:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FLIGHT OF THE PHOENIX
PERSBERICHT: FLIGHT OF THE PHOENIX
Bron: Fox - Datum: 2005-07-14 - Geplaatst door: Werner
FLIGHT OF THE PHOENIX
Aangrijpend actie-avontuur met topcast
Te huur en te koop vanaf 9 augustus

Gun jezelf een ijskoude longdrink tijdens dit adembenemende avontuur, en zet die ventilator in de hoogste stand. Hier komt de vlucht van de Phoenix: een gedoemd vliegtuig, dat neerstort in een omgeving die zich goed met de hel laat vergelijken...

Het avontuurlijke verhaal
Kapiteint Frank Thomas (Dennis Quaid) schittert in deze van adrenaline strak staande avonturenfilm. Om te overleven moeten de leden van een vliegtuigbemanning het opnemen tegen de genadeloze elementen van de woestijn, maar ook tegen elkaar. Een C-119 vrachtvliegtuig komt terecht in een turbulente zandstorm en stort neer in de uitgestrekte Gobi-woestijn. De situatie lijkt hopeloos totdat een wat excentrieke passagier (Giovanni Ribisi), iedereen hoop geeft met het onmogelijke plan een nieuw vliegtuig te bouwen uit de wrakstukken

Bekende cast
De hoofdrol in Flight Of The Phoenix is weggelegd voor Dennis Quaid, de stoere Texaan die we recent ook nog konden bewonderen in The Day After Tomorrow en Traffic. Aan zijn zijde zien we onder meer Giovanni Ribisi (Cold Mountain, Lost In Translation, Saving Private Ryan), Tony Curran (The League Of Extraordinary Gentlemen, Pearl Harbor), Sticky Fingaz (Hip Hop Artists, Dead Presidents) en de vroegere VJ van MTV, Tyrese (2 Fast 2 Furious). Aan de vrouwelijke kant vinden we Miranda Otto terug in de rol van Kelly. Veel kijkers zullen zich haar herinneren als Eowyn uit The Lord Of The Rings. De regie is van de hand van John Moore, die enkele jaren geleden ook in de schijnwerpers stond met Behind Enemy Lines.

Knappe effecten met ijzersterke soundtrack
Wie een zandstorm van nabij wil ervaren, komt met deze vlucht van de feniks perfect aan zijn trekken. Magistrale special effects, waaronder de vliegtuigcrash, geven je het gevoel in een verblindende zandstorm te worden begraven. De soundtrack maakt de filmervaring nog intenser, met stemmen van serren als Johnny Cash, James Brown en Steve Winwood. Zelfs Massive Attack en Outkast zijn van de partij: een film om nietalleen naar te kijken, maar ook naar te luisteren!

De vlucht van '65
Flight Of The Phoenix is een remake van de gelijknamige klassieker uit 1965, een creatie van Robert Aldrick met James Stewart, Richard Attenborough en Peter Finch in de hoofdrollen. Hier speelt het avontuur zich niet af in de Gobi-woestijn, maar in de verschroeiende hitte van de Saraha. In de originele film werd gewerkt met een echt vliegtuig, bestuurd door stuntpiloot Paul Mantz. Tijdens de opnames kwam Mantz echter om in een vliegtuigcrash, wat de film een akelig realistische dimensie gaf. Ook de klassieker is een krachtige filmervaring met uitmuntende vertolkingen.

Productinformatie huurdvd
Titel: Flight Of The Phoenix
Releasedatum: 9 augustus 2005
Genre: Actie/avontuur
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 108 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands, Frans

Productinformatie koopdvd
Titel: Flight Of The Phoenix
Releasedatum: 10 augustus 2005
Genre: Actie/avontuur
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 108 min.
Geluid: Engels DTS, Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van John Moore, John Davis, Wijck Godfrey & Patrick Lumb
• De Phoenix dagboeken
• Verlengde scènes
• Weggelaten scènes met optioneel commentaar van John Moore & Patrick Lumb


Recent nieuws van dezelfde bron