon in Pickpocket)

Regie en scenario: Robert Bresson
Met: Martin Lassalle, Marika Green, Pierre Leymarie
Herkomst: Frankrijk 1959
Beeld: Zwart/wit 4:3 (1.33:1)
Speelduur: 73 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0 Frans gesproken
Nederlands ondertiteld
DVDtype: DVD 5

Extra:
• Interview met Robert BressonLE SOLEIL ASSASSINÉ
Een film van Abdelkrim Bahloul

Tien jaar na de onafhankelijkheid van Algerije wordt de Algerijns-Franse dichter Jean Sénac in de gaten gehouden door de politie. Zijn stellingname voor de minderheden, verdediging van de Franse taal en openlijke homoseksualiteit zijn het nieuwe regime een doorn in het oog. Het gewone publiek echter, verdringt zich om zijn poëtische recitals bij te wonen en zijn radio-uitzending "Poëzie op alle fronten" kent een ongelooflijk succes bij de jeugd. Hamid en Belkacem, twee jonge studenten, voelen zich meer en meer verwant met de dichter. Mede omdat het toneelstuk dat zij ingestuurd hadden voor het Algerijnse theaterfestival afgewezen werd omdat het in Franse taal geschreven was. Zij staan Sénac bij in zijn strijd om zijn eigenheid, de cultuur en het zelfrespect van de Algerijnse jeugd te verdedigen.

In deze film over vrijheid, liefde, zelfverwezenlijking en de moeilijke overgang naar volwassenheid verzetten drie gelukkige, menslievende personen zich tegen een systeem dat hun bestaan ontkent. Zij leven als het ware buiten de tijd, maar zijn toch onherroepelijk veroordeeld.

Regie en scenario: Abdelkrim Bahloul
Met: Charles Berling, Mehdi Behbi, Ouassin Embarek
Herkomst: Frankrijk, België, Algerije, Tunesië 2003
Beeld: Kleur 16:9 (2.35:1)
Speelduur: 82 minuten
Geluid: Frans en Arabisch gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld
DVDtype: DVD 5L'ENFER
Een film van Claude Chabrol

Paul (François Cluzet) koopt en restaureert de herberg waar hij zelf gewerkt heeft. Hij trouwt met Nelly (Emmanuelle Béart), één van de mooiste meisjes uit de streek, die hem snel een kind schenkt. Alles gaat goed, maar de terug te betalen leningen en de concurrentie maken Paul gespannen. Zijn emotionele stabiliteit wordt echter vooral op de proef gesteld door de eigenschap van Nelly steeds mannen te willen behagen. Voor haar uitapjes en uitgaven geeft ze slechts vage verklaringen… Paul’s jaloezie neemt ziekelijke vormen aan. Langzamerhand verandert het leven van het eens gelukkig getrouwde stel in een hel...

Regie: Claude Chabrol
Scenario: Henri-Georges Clouzot
Met: Emmanuelle Béart, François Cluzet, Marc Lavoine
Herkomst: Frankrijk 1994
Beeld: Kleur 16:9 (1.78:1)
Speelduur: 97 minuten
DVDtype: DVD 5
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra:
• Interview met Claude Chabrol