:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2005
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2005
Bron: Universal - Datum: 2005-07-11 - Geplaatst door: Werner
BANLIEUE 13
Besson bikkelhard

Parijs 2013. De stedelijke getto's worden geregeerd door uiterst geweldadige criminele bendes. Damien (Cyril Raffaelli), een getraind elite-agent, krijgt opdracht te infiltreren in een bende die ervan verdacht wordt vernietigingswapens te hebben gestolen. Al snel wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. Wie werkt voor wie? Wie verbergt zich achter wie? En waarom? Een productie van het Franse wonderkind en duivel-doet-al Luc Besson.

Release: huur 16 augustus, koop 15 september
Regie: Pierre Morel
Met: Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D'Amario
Speelduur: 82 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Generale repetitie
• Trailer
• Making of
• Bloopers
• Extended scenesTHE STATEMENT

Als jongeman heulde de Fransman Pierre Brossard met de nazi's en pleegde hij gruwelijke misdaden. Vier decennia na WOII komt aan zijn rustige oude dag een abrupt einde wanneer hij plots tussen twee vuren komt te zitten. Het Franse gerecht wil hem eindelijk doen boeten voor zijn misdaden en een geheimzinnige – joodse? – groepering wil hem vermoorden. Maar wie heeft hem al die tijd de hand boven het hoofd gehouden? Een prangende politieke thriller van Norman Jewison (Jesus Christ Superstar, Moonstruck).

Release: 11 augustus
Genre: thriller
Duur: 104 min.
Met: Michael Caine, Tilda Swinton, Jeremy Northam, Alan Bates, Charlotte Rampling, John Neville, Ciarán Hinds
Regie: Norman Jewison
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0, DTS

Extra's:
• Trailer
• Internationale TV-spot
• Featurette
• B-Roll
• InterviewMUIS: BEDTIJD

Muis, da's dolle pret voor de allerkleinsten. Samen met haar vriendjes beleeft ze de dolste avonturen. Van Muis verschijnen binnenkort drie dvd's met tal van avonturen: Bedtijd, Jarig en Strand. Elke dvd bevat een tiental verhaaltjes, geďnspireerd door de boeken van de Engelse illustrator Lucy Cousins. Van Muis worden in Nederland alleen al jaarlijks 100.000 boeken verkocht.

Release: 11 augustus
Genre: family entertainmentTROETELBEERTJES: DE REIS NAAR GRAPJESLAND

Wanneer één van zijn grappen slecht afloopt, verlaat Zonnebeertje Troetelland. In Grapjesland. wordt hij koning gekroond en krijgt hij de koninklijke scepter die de magische juwelen bewaakt. Zij bevatten het geheim van de kracht van Grapjesland die iedereen aan het lachen maakt. Bezorgd gaan Eerlijkhart, Lachbeertje en de andere Troetelberen op zoek naar Zonnebeertje en smeken hem terug naar huis te komen. Zal hij kiezen voor koninklijk gelach of voor het hartverwarmende gezelschap van zijn vriendjes? Blijft hij in een land waar ernst een verboden woord is of gaat hij terug naar Troetelland onder de regenboog? Een muzikaal sprookje vol grap-pen, liefs en heel veel troetels! Het eerste CGI-avontuur van de wereldberoemde beertjes bevat 5 originele liedjes!!!

Release: 11 augustus
Genre: family entertainment
Duur: 77 min.
Beeld: 16:9 Anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels, Dolby Digital 5.1 Nederlands, Dolby Digital 5.1 Frans

Extra's:
• Sing-along-songs
• Spelletjes

Site: www.care-bears.comANIMAL FARM

Animal Farm (1953) is de - gerestaureerde - tekenfilmversie van George Orwells bekende maatschappijsatire. Wanneer de domme en wrede Boer Jones na een revolutie van de dieren van zijn erf wordt verdreven, wordt de Herenhoeve omgedoopt in Dierenboerderij. Twee varkens, Sneeuwbal en Napoleon, werpen zich al snel op als elkaars rivalen. Napoleon en zijn maatje Klikspaan grijpen uiteindelijk de macht en al gauw worden de varkens de elitegroep binnen het dierenrijk. Ze buiten de andere dieren, die hard moeten werken en nauwelijks nog te eten krijgen, uit. Zo wordt de Dierenboerderij een heel 'menselijke' gemeen-schap, waarbij van de nobele kameraadschappelijke gedachte niet veel heel blijft. Dit kan alleen maar leiden tot een nieuwe opstand.

Release: 11 augustus
Genre: animatie
Duur: 74 min.BUCK ROGERS IN THE 25TH CENTURY: SEIZOEN 2

Buck Rogers draaide twee seizoenen (1979-1981) mee in de sciencefictionhype die ontstond na het succes van Star Wars en Battlestar Galactica. Intussen heeft de serie, niet in het minst door zijn campy decors en sexy spacedisco outfits, de status van een heuse cultklassieker verworven. In 1987 – toen nog de toekomst! – lanceert de NASA een ruimtesonde naar de verste uithoeken van het heelal. De sonde, Ranger 3, en zijn piloot, kapitein William “Buck” Rogers (Gil Gerard), wijken echter van hun baan af. De vitale systemen bevriezen en Buck Rogers wordt vijf eeuwen later wakker. Bij zijn terugkeer naar de Aarde blijkt die een nucleaire oorlog achter de rug te hebben en bedreigd te worden door een invasie van de Draconians... Leuk om weten: Mel Blanc leverde de stem van de robot Twiki.

Release: 11 augustus
Genre: sciencefiction
Format: Seizoen 2 - 4 dvd's
Beeld: 4:3
Geluid: monoCITY OF GHOSTS

In zijn regiedebuut pakt Matt Dillon uit met een complexe misdaadthriller tegen de broeierige achtergrond van het door oorlog verscheurde Cambodja. Hij vertolkt zelf de rol van Jimmy, een oplichter die op de loop moet gaan voor de FBI, en naar Phnom Penh trekt om zijn aandeel in een grootschalige verzekeringsfraude op te eisen. Daar komt hij terecht in een besloten internationale gemeenschap van misdadigers en mysterieuze figuren: een Franse hoteluitbater met een vingervlugge aap (Gérard Depardieu, uiteraard als de uitbater), de gluiperige Kaspar (Stellan Skarsgĺrd), de bloedmooie kunsthistorica Sophie (Natascha McElhone) en Jimmy's mentor Marvin.

Release: 11 augustus
Genre: thriller
Duur: 112 min.
Met: Matt Dillon, James Caan, Natascha McElhone, Gérard Depardieu, Stellan Skarsgĺrd
Regie: Matt Dillon
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
• Interview Matt Dillon
• trailersINSPECTOR MORSE - DEEL 7

Meester detective Inspector Morse (John Thaw) heeft een passie voor muziek, een zwak voor bier en een neus voor misdaad. Samen met Sergeant Lewis (Kevin Whately) gaat hij op pad om de meest fascinerende zaken op te lossen. Op deze dubbeldvd staan de volgende afleveringen:
• Cherubim & Seraphim
• Deadly Slumber
• Day of the Devil
• Twilight of the Gods (Götterdämmerung)

Release: 11 augustus
Genre: misdaad
Duur: 420 min.
Met: John Thaw, Kevin Whately
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital Mono 1.0KABOUTER PLOP: KLUS DRUMMER

Klus heeft zelf een drumstel ge-maakt en wil een concert geven. De andere kabouters houden niet van dat lawaai. Ze besluiten toch naar zijn concert te luisteren. Deze dvd bevat nog 8 andere verhaaltjes:
1. Klus drummer
2. Een slechte taart
3. Het varkenmysterie
4. De bloemenplanters
5. Van de deur en de boom
6. De tovenaar
7. Smul doet de vaat
8. De reiger
9. De lijm van Klus

Release: 11 augustus
Genre: family entertainment
Duur: 50 min.
Beeld: 16:9 Anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Studio 100 presenteert: Hoe wordt een strip gemaakt
• Plop & Kwispel op VHS & DVD
• Sneeuwwitje op VHS & DVD
• Plopkoeken
• Trailer Piet Piraat-filmTHE BABE

John Goodman brengt de legendarische Babe Ruth tot leven in deze triomfantelijke film. Zijn uitzonderlijke leven en loopbaan, met 7 Amerikaanse Leagues en 4 World Series kampioenschap-pen, zijn twee stormachtige huwelijken en wilde levensstijl, die hem meerdere schorsingen opleverde. The Babe vertelt het fascinerende verhaal van een van de grootste honkbalspelers uit de geschiedenis.

Release: 18 augustus
Genre: drama
Duur: 109
Met: Trini Alvarado, Bruce Boxleitner, Peter Donat, John Goodman
Regie: Arthur Hiller
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• trailerMURDER SHE WROTE

Jessica Fletcher (Angela Lansbury) is een gepensioneerde lerares Engels die haar tijd vult met het schrijven van misdaadromans. Haar charme en opgewektheid staan haaks op de moorden waar ze tijdens haar vele promotoernees door het land mee geconfronteerd wordt. Met haar fijne neus voor misdaad en onweerstaanbare persoonlijkheid lost ze zelfs de moeilijkste zaken op. Van deze reeks verschenen tussen 1984 en 1996 niet minder dan 263 afleveringen en vijf tv-films, waaronder de pilootaflevering.

Release: 18 augustus
Genre: misdaad
Format: Seizoen 1
Beeld: 4:3
Geluid: monoTHE COWBOY WAY

Rodeorijders Woody Harrelson en Kiefer Sutherland brengen de wijde, open vlaktes naar de drukke, grote stad in deze hilarische actiekomedie, van de populaire producent Brian Grazer. Wanneer de dochter van hun goede vriend vermist wordt in NY, trekken de stugge Sutherland en de grapjas Harrelson naar de woestenij van New York om haar te vinden

Release: 18 augustus
Genre: actie - komedie
Duur: 102 min.
Met: Woody Harrelson, Kiefer Sutherland, Dylan McDermott
Regie: Gregg Champion
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0THE DREAM TEAM

Een te gekke komedie over vier geesteszieke patiënten, die op weg naar een honkbalwedstrijd hun therapeut kwijt raken. Dr. Weitzman is namelijk per ongeluk getuige van een moord en wordt ook aangevallen, waardoor hij in het ziekenhuis belandt. De groep blijft alleen achter in New York City, wat vaak een gekkere plek blijkt te zijn dan hun sanatorium. Niemand gelooft hun verhaal en wanneer ze hun dokter willen redden, ontstaan de meest hilarische situaties. Helaas hebben zowel de politie als de moordenaars de jacht op hen geopend.

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Met: Peter Boyle, Stephen Furst, Michael Keaton, Christopher Lloyd, Milo O'Shea
Regie: Howard ZieffFLETCH LIVES

Fletch is een verslaggever voor een krant in Los Angeles, maar hij gedraagt zich meer als een detective. Wanneer een obscuur familielid hem een groot huis nalaat in Louisiana, is Fletch natuurlijk nieuwsgierig. Aangekomen in Louisiana, vinden er gebeurtenissen plaats die hem het gevoel geven dat er iets niet pluis is. Zoals hij vermoedde, blijkt er veel meer aan de hand te zijn.

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Duur: 90 min.
Met: Chevy Chase, Hal Holbrook
Regie: Hal Holbrook
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• trailerGOTCHA!

De hoofdrollen in deze komische thriller worden gespeeld door Anthony Edwards (van de tv-serie E.R.) en Linda Fiorentino (Men In Black). Jonathan Moore (Edwards), een verlegen student diergeneeskunde, is kampioen in het paintballspel 'Gotcha' dat op de campus veel wordt gespeeld. Tijdens zijn vakantie in West-Duitsland wordt hij verleid door een oudere vrouw, de sexy en mysterieuze Sasha (Fiorentino), die een internationale spionne blijkt te zijn. Als hij weer thuis komt in Los Angeles, zit er een vreemd filmrolletje in zijn rugzak en blijkt een team KGB-agenten achter hem aan te zitten. Plotse-ling heeft hij alle trucs nodig die hij bij 'Gotcha' had geleerd en neemt het verhaal verschillende onverwachte en vaak doldwaze wendingen.

Release: 18 augustus
Genre: actie - komedie
Duur: 96 min.
Met: Anthony Edwards, Marla Adams, Linda Fiorentino
Regie: Jeff Kanew
Beeld: 1.85: Anamorphic
Geluid: Mono Engels, Frans

Extra's:
• TrailersGREEDY

Maak kennis met de McTeagues. Ze zijn naar hun welgestelde oom gegaan om hun deel van van de erfeniskoek op te eisen, ten koste van elkaar.... Alleen is Oom Joe nog niet overleden! Een hilarische komedie over erfgenamen met Kirk Douglas als de gewiekste oom.

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Duur: 107 min.
Met: Kirk Douglas, Nancy Travis, Michael J. Fox
Regie: Jonathan Lynn
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0THAT OLD FEELING

Al 14 jaar gelukkig gescheiden en toch hebben Lilly en Dan nog één ding gemeen: ze hebben een gruwelijke hekel aan elkaar! Na een gevecht op hun dochters huwelijk slaat hun vijandigheid echter opeens om in enorme passie. En in de loop van de daaropvolgende dagen verstoren ze ook nog eens de honeymoon van het pasgetrouwde stel.

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Duur: 100 min.
Met: Bette Midler, Dennis Farina, Paula Marshall
Regie: Carl Reiner
Beeld: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0HIGH HEELS

Als dochter van de beroemde zangeres Becky del Paramo heeft Rebecca Giner een reputatie waar te maken - of liever nog, teniet te doen... Nadat ze 15 jaar geleden in de steek werd gelaten door haar moeder en mentor, heeft Rebecca het helemaal gemaakt in Madrid door haar huwelijk met Manuel, topman bij de televisie en tevens ex-minnaar van haar moeder. Gevangen in een fatale driehoeksverhouding die leidt tot de mysterieuze moord op Manuel, botsen de dochter en de diva in een complexe draaikolk vol travestieten, rechters en mensen met een dubbele identiteit om ten slotte de harde waarheid over zichzelf tegen te komen, en wat smeulende geheimen over elkaar. Een elegante, bitterzoete thriller van Pedro Almodovar.

Release: 18 augustus
Genre: drama
Duur: 110 min.
Met: Victoria Abril, Miguel Bose, Marisa Paredes
Regie: Pedro Almodovar
Beeld: 16:9 Anamorphic
Geluid: Dolby Digital 2.0 Spaans

Extra's:
• TV commercialTHE LONELY GUY

The Lonely Guy volgt de vorderingen van Larry (Steve Martin) en zijn maatje Warren (Charles Grodin), bij hun gooi naar een succesvol sociaal leven in the Big Apple. Beiden zijn misluk-kelingen, tot de dag dat Larry een bestseller schrijft over zijn ervaringen als loner en loser. Het boek blijkt beter te werken dan de beste liefdesdrank en het leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Duur: 86 min.
Met: Steve Martin, Robyn Doug-las, Merv Griffin, Charles Grodin, Judith Ivey
Regie: Arthur Hiller
Beeld: 1.85:1
Geluid: monoMADIGAN

Een keiharde kijk op het leven en de liefdes van een paar New Yorkse topagenten. Richard Widmark is de doorgewinterde Big Apple detective, die slechts een paar uur heeft gekregen om een voortvluchtige moordenaar op te sporen. Henry Fonda is de menselijke maar rechtlijnige politiecommissaris die Widmark beveelt de straat op te gaan om de zaak op te lossen, ook al weet hij dat dit misschien zijn laatste opdracht kan zijn.

Release: 18 augustus
Genre: actie - drama
Duur: 96 min.
Met: Richard Widmark, Susan Clark, Michael Dunn, Henry Fonda, Harry Guardino, Steve Ihnat
Regie: Don Siegel
Beeld: 2.35:1
Geluid: monoMAJOR PAYNE

Special Forces Marine Major Benson Winifred Payne, wordt plotseling overgeplaatst naar een Junior Military Academy. Hoe krijgt het meest geheime wapen van het leger een stel jonge rekruten gedisciplineerd, wanneer die zelfs te jong zijn om zich te moeten scheren?

Release: 18 augustus
Genre: komedie
Duur: 93 min.
Met: Damon Wayans, William Hickett, Michael Ironside, Karyn Parsons
Regie: Nick Castle
Beeld: 1.85:1
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0GETTIN' SQUARE

Gettin' Square gaat over opnieuw beginnen, problemen vermijden en op het rechte pad blijven. Barry Wirth komt net uit de gevangenis en is vastbesloten om op het rechte pad te blijven. Maar net als zijn gabber Johnny "spit" Spiteri en ex-gangster Dabba, die nu restaurateur is, komt hij er op een vervelende manier achter dat er nog wat oude en nieuwe rekeningen zijn te vereffenen waardoor 'op het rechte pad blijven' een stuk lastiger is dan verwacht. Gettin' Square is de meest genomineerde Australische film in 25 jaar. David Wenhams spetterende vertolking van de aimabele en ongelukkige Johnny Spiteri leverede hem in 2003 bij elke grote filmprijsuitreiking de prijs van Beste Acteur op.

Release: 18 augustus
Genre: actie - komedie
Duur: 98
Met: Timothy Spall, Gary Sweet, David Wenham
Regie: Jonathan Teplitzky
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1OFF SCREEN
Decleir vs. Krabbé

11 Maart 2002. John R. gijzelt het personeel in de Rembrandtoren in Amsterdam. Politie en overheid zijn, exact een half jaar na 11 september, in grote paniek. De man protesteert tegen breedbeeldtelevisie omdat de zwarte balken verborgen codes zouden bevatten. Op het einde van de dag maakt John op dramatische wijze een einde aan zijn leven. Wat dreef deze man? Jarenlang voerde hij een kruistocht tegen breedbeeldtelevisie en andere moderne technologie. Het is echter te eenvoudig om John R. voor gek te verklaren. Achter deze man schuilt een persoonlijke tragedie, die de basis heeft gevormd voor een intrigerende psychologische thriller, waarin gezocht wordt naar de motieven van zijn wanhoopsdaad. Een film over een man die duidelijk wil maken dat de wereld gek aan het worden is, maar daarbij zelf het onderspit delft.

Release huur 16 augustus, koop 15 september
Regie: Pieter Kuijpers
Cast: Jan Decleir, Jeroen Crabbé, Astrid Joosten
Speelduur: 105 min.
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1THE RING 2
Fear comes full circle

Vicieuze cirkel
Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en al gauw lijkt het erop dat het te maken heeft met de mysterieuze videotape. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, koud en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in diens verleden.

Video Nakata
Spiegels. Badkuipen. Video's. Niets zo griezelig als alledaagse vertrouwde dingen die plots boodschappers van de dood worden. In The Ring (2002), een remake van de Japanse horrorhit Ringu uit 1998, kreeg de cynische onderzoeksjournaliste Rachel Keller (Naomi Watts, Oscargenomineerd voor haar rol in 21 Grams) het aan de stok met een moordlustige video en de wraakzuchtige geest van het kleine meisje Samara, dat in mysterieuze omstandigheden aan haar einde was gekomen. Regisseur van die geslaagde Amerikaanse versie was Gore Verbinski. Voor het inblikken van The Ring Two (remake van Ringu 2) werd Hideo Nakata gestrikt, de originele Ringu-regisseur. Het is meteen zijn debuut in Hollywood. Samen met The Ring Two verschijnt ook een Collector's Edition van het originele The Ring...

The Ring Collector's Edition
Iedereen kent wel zo'n urban legend, een straf verhaal dat je haren ten berge doet rijzen, maar waar je als weldenkend mens geen greintje geloof aan hecht. Maar wat te denken van het verhaal van een lugubere videotape die je, een week na het bekijken ervan, doodt? Wanneer vier tieners binnen een week op mysterieuze wijze om het leven komen, spoort onderzoeksreporter Rachel Keller (Naomi Watts) de video op... en bekijkt hem. Nu wordt de legende werkelijkheid! In zeven dagen moet ze het mysterie van The Ring ontrafelen of... sterven.

Release 23 augustus 25 augustus
Speelduur: 105 min
Beeld: 1.85:1 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's The Ring 2:
• Rings
• Imagination in focus
• Samara - From eye to icon
• The Haunting of The Ring 2
• Deleted scenes
• Making Of
• Trailers

Extra's The Ring Collector's Edition:
• Rings - een korte film die onthult wat er gebeurde met de tape tussen The Ring en The Ring 2
• Hoe The Ring gemaakt werd
• Don't watch this en nog veel meer...

UIT HET ARCHIEF