:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: EXORCIST THE BEGINNING EN ENGIE BENJY
PERSBERICHT: EXORCIST THE BEGINNING EN ENGIE BENJY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-07-14 - Geplaatst door: Werner
EXORCIST: THE BEGINNING
Go Back to where Evil Began
Release: 16 augustus 2005

Exorcist, The Beginning is de prequel van de kaskraker The Exorcist uit 1973. Deze film komt uit in een 'Single Edition' en in een 'Special Steelbook Edition'.
De film geeft heel wat antwoorden op de open plotlijnen van de originele film. Zo geven ze o.a. achtergrondinformatie over hoe Father Lankester Merrin (de priester die een cruciale bijrol speelt in de originele Exorcist) tijdens de gruwel van de Tweede Wereldoorlog is beginnen twijfelen aan zijn geloof.

Hoewel Exorcist, The Beginning een prequel is, is deze film niet te vergelijken met de oorspronkelijke. Daar waar de oorspronkelijke film vooral sterk was door het 'gewone', is deze film radicaler. Alle horrormiddeltjes worden ingezet en ze doen het nog altijd uitstekend. Ook de mysterieuze Afrikaanse setting in sepia-tinten is overtuigend, voeg daar nog een sterke rol bij van Stellan Skarsgård als Father Lankester Merrin en je hebt een spannend en boeiend avontuur waarbij je op het puntje van de stoel gaat zitten.

Er wordt wel eens gezegd dat Exorcist, The Beginning zelf vervloekt was. Er zijn namelijk drie regisseurs de revue gepasseerd. Als eerste werd John Frankenheimer gekozen, maar deze trok zich vrijwillig terug en stierf enkele maanden later. Nadien nam Paul Schrader de regie over. De producent was zo ontevreden over het resultaat dat hij voorstelde aan Renny Harlin om de film te verbeteren. Deze besloot om meer dan de helft van alles scènes opnieuw te schieten. De uiteindelijke regisseur Harlin raakte gewond tijdens de opnames in Rome en was meer dan twee weken buiten strijd.

Synopsis:
Jaren voordat priester Merrin in de eerste Exorcist de ziel redde van de 12-jarige Regan MacNeil, voerde hij in Oost-Afrika voor de eerste keer strijd met de demon Pazuzu. Na de Tweede Wereldoorlog vlucht priester Merrin naar Oost-Afrika, geplaagd door herinneringen aan de gruweldaden van de nazi's. In Afrika hoopt hij een nieuw leven te beginnen als archeoloog. Onder het woestijnzand wordt een christelijke kerk ontdekt. Men staat voor een raadsel: de kerk is in perfecte staat en stamt uit de vijfde eeuw, toen het christendom daar nog niet was ingevoerd! Diep in het zand bevindt zich iets... een duistere kracht die uit zijn eeuwenoude slaap wordt gehaald. De inboorlingen proberen het kwaad af te wenden met rituele offers. Het bloed van onschuldigen vloeit in het woestijnzand, maar de echte gruwel moet nog beginnen. Op de plek waar het kwaad werd geboren, komt Merrin oog in oog te staan met de demon Pazuzu...

Specificaties:
Regie: A Renny Harlin movie, the director of CLiffhanger, Deep Blue Sea and Die Hard 2
Cast: Izabella Scorupco (Reign Of Fire, GoldenEye, Vertical Limit), Stellan Skarsgård (King Arthur, Ronin, No Good Deed), James D'Arcy (Master And Commander, Wilde, Dot The I)

Features Single Edition:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie/Horror
Speelduur: 109 minuten
Leeftijdslogo's: 16, angst en geweld

Extra's:
Disc 1:
• Also or soon available
Disc 2:
• Behind the scenes
• Trailer
• Film clips
• TV-spots
• Interviews
• Documentaire
Speelduur extra's: 75 minutenENGIE BENJY
Deel 1: ENGIE BENJY MAAKT HET BETER!
Deel 2: ENGIE BENJY: KOM OP TEAM!

release: 30 augustus 2005

Engie Benjy is tijdens de vakantie elke morgen te bewonderen op Canvas. Welkom in de kleurrijke, fantasievolle en opwindende wereld van Engie Benjy en zijn vriendjes. Engie Benjy is een plezierige TV serie voor kinderen van 2 tot 5 jaar met in de hoofdrol Engie Benjy, zijn hond Joppie en zijn auto Daan. Zij herstellen alle machines van hun vrienden en hun voertuigen op hun eigen creatieve manier. Maar ook als er verdriet of boosheid is staan Engie en zijn team klaar met een oplossing. De avonturen weerspiegelen het soort verhalen en werelden die kinderen verzinnen. Het is een wereld die speciaal is geschreven om te illustreren hoe kinderen denken, hoe ze zich gedragen en hoe ze reageren. Elk personage in Engie Benjy heeft zijn eigen karaktertje, net als kinderen. Ze maken fouten, zijn soms ondeugend of kwaad. Maar door samen te werken, vinden ze altijd de oplossing voor het probleem. Terwijl de kinderen genieten van de ongelooflijke avonturen, leren ze ook de voordelen van samen te werken, rekening te houden met anderen, creatief denken en nooit op te geven. Net zoals Engie Benjy!

Engie Benjy is het laatste preschool succes van Cosgrove Hall Films Ltd. Het is een vrolijke en kleurrijke TV serie voor jongens en meisjes van 2 tot 5 jaar (pre-school), waarbij men gebruik maakt van modelanimatie (klei).

Joppie de hond is van Engie Benjy, en maakt deel uit van hét Team. Welk deel Joppie precies inneemt is lastig te zeggen, aangezien Joppie grotendeels van zijn tijd besteedt aan eten en drinken, en zijn overige tijd besteedt aan het zoeken van nog veel meer eten en drinken.

Daan is Engie Benjy's rots in de branding en daarbij het belangrijkste deel van hét team. Daan is een combinatie van een brandweer auto, ambulance en sleepwagen. Wanneer er een noodgeval is, doet Daan zijn sirenes en flitslichten aan.

Buschauffeur Bettie houdt van werken, werken en nog eens werken. Het geeft haar een goed gevoel. Als bus toe is aan vakantie, zegt Bettie: "Wij hebben geen vakantie nodig, toch Bus?", omdat ze zich niet kan voorstellen hoe dat zou zijn.

Piloot Piet is zorgzaam, bezorgd en snel in tranen. Zijn beste vriend is Vliegtuig. Piet zorgt heel goed voor Vliegtuig. Vliegtuig, is verwend, ongeduldig en energiek en vliegt er vaak vandoor, nog voordat Piet de kans heeft gekregen een sjaal om te doen bij Vliegtuig.

De serie is sinds 2003 op TV in Groot-Brittannië. Het succes van de TV serie heeft inmiddels voor ruim 20 Engelse licentienemers gezorgd. Waaronder: Carlton Publishing Group, BBC Worldwide, Martin Yaffe en Voque Int.

KRO heeft de zendrechten van Engie Benjy in Nederland. KRO Kindertijd zendt Engie Benjy elke werkdag uit, maandag t/m vrijdag rond 08.35 en rond 17.35 uur. In België heeft VRT de zendrechten, Ketnet is begin 2005 de kinderserie uit gaan zenden. France 5 zendt Engie Benjy elke werkdag uit rond 12.05 uur.

DEEL #1: ENGIE BENJY MAAKT HET BETER!
"En, wat gaan we doen, Daan?" vraagt Engie Benjy iedere keer wanneer het Engie Reparatie Team een probleem tegenkomt. En zoals altijd heeft Daan, de pratende auto, het juiste antwoord in zijn handige rode boekje staan. Iedere dag is weer een avontuur voor Engie, Daan en hond Joppie als ze er met het reparatieteam op uit trekken om de wereld te helpen. Want wat doe je als het vliegtuig de hik heeft en het hikdrankje niet werkt? Of als de bus midden in de nacht gaat slaapwandelen en maar niet wakker wil worden?! Als er paniek op zee is, omdat de haven volloopt met water, zit er maar één ding op voor Engie Benjy en zijn team: de stop eruit trekken natuurlijk! En als de lift liever wil spelen dan op en neer gaan, dan roep je Engie Benjy er natuurlijk ook bij! Engie Benjy en zijn team wonen in een wereld vol verrassingen, waar echt alles kan gebeuren! Vliegtuigen gaan buiten spelen, bossen vol bomen vliegen de lucht in en bussen nemen vakantie. Engie Benjy is een vrolijke en kleurrijke TV serie voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De serie bevat eenvoudig te begrijpen verhalen, over fantasierijke voertuigen. En Engie Benjy, Joppie de hond en Daan, de auto van Engie, spelen en werken altijd samen, en weten altijd een oplossing te vinden voor een probleem!

Deze DVD bevat de volgende episodes:
• Jollop to the rescue – Joppie brengt redding
• Sleepwalking – Slaapwandelen
• Panic at sea – Paniek aan zee
• Lift off day – Liftvrije dag

Specificaties
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1
Genre: Animatie
Speelduur: 40 Minuten
Nederlands Gesproken
Leeftijdslogo: AL

DEEL #2: ENGIE BENJY: KOM OP TEAM!
"En, wat gaan we doen, Daan?’ vraagt Engie Benjy iedere keer wanneer het Engie Reparatie Team een probleem tegenkomt. En zoals altijd heeft Daan, de pratende auto, het juiste antwoord in zijn handige rode boekje staan. Engie Benjy en zijn team wonen in een wereld vol verrassingen, waar echt alles kan gebeuren! Iedere dag is weer een avontuur voor Engie, Daan en hond Joppie als ze er met het reparatieteam op uit trekken om de wereld te helpen. Zo heeft Ad Astronaut hulp nodig om het ruimteschip te verven en is Piloot Piet in de war omdat het vliegtuig niet thuis wil komen omdat hij een nieuwe vriend heeft om mee te spelen. Ook moet Engie Benjy Bus onopvallen de garage in krijgen omdat Bus zich voor zijn grote, blauwe vlek schaamt. Engie Benjy is een vrolijke en kleurrijke TV serie voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De serie bevat eenvoudig te begrijpen verhalen, over fantasierijke voertuigen. En Engie Benjy, Joppie de hond en Daan, de auto van Engie, spelen en werken altijd samen, en weten altijd een oplossing te vinden voor een probleem!

Deze DVD bevat de volgende episodes
• Painting spaceship - Ruimteschip schilderen
• Plane come home - Vliegtuig, kom thuis
• The Spot - De vlek

Specificaties
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1
Genre: Animatie
Speelduur: 30 Minuten
Nederlands Gesproken
Leeftijdslogo: AL